Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podváha-jak se jí zbavit?

Od: hasha* odpovědí: 7 změna:
Dobrý den, je mi 14 let, vážím 48 kg a měřím 168 cm. Na BMI mi vyšlo, že mám BMI 17, což je dost velká podváha. Nepřijde mi, že bych měla podváhu, stravuji se normálně. Nemáte nějaký tip jak přibrat? Vím že mám hodně jíst ale doporučujete třeba nějaké speciální cvičení? Děkuji za odpověď

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lionka*
hodnocení

3x

Ve 14 letech je takové BMI normální. Ty hodnoty BMI platí spíš pro dospělé lidi, ne pro děti. Zatím ještě nemáš úplně dokončený vývoj a s přibývajícím věkem se pravděpodobně ještě trochu zakulatíš. Taky jsem ve 14 letech měla 50 kg i s lyžákama a dnes v dospělosti mám BMI v normě.

repkin*
hodnocení

2x
Cca 4-8kg podvaha, pravidelne jist snidane obed a vecere, idealne posilovat a cvicit, sportovat, potom minimalne 5x denne jist snidane svacina obed svacina vecere. Po pul roce zacnou byt videt vysledky, ja takhle pribral 20kg za cca dva roky.
doplněno 06.05.15 21:43: Jinak dam zrejme v tvem veku je to normalni po mature se to spravi ale chce to skutecne pravidelne jist

mckain
hodnocení

0x

Z vlastní zkušenosti mohu poradit, nechte to být. Bojujete s vlastní přirozeností a genetikou, to nedopadá dobře. Naučte se mít sebe ráda takovou, jaká jste. Asi to není to, co jste si přála číst ale nikdo vám nic lepšího neporadí.

hasha*
hodnocení

Děkuji za odpověď, určitě ji vezmu v potaz, ale spíš mi jde o to, že mám slabou imunitu a hlavně nízký tlak a dost jsem četla, že to může být z podváhy.

joudic*
hodnocení

0x

tak proc to resite? :) BMI neni zaklinadlo pro vsechny, pisete, ze se stravujete normalne. Nereste cisla, ale to jak vypadate, a to, jak se citite. Pokud chcete trosicku vyrysovat, tak cvicte pilates, nebo brusle s kamoskama a tak + zaradte vice proteinu (libove maso apod). Na youtube jsou 10minutovky s ruznymi cviciteli a pro ruzne casti tela, staci dat hledat pilates ;) Ja mam BMI podle tabulky pry normalni (23) a jsem spekate prase i pres triko *smich* a vsadim se, ze mam vetsi prsa nez vy, tim nemyslim, ze vy je mate male, ale ze ja je mam velke *smich* (jsem chlap). Protoze hubeny uz jsem hodnekrat byl, moje idealni BMI je 18-19 = normalni sportovni postava, musim shodit jeste 15kg, abych se vratil ke sve puvodni vaze a mohl si v lete sundat triko i mezi lidmi :)

hasha*
hodnocení

Děkuji za odpověď. Budu se snažit to moc neřešit...přeji vám hodně štěstí abyste dosáhl své vysněné váhy :D

lidus*
hodnocení

0x

Neteř má 172 a 48 kg, věk 19, kamarádka má 162 a 40kg (má 50 let a vypadá tak co si pamatuju) jediné kdy přibrala bylo v těhotenství, to na ní začalo být poznat tak v 7 měsíci (děti měly porodní váhu a kluk měří tak 180 a váží dost (netroufám si odhadnout). Buďte ráda, že nemáte nadváhu a na BMI nehleďte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]