Nejste přihlášen/a.
Prosím chci se zeptat na to, že jsem se dostal do finanční tísně až na eksekuci. Chodím řádně do práce, vpráci mi strhávají každý měsíc peníze a posílají je eksekutorovi. To, že se kemě chovají jak k vyvrhelovi už přehlížím, ale vadí mi, že mi pořád strhávají, já vůbec nevím kolik ještě dlužím a když volám tomu eksekutorovi, tak mi nebere telefon a v zaměstnání se semnou nebaví a pořád mi strhávají nemalé částky a neřeknou mi kolik vlastně ještě dlužím. Na koho se mám obrátit, abych zjistil, kam ty peníze vlastně jdou. Už to trvá přez rok a sem zoufalý. Poradíte mi prosím. Jan
Vaši mzdu i srážky povinné řeší účetní firmy, příkaz rozhodnutí má číslo jednací, má odpověď, jinak právník městského úřadu po vašem dotazu, zadarmo. Jinak dostáváte výplatní výpis, solidní firmy udávají konta odvodů, není povinné,
Musel jte obdržet o exekutora rozhodnutí o exekuci a v ní je i povinná částka. Zaměstnavatel obdržel další výtisk. Od zaměstnavatele dostáváte výplatní pásku, kde je uvedena stržená částka. Takže si do excelovské tabulky dejte dlužnou částku a každý měsíc si pište kolik je vám strženo. Toto udělejte i zpětně a uvidíte kolik jste zaplatil a kolik ještě budete muset zaplatit.
Jináč je mi divné, že s vámi nikdo v práci nechce mluvit. Zajděte na mzdové a tam vám účetní řekne kolik vám ještě budou strhávat. Pokládám to za běžný postup i z hlediska vlastních zkušeností.
Že exekutor nekomunikuje je dosti závažné. Měl jsem stejný problém po zaplacení celé exekuce. Dva měsíce exekutor mlčel a tak jsem napsal na exekutorskou komoru a najednou vše šlo. Pokud jste prokazatelně exekutora kontaktoval - napište dopis s dodejkou a stále nic, tak napište mejl na exekutorskou komoru a vše se najednou pohne dopředu. Já měl pak vše vyřešeno za měsíc.
Pomáhám řešit klientům podobné situace. Mapel Vám napsal správný postup. Někdy pomůže napsat exekutorovi, že podáte TO. Ledy se rychle prolomí. Jinak Vám tu někde radí insolvenci. Je to řešení, ale ne pro každého. Někdy vyjde insolvence dráž. Můžu Vám spočítat splátky. Potřebuji vědět celkový dluh, Vaše příjmy (případně manželky), počet vyživovaných osob.
Určitě je potřeba spočítat si, kolik jste již klientovi zaplatil. Mám tu mnoho případů, kdy lidé přeplatili... a ticho po pěšíně. Exekutor čeká, zda se dlužník ozva. Opět - nejrychlejší řešení je podání TO.
doplněno 08.05.15 12:17:repkin. TO se používá v případě, že exekutor nijak nereaguje. Většinou je to pro neoprávněné nakládání s cizí věci - v tomto případě s penězi. I takový Vrána, který jinak VŮBEC nereaguje, se najednou ozve.
doplněno 08.05.15 12:27:repkin. Nehledej už v tomto státě žádnou logiku, spravedlnost a podobně. To co se děje kolem dluhů a exekucí se dá přirovnat snad jedině k zlatokopocké horečce v Americe. Slušných exekutorů je velice málo. Ostatní...darmo mluvit. policie je momentálně zavalena množstvím TO. Není se co divit. Je potřeba, asi stát razntně zasáhl a umožnil i zadluženým lidem důstojný život. Není možné, aby se dluhy navýšily o 800% ! Jistě, každý musí počítat s tím, že když neplatí, tak nastoupí exekuce. Ale tady odměny exekutorům jsou vysoko nad únosnou mezí. Stačí se podívat, jak probíhají exekuce jinde ve světě. No, ale to už jsem trochu víc mimo otazku
repkin. Ano. Je to tam napsáno česky. Jenže pokud se dlužník obrátí na soud, tak může na řadu přijít třeba za dva roky. To si má nechat líbit, že celou tu dobu bude mít neoprávněnou exekuci na plat? Žiješ v tomto naprosto mimo realitu...
nechte si udělat insolvenci, zatnete tipec exekutorovi a budete vědět vše
musím dát mapelovi bod, rozhodnutí soudu o exekuci musíte mít doma, nebo jste si snad nepřebíral poštu?
doplněno 08.05.15 11:50:sebod: trestní oznámení na co? Policie neřeší rozhodnutí soudu ze kterého vyplývá exekuce. Navíc v rodhodnůtí soudu je vždy klauzule, kam se může dotčený obrátit v případě, že s tím nesoulasí a jakým způsobem. Vyhrožování TO jen ukáže vlastní neznalost zákona a exekutor bude mít další důvod, proč se mu vysmát.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.