Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Špatní přátelé

Od: ostravak69 odpovědí: 8 změna:

Co by jste dělali na mém místě? Trápí mě to, že mám pár kamarádů/kamarádek (jestli se vůbec se tito lidé dají tak nazývat) kteří na mě prostě kašlou, a jsou se mnou nebo se ozvou, jen když něco potřebují. Tako to je skoro vždy. Dá se s něma i normálně bavit a já jsem rád, že když někam jdu tak tam někoho mám a nejsem sám, ale tohle se nedá dlouhodobě udržovat, mít jen takové lidi kteří se jinak o člověka nezajímají.

Samozřejmě mi řeknete, ať se na ně vykašlu, a je to určitě jediné řešení, jenže pak nastane to, že budu zase sám, protože žádné jiné opravdové přátele nemám a tak jsem rád aspoň za pár takových známých, protože před tím když jsem byl pořád sám tak to bylo všechno ještě horší a to o dost. Takže proto si raději tyhle lidi nechávám i když to není pravé přátelství.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Já bych nečekala, až si na mne někdo vzpomene, protože zrovna něco potřebuje. Zkusila bych si najít takové aktivity, které dávají příležitost k seznámení se s jinými lidmi a třeba najít skutečné přátele. Sám nemusíte zůstávat, nepíšete nic o tom, že byste se snažil hledat jiné kamarády. Zapojit se do nějakého kolektivu, třeba při zajímavém koníčku..Nenuťte se do ničeho, co Váš život nijak neobohacuje.

doplněno 07.05.15 23:22:

Máte pravdu, že takhle se kamarádi nechovají. Tak co Vám brání v tom, najít si jiné? Nové, lepší...Jste zřejmě přátelský tip, ochotný vypomoci v nouzi, snažit se zavděčit... A takové lidi je lehké využívat, nebo zneužívat, protože neumíte říci ne. A ti, s kterými se stýkáte, to o Vás ví. Začněte u sebe, važte si více sám sebe..

majsterjoe*
hodnocení

0x

Takže proto si raději tyhle lidi nechávám i když to není pravé přátelství.

No takže máš někoho abys nebyl pořád sám. OK, a co tak si teda najít nové přátele? Co?

Taky je důležité kolik ti je, jestli si mladý klouček, takto se prostě někteří "přátelé" chovají. A někteří z toho vyrostou.

ostravak69
07.05.15 21:31
hodnocení

Je mi 20

hodnocení

0x

Všichni zdejší "mírně starší" si tu stále stěžujeme na horší a horší svět. Sobeckost lidí, hamižnost, neochotu... Jsou stále na světě slušní lidé, ale je nutné je hledat. Hledejte také na správných místech – tj. podle ročníku

Děti v různých kroužcích – např. bojové sporty se hlavně učí disciplíně a slušnosti.

Náctiletí – folklór, hudba, divadlo, svazarm,...

Cetiletí – tak tady asi sport, církev nebo nějaká zájmová združení...

Jsem ale také toho názoru, že lepší najít nové kamarády, než stávající "rádobykamarády" a nechat se zneužívat.

hodnocení

0x

A když se jim ozveš Ty? (snad nevadí, že tykám?) Jak reagují - pozvání na nějakým způsobem společně strávený čas přijmou, nebo odmítnou, a ozvou se až v momentě, kdy oni něco potřebují?

uska*
hodnocení

0x

, mít jen takové lidi kteří se jinak o člověka nezajímají.

Zajímáš se ty o ně? Nabídneš jim nějakou aktivitu a nebo čekáš až někdo něco vymyslí a pak se k nim přidáš? Kolikrát jsi těm špatný kamarádům zavolal, jen tak pro nic za nic, prostě ze zájmu?

ostravak69
hodnocení

Nejde až tak o nějaké aktivity, ale právě o to Zajímáš se ty o ně? Právě že ano, já se zajímám o všechny a tak celkově o lidi nejsem lhostejný, když někdo něco potřebuje nevykašlu se na nikoho atd, např. jeden neměl po akci na bus domů, tak jsem mu půjčil pár korun. A on příště další týden ani neměl snahu mi to vrátit nebo nějak jinak oplatit. Jako by to byla samozřejmost. Takhle se prostě kamarádi nechovají.

dam®

Vypnout známé, neznámé v podstatě lze, za podmínek že chceš mít své absolutní soukromí, žiješ s lidma o kterých si myslíš. že tě využívají a nedávají ti najevo uznání, navíc jseš si sám sebou jistý. To je jako, někdo neumí odpovědět na pozdrav aspoň kývnutím a přitom není lump, podívej se na své známé krytickýma očima zaměstnavatele a bude ti jasno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]