Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mohu darovat kostní dřeň?

Od: ald odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, hledala jsem informace o darování kostní dřeně a všude píší o tom, že človek, který dlouhodobě bere nějaké léky, nemůže být dárce. Chtěla jsem se zeptat jestli mezi vámi je třeba nekdo, kdo daroval a neví jestli bych mohla darovat přestože beru každý den prášek na štítnou žlázu. Teoreticky nemůžu, ale říkám si, že prášky na ŠŽ bere tolik lidí a není to zase tak vážné. Mám vůbec dál hledat informace nebo to prostě nelze? děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

honzmalatny*
hodnocení

1x

Nejlepší rada-zajděte do krevního centra a tam se zeptejte lékařky.

albatros498022*
hodnocení

1x

Pro darování KD se musíte napřed dostat do seznamu dárců, podle kterého se pak dárci vybírají. Pro registraci se provádí vyšetření a náber vzorku pokud toto absolovujete tak se dozvíta, zdy jste můžete být registrován jako dárce. Registr je celkem rozsáhlý a tak mnoho lidí se k darování ani neddstane protože jsou vyřazeni pro věk, či jiný nastalý problém zdravotního hlediska.

buss
hodnocení

0x

Proč se bojíte zeptat kde KD odebírají?

ohneta*
hodnocení

0x

Člověk je schopen na googlu najít tuhle poradnu, ale už není schopen najít instituci, která dárce KD registruje a zodpoví i případné dotazy. kostnidren.cz/...

webbiecz*
hodnocení

0x

Pokud se nejedná o sníženou funkci štítné žlázi autoimunitního původu, tak je možné se nechat zapsat do registru.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]