Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, hledala jsem informace o darování kostní dřeně a všude píší o tom, že človek, který dlouhodobě bere nějaké léky, nemůže být dárce. Chtěla jsem se zeptat jestli mezi vámi je třeba nekdo, kdo daroval a neví jestli bych mohla darovat přestože beru každý den prášek na štítnou žlázu. Teoreticky nemůžu, ale říkám si, že prášky na ŠŽ bere tolik lidí a není to zase tak vážné. Mám vůbec dál hledat informace nebo to prostě nelze? děkuji
Pro darování KD se musíte napřed dostat do seznamu dárců, podle kterého se pak dárci vybírají. Pro registraci se provádí vyšetření a náber vzorku pokud toto absolovujete tak se dozvíta, zdy jste můžete být registrován jako dárce. Registr je celkem rozsáhlý a tak mnoho lidí se k darování ani neddstane protože jsou vyřazeni pro věk, či jiný nastalý problém zdravotního hlediska.
Člověk je schopen na googlu najít tuhle poradnu, ale už není schopen najít instituci, která dárce KD registruje a zodpoví i případné dotazy. kostnidren.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.