Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Quntanámo na Kubě

Od: saman47* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, zajímalo by mě, jak je možné, že Kuba na svém území toleruje americkou věznici Quantanámo. Myslím, že Kuba se s USA moc nemusí, tak je mi to celé záhadou...

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Že by to třeba bylo tím, že základna byla založena již v roce 1898 a od roku 1903 ji Kuba na neomezeně dlouhou dobu pronajala USA za 2000 zlatých ročně?

viz: cs.wikipedia.org/...

nikdo*
hodnocení

0x

Bez hlubší znalosti věci, bych řekl, že jí asi nic jiného nezbývá.

kuba*
hodnocení

0x

No tolerují to asi proto, že tam Amerika testuje dodržování Lidských prav

mp*
hodnocení

0x

Vidíte, tak to je přesně to, proč poradnu rád navštěvuju ( a po půlnoci občas okupuju). Něco se tady dozvím. Spíš jsem si myslel, že to USA obsadily po ovládnutí Kuby Fidelem. Že je to jinak, jsem netušil. Úžasné je, že se může dodržovat tak stará smlouva. Jinak co se týče toho mučení - jak to z nich máte jinak dostat? Jako v Cimrmanovi - jak se cítíte - jako když mě teče do bot. Nebuďte dnešní.

nikdo*

No jo, jak z nich asi měli v 50. letech STBáci dostat přiznání k protistátní činnosti, že? Není to to samé? Podobnost čistě náhodná, že?

Že výsledkům vyšetřovacích způsobů z Quantanama věří v Americe se moc nedivím, ale že jim věříme u nás, v Čechách, po zkušenostech z 50. let, je téměř neuvěřitelné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]