Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřebovala bych poradit, prodejce z Aliexpress mi nabídl vrácení části peněz, s tím, ať mu sdělím číslo účtu. Stačí mu zaslat moje č.ú., s kterým jsem platila on-line, nebo musím mít zřízený PayPal? Děkuji.
Zrovna mám stejný problém. Je to divné. Se mnou Aliexpress nekomunikuje, ani nevím jak. Komunikuje obchodník. Což ovšem ti podvodní nedělají. A pak Aliexpress vrací na platební kartu. Vždyť tam ani jinak platit nejde.
Je tam rozdil. Kdyz otevrete Dispute, tak ma obchodnik cas se k tomu vjadrit a problem urovnat. To resi obchodnik - posle penize, nove zbozi nebo cast penez. V momente kdy se nedohodnete a je jasne, ze je chyba na strane obchodnika, tak Aliexpress po vyprseni doby k reklamaci rozhodne. Kdyz ve Vas prospech, tak posila penize aliexpress z5 na kartu a penize bude dostavat z obchodnika sam.
Prosel jsem si uz obojim - objednavka ziletek - nepouzitelne, dhodli jsme se s prodejcem na castecne kompenzaci. Penize odeslany obchodnikem na paypal. Dispute closed
Objednane zbozi neprislo, obchodnik nekomunikuje - Vyprsel cas na dispute, aliexpres to uzavrelo a poslali mi penize z5 na kartu.
Aliexpress své stránky pořád mění. Zadávat ten kód je otrava. Taky nevím proč nyní při objednávce se nastaví Days Remaining třeba jen na jeden den. Radši to prodlužuji, volba Extend, třeba o 20 jenže výsledek je pak ještě větší.
Objednal jsem flešku, přečtu Feedback, samá chvála asi jen na doručení jen asi dva psali podvod. Skutečná kapacita 100x menší. Tak jsem ihned se pokoušel objednávku stornovat. Nějaké tlačítko tam je. No pak mi to ale furt nabízelo, ze chci v objednávce pokračovat. Obchodník nekomunikuje. Čekal jsem, že si Aliexpress nevyžádá v bance zaúčtování blokovaných peněz. Ale stalo se. Nyní je objednávka ve stavu, že pod volbou Financial je červená tečka pod Waiting Refund. Tak snad to dopadne.
Jaký kód? Objednávala jsem včera 5 věcí a žádný kód jsem nikam nazadávala. Days Remaining na odeslání objednávky obchodníkem závisí asi na tom, co tam vyplní obchodník - za jak dlouho odešle objednávku. Jakmile by čas vypršel a obchodník zboží neodeslal, objednávka se automaticky stornuje a vrátí peníze. Ještě jsem nikdy nemusela čas na odeslání prodlužovat.
Pokud zaplacenou objednávku stihnete stornovat před odesláním objednávky prodejcem a prodejce storno obj. potvrdí, Ali vrátí peníze = Váš případ. Není na tom nic složitého.
Flešky jsou profláknuté, stejně jako paměťové karty. Ty bych v číně prostě nekoupila. To hodnocení zkresluje právě proto, že prodejci pro dobré hodnocení udělají téměř cokoliv..nabídnou kompenzaci mimo a hned mají hodnocení dobré, nikdo se nedozví skutečnost. Většina lidí potvrdí předem, že vše funguje jak má a až po nějaké době zjistí, že kapacita je jiná, ale hodnocení už zvrátit nemohou..
Stačí trošku přemýšlet - pokud něco nevím, zjistit si informace předem, než učiním nějaký krok. Většina lidí zbrkle učiní nějaký krok - udělí hodnocení, uzavře objednávku a nemá peníze ani zboží a až teprve poté zjišťuje, že už je na cokoliv pozdě..
doplněno 06.05.15 12:28: Vzhledem k tomu, že na můj počítač chodí více lidí, tak se pokaždé odhlášuji dobrovolně. Antirobot kód to po mně chce, jen když heslo nezadám správně na poprvé.Tady je na obrázku rozdíl, kde je patrné na co čekáte: jestli na odeslání zboží a pak vidíte odečítající se čas v pravo a nebo jeho obdržení a pak vidíte ubíhající čas jen po rozkliknutí view
doplněno 06.05.15 13:32: Konečnou cenu může změnit prodejce. Pokud se dohodnete na slevě, prodejce má možnost "adjust price" - po vložení zboží do košíku před jeho zaplacením.Stránky Aliexpress asi neukládají cookies a po každé se musím přihlásit a při přihlašování je nutno zadat ty zobrazené znaky. Prodloužením nic nezkazím. Vykládal jsem si tu lhůtu jako ochrannou. Dříve se mi to tam nenabízelo a rovnou skočilo na Confirm Goods Received. Mám přes 50 objednávek. Kvalita úměrná ceně. S tím se počítá. Pouze jeden obchodník nabízel a nikomu neposlal. Peníze se vrátily, ale banka dá méně. Prostě prodej, koupě valut.
A pak led žárovky. Jeden druh odchází jedna za druhou. Pochopitelně po lhůtě. Obchodník chce foto. Uvidíme. Myslím, že i po ochranné lhůtě je i nějaký čas na opravu Feedback. No teď již ho neskritizuji. Uvidíme jak se zachová
doplněno 06.05.15 11:55:Objednal jsem třeba toto. Značka GP. To u Vietnamců 10 kusů za 45 Kč i s poštou rozhodně nekoupím
doplněno 06.05.15 13:44:Díky, zase o něco chytřejší. Příště nechám zboží jen v košíku pokud se vyskytne stejný problém. Vyhovuje mi ta změna kde na účtu držím minimum peněz a při platbě na Aliexpress jen zadám zvolené heslo a nemusím hledat platební kartu.
Pamatuji na první nákup a ne možnou komunikaci. No obchodník mi zboží poslal zdarma znova. Jenže zboží bylo levé a pravé, já objednal podle obrázku, on měl jen jeden druh, ale obrázek obrácený, takže poslal zase špatně.
Musel jsem doplnit tady.
No nevím, já se neodhlasuji, pouštím to na tabletu, někdy jsem hned v účtu, ale pokud se musím přihlásit tak tam je ten antirobot vždy.
Jistě nad View detail vidím Awaiting a vpravo Days Remaining kde jsem lhůtu možná zbytečně prodloužil, ale pokud tam je Goods tak jediná lhůta je po rozkliknuti Wiew detail v řádku Reminder.
Jinak akční nabídky Super deals a pak Daíly deals jsou někdy až 90% slevy které mi taky připadají, že původní cena je nesmysl, nebo jako v případě flešek lákají na nekvalitní zboží. No byla tam levná a potřebná věc.
doplněno 06.05.15 13:08:Bohužel taky při reklamaci chce obchodník číslo objednávky, které se vytratilo a je tam jen číslo zákazníka
doplněno 06.05.15 13:14:S tím časem souhlas. V tom se shodneme. Ovšem je fakt, že dříve při objednávce se mi tam snad to Extended vůbec neobjevilo
doplněno 06.05.15 13:23:Někdy mi obchodník nabízel slevu na další zboží, ale nikdy jsem nepřišel na to jak to provést. Cenu nemohu měnit.
Jednou jsem potřeboval náhradní díl, poslal by za 5 dolarů. Nakonec jsme se dohodli a objednal jsem něco 2 kusy za 5 dolarů, on poslal jeden kus a ten náhradní díl.
Se superdeals je to stejne jako v obchode. Jdete do obcodu a vidite super slevu 70%. Kouknete na telefon a vidite, ze zboz koupite zas tejnou, nebo nizsi cenu jinde a bez slevy. Sleva je vypocitana na zaklade vysoke puvodni ceny, kdy obchod da zbozi za nesmyslnou cenu na par dni a pak kousku. Potom uz je z ceho slevovat.
Superdeals - zkopirujte nazev zbozi a podivejte se, za kolik ho tam prodavaji ostatni a jake ma tam reference.
Děkuji za odpovědi, no právě, to už bude vracet mimo Aliexpress, aspon si to teda myslím, poněvadž jsem už obchod ukončila. Nicméně komentář jsem mu dala ne příliš lichotivý, nebyla jsem příliš spokojena a on mi nabídl právě kompenzaci, že mi vrátí pár dolarů zpět s tím, ať mu sdělím č.ú.. Tak nevím, jestli to jde na můj účet, abych neplatila pak bance ještě nějaký poplatek za příchozí zahraniční platbu...
Podle mě je PayPal výhodnější - rychlejší. Pokud si ho nechcete zřizovat, dohodněte se s prodejcem, zda pošle peníze převodem na účet, ale myslím, že to bývá drahé i pro ně a dlouho to tvrvá.
HLAVNĚ: prodejci často podmíní vrácení peněz nebo části peněz tím, že musíte nejdříve uzavřít spor nebo potvrdit přijetí zboží atd.. jakmile to uděláte, vzdáváte se jakékoliv možnosti další ochrany od Aliexpress. Tedy NIKDY neuzavírejte spor dříve, než budete mít opravdu vrácené peníze nebo si dejte pozor na vypršení ochranné lhůty od Aliexpress. Podvodní prodejci si často vynutí uzavření objednávky s příslibem zaslání peněz, které nezašlou a kupující má pak smůlu - nemá zboží ani peníze a už s tím NEJDE NIC DĚLAT.
doplněno 06.05.15 10:46:@dakon - Aliexpress drží peníze zaplacené za zboží až do doby, kdy ukončíte obchod. Až teprve poté, je posílá prodejci.
To si možná pletete s eBayem. Tam Vám uhradí škodu eBay a vymáhají peníze zpět po obchodníkovi sami.
Pro prodejce je však výhodné, dohodnout se mimo Aliexpress proto, že nebude mít u Ali žádný "škraloup". Každá reklamace nebo negativní zkušenost, se jim započítává do reputace, takže jich většina pro dobré jméno, udělá téměr cokoliv.
Problémů s tímto obchodem a dalšími podobnými je stále více. Berte na vědomí, že jen obchod za provizi od jiného v Číně, Hong Kongu a dalších zemí jen zprostředkují. Proto také nemají žádné obchodní podmínky a nevztahují se na ně naše zákony, jako je Občanský zákoník a Zákon na ochranu spotřebitele. Naše zkušenosti říkají - vyhněte se jim.
Když se budete řídit pár zásadami, je nakupování na Aliexpress zcela bezpečné. Ebay mi přijde ještě o třídu výše. Oba portály fungují podobně, jako u nás Aukro. V Číně nakupuji pravidelně - pravda, jsou to drobnosti, ale vždy jsem dostala své zboží nebo zpět peníze.. no problem.
Tak problém je a to jako že obchodník nedokáže identifikovat objednávku a zákazníka. Přišlo stejné špatně zboží 2x. Jeden obchodník poslal znova, druhý nabídl vrátit 4 dolary. PayPal nemám, nabídl jsem, že objednám znova a ať upraví cenu nové objednávky. Teď nevím zda jsem měl novou objednávku nechat jen v koši, já ji posunul k platbě a je ve stavu Pay Now, Cancel Order a stará objednávka má prodlouženou ochrannou lhůtu a je ve stavu Confirm Goods Received.
U staré objednávky jsem uvedl zprávu, že udělám novou objednávku a ať poníží cenu, s čímž obchodník souhlasil. U nové objednávky jsem nechal zprávu ať poníží cenu dle dohody a bylo mi odpovězeno, že neví o co jde. Kde je chyba v postupu, aby obchodník mohl snížit cenu objednaného zboží.
doplněno 26.06.15 09:57:Mezitím obchodník snížil cenu a já objednávku dokončil
doplněno 27.06.15 12:10:Dnes mi jiný obchodník poslal zprávu, že jsem zapomněl potvrdit " comfired order received" Tak to se mi ještě nestalo. Zboží bylo objednáno a zaplaceno před třemi dny. Obchodník uvádí číslo balíku. Kdo ví zda je to pravda.
A na mne chce abych potvrdil příjem zboží, které jsem nedostal a ani nemohl v tak krátké lhůtě dostat.
POZOR NA TO
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.