Nejste přihlášen/a.
Byl jsem na pohotovosti, asi v čudu meniskus, dostal jsem dlahu ve středu jdu na kontrolu. Dr. říkal, že buďto dostanu ortézu a nebo půjdu na operaci. Na operaci však u nás v nemocnici nechci, nemají zde dobrou pověst. Pozjišťoval jsem si reference po okolí. Je možné, pokud bych musel na operaci říct, že mám svého lékaře a s ním se telefonicky dohodnout aby mne po vlastním vyšetření operoval on? Možná to tu někde je, ale musím se učit na zkoušky a zápočty do školy, tak bohužel nemám čas to hledat a vše pročítat. Předem díky za odpověď nebo nasměrování na konkrétní diskusi.
Dělali mi artroskopii kolena. Ve čtvrtek ráno nástup, v pátek výkon, v sobotu ráno domů. Nic to nebylo. Teď mě ale čeká umělý kloub. To už asi taková sranda nebude.
Jinak - lékaře, vykonavatele operace si vybrat můžete. Jistě víte sám, jak všichni chtěli jen primáře Sovu. Ale každé tělo je jiné a ne pokaždé se všechno povede.
Před rokem jsem byla hospitalizována na operaci pravé ledviny - kameny. Operoval mě mladý lékař, vše se povedlo, jak mělo. Byla tam mladá příjemná paní, přijela z velké dálky. Z protekce, jak se říká. Domluvila se, že ji bude operovat sám pan primář. Operoval. Kámen se mu vyndat nepodařilo, zatlačil ho prý ještě hloub do ledviny, ledvinu celou zhmoždil a poničil. Operaci ukončil bez úspěchu. A určitě to chtěl udělat co nejlíp. Paní pak plakala, že po 6 nedělích, až se to uklidní, musí nastoupit na stejnou operaci znovu!
Takže ono se to odvíjí od mnoha skutečností. Primář sice ve většině případů bývá machr, ale i pacient může mít svá specifika. A nikdy nelze říct, jak operace dopadne, byť by se primář snažil sebevíc.
Já věřím všem, Cvach tam nepracuje a každý by měl umět. Proto je lepší si nevybírat, uvidíte, že to dobře dopadne.
A pokud jde jen o tu artroskopii, nestojí to opravdu za řeč. A´t Vám to dobře dopadne! Jaga.
Samozrejme, ze si v dnesni dobe musite lekare vybirat. Jsou nemocnice, kde bych nedovolila ani aby vytahli detem trisku. Co se nemocnic, ktere znam, tyce, kolena umeji dobre v Rokycanech a v Pisku, dela se to obvykle artroskopicky.
doplněno 03.05.15 18:42:Já mám zkušenost jen s operatéry z veřejných nemocnic, tak nevím, zda u soukromníka je nárok na sanitku. Mně se spíš (kromě finančních důvodů) líbí představa kvalitního prověřeného či doporučeného oddělení v konkrétní veřejné nemocnici, mám lepší pocit, když vím, že pro ně je to denní chleba, že jsou zkušení denní praxí - kupříkladu v těch Rokycanech, když jsem tam šla s meniskem, věděla jsem, že opravili menisků fůru a dobře už přede tím mým
No já budu muset jít k soukromníkovi ortopedovi, tak se rozhoduju jestli u nás ve městě a nebo vedle v krajském. Mám nárok na sanitku (odvézt tam a potom domů?) nebo si budu muset zařídit sám? Popř. kdo sanitku vypisuje, obvodní lékař?
doplněno 03.05.15 18:19:Zatím mi dělali jen RTG, předpokládám, že si ho kdyžtak ten operatér vyžádá ne? Nebo mi ho bude dělat znovu? Abych pak nesvítil jak Vánoční kamion od CocaColy? :D
doplněno 03.05.15 18:44:to se bohužel v našich nemocnicích moc říct nedá špatné reference na veřejné zdravotnictví
Chápu dobře, že zpmvcr.cz/... pokud chci čerpat nějakou výhodu, tak si to nejdřív zaplatím, poté vyplním formulář + čestné prohlášení, dodám paragon a pokud mi to schválí, tak mi to proplatí na účet? Píšou až do výše 1.000,-Kč, takže pokud si koupím více věci za 1.000,-Kč (např. vitamínů), tak je možné, že pojišťovna řekne, že mi proplatí jen xx peněz (např. 1/4,1/3,1/2 apod.)?
doplněno 04.05.15 19:09:Jinak samozřejmě děkuju všem, zítra jdu na kontrolu, budu prosit aby mi místo dlahy daly ortézu, svědí to pod ní jak čert. Fofrklacky bych nejradši zahodil, neumim na tom chodit, přitom chodit můžu, ale nemám to zatěžovat
No dnes (na jednu stranu bohužel) komunismus nemáme a zrovna u nás ve městě je toto docela nepřijatelné. Navíc slivovici jsem rozdal a momentálně si pro novou zajet nemůžu, stejně tak ani nemůžu moc jezdit se domlouvat, stěží se s tou nataženou nohou vejdu do auta, mám dva metry, vepředu se sedět nedá (při bouračce bych si zlomil nohu i s dlahou). Už se těším na zítra, až mi to sundají, doufám, že místo toho dostanu jen ortézu.
doplněno 05.05.15 08:37:Řekl bych, že dneska je to hodně o známých a kamarádech ale i tak, jak bylo řečeno, ne vše se musí nutně povést ... tak uvidíme
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.