Zdravím, kupte si Vincentku (mají ji v každém větším supermarketu nebo obchodě). Stojí okolo 25 Kč. Najděte doma skleničku na slivovici nebo nějakou podobnou menší skleničku. Nalijte do ni trochu Vincentky a nechce vybublinkovat. Až v ní nebudou bublinky, tak normální kapátko do očí a prolívat s tím nos. Nejméně třikrát denně (do každé nosní dírky nalít třeba i třikrát za sebou plné kapátko), lépe víckrát, když máte akutní rýmu. Před každým smrkáním prolít. Před každým zakápnutím klasickými nosními kapkami prolít Vincentkou a vysmrkat. Léčbu rýmy tím urychlíte, ale ne o moc. Tak o jeden až dva dny.
S rýmičkou nic nenaděláte. Trvá sedm dní jak s léky, tak bez nich. Jediné co mohu doporučit je nepoužívat papírové kapesníčky, ale koupit roli měkkoučkého toaleťáku. Vyjde to levněji
Osobně se tepleji oblíknu než obvykle (tak, aby mi bylo pořád teplo, ne akorát a ne zima) a vyrážím do práce za deště, za tepla, za větru... a dva kapesníky s sebou. Do třech, spíš čtyřech dnů to odejde.
S rýmou zatočíte vitamínem C a ležením v posteli týden. Nic jiného na ni neplatí. Léčená i neléčená rýma trvá týden, se přeci říká, ne? Hodně tekuti, čaje s citronem a klid na lůžku.
Napařovat nohy. Ideálně nohy po kolena a ruce po lokty do co nejteplejší vody. Mám to vyzkoušené na synovi. Postup jsem zkopírovala, líp bych to nenapsala.Napařování nohou a předloktíStarým dobrým receptem našich babiček je napařování. Slouží k uvolnění nosu a spuštění zatuhlé rýmy. Přes den si nalijeme do umyvadla horkou vodu jak nejvíc sneseme, přidáme hrst kuchyňské (mořské) soli a ponoříme předloktí. Vydržíme alespoň pět minut, pak ruce osušíme a teple se oblečeme.Večer před spaním si k posteli postavíme kbelík nebo umyvadlo, nalijeme do něj horkou vodu a ponoříme nohy. Vydržíme co nejdéle, horkou vodu si můžeme i přilévat. (Do vody lze opět vložit v plátěném pytlíku strouhaný zázvor nebo sůl, nebo nějaké bylinky). Po napaření osušíme a hned pod deku. Dobře lze takhle léčit děti, když jim u toho čteme.Zdroj: zahradaapriroda.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.