Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Rozhodl jsem se založit si bankovní účet. Hodně jsem brouzdal po internetu, našel jsem účet od Equa Bank, který vypadá jako ze všech nejvýhodnější. Přesto bych se rád zeptal jaký účet doporučujete a proč. A jaký naopak určitě nedoporučujete, a proč.
Taky mám stále ještě možnost založit si studentský účet, jestli má někdo i s tím zkušenosti, prosil bych také o rady ohledně studenstkého účtu.
Předem všem děkuji za odpovědi.
Mám pět bank a jestli bych měl vyzdvihnout, tak jednoznačně fio a equa. Fio má výběry zdarma ze svých bankomatů, i s cizích při splnění určitých podmínek. Jde k němu přiřadit další spořící účet s úrokem nula nula hovno, ale to není důležité. Převody na slovensko zdarma. Equa má výběry ze všech zdarma u nás, v zahraničí cca 9kč, což je lépe než u fia. U equa běžného účtu mám přiřazené další čtyři účty - dva spořící CZK s úrokem 1,0% a 1,2%, pak běžný eurový a běžný dolarový. Tyhle dva cizoměnové účty se dají přiřadit i ke kartě, karta je pak multiměnová. V případě, že na nich máte určitou měnu, vybíráte v zahraničí nebo platíte na netu bez konverze. Obě banky mají celkem dobré kurzy (oproti konkurenci).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.