Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej nemovitosti

Od: junek odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, který úřad, nebo funkce, mi poradí, jak nejlépe, a nejvýhodněji prodat nemovitost?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mp*
hodnocení

0x

Můžu Vám dohodit solidní realitní kancelář. Dokonce si múžete vybrat. Buď můj kamarád nebo příbuzný - provizi nepožaduju. Je to v Praze.

danys*
Solidní realitní kancelář? Dlouho jsem se takhle nezasmál!
Dejte inzeráty a prodáte i bez RK. Pouze doporučuji smlouvu nechat sepsat právníkovi.
unav9x9

Jasně ,že existují solidní realitní kanceláře. Je to práce jako každá jiná. To je jako napsat, že všichni taxikáři jsou zloději a proto je tedy vždy lepší jezdit autobusem.

Vždy je to na zvážení, co je pro daného prodejce lepší. V solidní realitní kanceláři pracují odborníci, kteří mají perfektní vystupování a odbornost. Umějí prostě prodávat nemovitosti. A tohle většina lidí neumí. Díky tomu klesa prodejní hodnota nemovitosti.

Já jsem kupoval minulý rok přes RK dům a kdybych se při prohlídce nemovitosti setkal s prodávajícíma, tak bych do toho asi nešel. Ale od realitky přijel perfektně oblečený 65letý pán, který byl měl perfektní chování a byl galantní. Aby neudělal blbý dojem, tak i své starší auto zaparkoval mimo i když součástí domu je velká parkovací plocha.

A já měl z prohlídky dobrý pocit, tak jsem nemovitost zakoupil.

doplněno 06.05.15 10:27:

To není vůbec málo.

Dobře zapůsobit nedokáže každý. I když se někdo slušne oblékne a bude se snažit nechovat jako buran, tak to z něj příjemného člověka neudělá.

Realitní kancelář je tu od toho, aby zprostředkovala prodej.Nelze tedy očekávat, že mě bude provádět vystudovaný stavař či právník. Tyhle lidé jsou v pozadí. K nemovitosti jsem dostal zpracovanou technickou zprávu o jejím stavu, kterou jim udělala externí firma. Žádný zázrak to není, ale je tam prakticky vše, co by kupující měl vědět. Každá nemovitost je po právní stránce jiná. Takže solidní RK má vždy svého právníka. Bez toho to nejde. To není prodej v autobazaru.

A ohledně ceny za služby. No máš na výběr. To platí i u toho taxikáře. On také jede třeba za 28kč za km, přitom náklady na palivo má třeba 2kč za km. Ale je to služba, která ti poskytuje něco jiného, než třeba ten autobus.

nononoo

Na tomto pripade je presne videt, jak malo staci. Slusne se obleknout, nechovat se jak buran, proste jen na pohled zapusobit. A na to realitky spolehaji. Nejaka stavarska a pravni odbornost? Maji vzor smlouvy, kde vzdy zmeni jen jmena prodavajiciho a kupujiciho a za to si uctuji nekdy az nechutne provize, ktere mimochodem cenu nemovitosti umele navysuji a naopak tim zuzuji okruh moznych zajemcu. Nezlobte se, ale vase posledni vety o necem vypovidaji...

Nerikam ze vsechny realitky jsou spatne, i ja pres ne kupoval i prodaval byt, ale je to proste loterie.

Pri kupovani baraku jsem se u jedne vehlasne realitky nestacil ani divit a rychle jsem od nich dal ruce pryc. Nakonec jsem kupil primo od majitele a i po zaplaceni pravnich sluzeb jsem na tom usetril temer 200 000!

Pokud realitka zajisti kvalitni smlouvu a sluzby, at si klidne nauctuji odpovidajici provizi. Proc bych mel ale platit ranec jen proto, ze kupuju barak za nekolik mega a ne byt za milion? Sepsani smlouvy, katastr atd. prece stoji priblizne stejne bez ohledu na cenu nemovitosti. Chapu, ze ne vsechny prodeje jim klapnou a musi to kompenzovat nekde jinde, ale proc bych jim na to mel prispivat ja?

Dobrý den, nechci propagovat konkrétní realitku, jen posílám odkaz na pár článků - užitečných rad ohledně prodeje.

jak-prodat-nemovitost-za-/...

buss
hodnocení

0x

Nasaďte cenu a inzerujte.

athenaise*
hodnocení

0x

Před pár lety jsem kupovala, momentálně prodávám. Co byste potřeboval vědět?

Není instituce, která se zabývá poradenstvím ohledně prodeje nemovitostí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]