Nejste přihlášen/a.
Měla jsem celou dobu známou kamarádku,co mě občas přistříhla delší vlasy jen tak,za co si řekla a jinak si umím vlasy bezvadně upravit sama vč.barvy.
Jelikož onemocněla už to nemůže dělat a tak mě poslala za známou.Jelikož ji neznám,nechala jsem si srovnat tzv.špičky a ona chtěla s vyfoukáním za to 400 kč.Byla jsem z toho paf.A dokonce mi nedala účtenku,to jsem zjistila až venku.
Je to možné,takže jak to počítám,tak měla v čekárně dost zákaznic,takže za měsíc si přijde s takovou na 60 tisíc.?!Já nezávidím,ale je to možné a zakonné.
Jeden se rozčiluje, že si kadeřnice řekla čtyři stovky, další se rozčiluje, že si někdo řekne za kremaci psa deset tisíc.
Osobně v tom nevidím sebemenší problém, i kdyby učesání stálo pět tisíc a kremace psa padesát. Pokud někdo za to ty peníze dá. Nikdo nikoho nenutí ty služby využívat. Pokud dotyčný příjem zdaní, je to naprosto legální.
Je jen na mě, jestli ty peníze za to dám a nebo jestli půjdu o dům dál, kde to je za desetikorunu.
Kadeřnice si může naúčtovat ceny, jaké sama uzná za vhodné. Tedy za takové, aby se jí živnost oplatila a měla výdělky. Je jen na zákaznících, jestli k ní budou chodit i za ty ceny... Když nebudou, kadeřnice buď zkrachuje, nebo bude muset jít s cenami dolů. A pokud se vám ty ceny nezdají, tak si vyřiďte živnostenský list a zkuste podnikat - v čemkoliv. Jestli to budete umět...
I já jsem šokován,co dnes kadeřnice chtějí za vycyhtralé peníze.Takovou zlodějnu si nedovolí ani řemeslník,který dělá soukromě a má např.300Kč na hodinu práce.A mnozí tak ani nemají..Ale je to o tom,co ty nány ve městech dokáží kadeřnicím nacpat za peníze.Řekl bych prostě dlouhé vlasy krátký rozum.A není to vůbec tak,že se vymlouvají na nějaký material nebo barvy,co musí prý platit.To je vzhledem k cenám za hodinu práce úplně směšná výmluva.Prostě vydělávají na ženské blbosti.
Bylo by zajímavé vidět ty ceníky,co chtějí za hodinu práce.Proč nikde u kadeřnictví nejsou vyvěšeny ceníky za hodinu práce?Protože by je asi pak hnaly klackem.Hlavně až by to viděla mužská populace.Protočily by se jim panenky,protože takové zisky nemá hodně z nich
doplněno 01.05.15 12:31:Zase výmluvy a výmluvy.Co potřebuje kadeřnice?Jen jednu cimru a křeslo.Stačí si pronajmout cimru za pár tisíc..Zato např.zařízení kovodílny vyjde na statisíce a který řemeslník si dovolí takové částky účtovat za hodinu práce?
sds: nevím co Vy víte o kadeřnictví, ale pokud to chce dělat profesionálně, tak je kadeřnictví také záležitost statisíců. U nás máme již několik desetiletí zařízené kadeřnictví a vypadá to tam jak v muzeu ... také tam skoro nikdo nechodí. Navíc si uvědomte, že ta kadeřnice si vyjma zaplacení elektřiny, vody, nájmu musí platit i vybavení a různé ty chemické nesmysly, co si ženské dávají na hlavu ... barvy, peroxidy, šampony, kondicionéry apod. byl jsem s mojí krásnější polovičkou v kadeřnickém obchodě a ty ceny ... a to měla ještě slevu . Prostě každá profese má svoje, automechanik ke štěstí také nepotřebuje jen jednu gola sadu, jak by řekl laik.
Dobrý den, příště přijďte mezi nás muže - v pánském oddělení zaplatíte za podobný sestřih 60.- Kč. Objednávat se netřeba, ale zase si počkáte. A žena se tam skutečně občas vyskytne (spíše starší). Zdravím!
doplněno 01.05.15 12:58:sds - tak si také účtujte "od kusu" a nepočítejte "hodinovku". Ceny jsou už smluvní a "státní" kadeřníci asi už nejsou (a státní ceník). Vám tu "hodinovku" nařídil kdo?
doplněno 01.05.15 13:25:wanda - myslím, že Vám rozumím. Udělala jste chybu, mlčela jste a nyní jste si přišla pro podporu a ono je jí zatraceně málo - a podle toho udílíte body. Příště hledejte chybu nejdříve u sebe (a také si pohovořte od plic s tou kamarádku, která Vám doporučila tu kadeřnici). Nikdo z nás Vás tam snad neposílal.
400 Kč a vy jste z toho opupínkovaná? ) 400 Kč je dnes u kadeřníka spíš nižší cena... Ale to asi není podstatou otázky. Samozřejmě, že je to zákonné, proč by nebylo? Ať si vydělá klidně 150 000 Kč za měsíc. Vše je přece o tom, zda je za tu službu někdo ochoten požadovanou cenu zaplatit. A pokud ano, tak v čem je problém?
Kromě toho jste zapomněla na to, že s provozování kadeřnického studia (stejně jako z každým podnikáním) jsou spojené i výdaje. To, že od vás má 400 Kč ještě neznamená, že je to její čistý výdělek. Musí zaplatit pronájem prostor, energie, materiál se kterým pracuje, zdravotní pojištění, socku, daně... Co dál? Třeba že jako OSVČ nemá měsíc placené dovolené za rok, musí se starat o to, aby měla klienty, protože když nemá, tak nemá žádný příjem, atd, atd...
Zkuste si sama podnikat a třeba vám dojde, že to není až takové leháro, jak se zdá...
Mám to samé,jen energie mám vyšší,protože nemám jen elektrický strojek se spotřebou 100 vattů a žárovky na stropě 300 wattů ale mám stroje se spotřebou 10 000 wattů.Ale nikdy nemám takovou taxu na hodinu jako kadeřnice.Klacek na ně a poli je honit je málo
A Vy máte hodinovou taxu a řídíte se jí? Hodinová taxa ve Škodovce je 500,-Kč/ hodinu + předražený materiál apod., ty bych zase jako ignorant hnal já klackem po poli. Jenže ono to není tak jednoduché jak se zdá. Navíc pokud s tou cenou někdo souhlasí, pak je to jeho problém.
Moje sestra má kadeřnictví v malém městě na severní moravě,kde je kadeřnic několik. Některé dny má více zákaznic, některé dny méně. Ovšem jsou i dny, kdy má prázdno.A i za ty dny musím platit nájem, i když nic nevydělá. Nemůže si stanovit přemrštěné ceny, protože pak už by tam měla prázdno úplně. Ceny prostředků (barev, šamponů apod.) nejsou zrovna malé, používá značkové a tam nestojí jedna tuba 60 ,-Kč jako v Rossmanu. Několikrát se jí stalo, že se zákaznice objednala a nepřišla,aniž by zavolala a omluvila se. Blokovala tak zbytečně čas pro někoho jiného.Dokážete si představit, že by jste měla na ten den objednáno třeba 5 lidí ,vy počítala že podle úkonů vyděláte dejme tomu 2000,- kč a najednou nic?
A stejně za ten den musíte zaplatit nájem, protože to že jste ten den nic nevydělala nikoho nezajímá? Pokud nějaký úkon zabere více času, zůstává déle, dokud klientka neodejde s upravenou hlavou. Není to jak v zaměstnání, že ve tři bouchne dveřma.Pokud si ji někdo objedná domů tak jde, a nemá za to žádné extra příplatky, protože je ráda za každou spokojenou zákaznici...
Není to řemeslo na zbohatnutí jak si každý myslí.Moje sestra je velmi dobrá kadeřnice,ale že by jezdila ve ferrari a bydlela na zámku,jsem si nevšimla...Je ráda že jako matka samoživitelka může podporovat potomka v studiu na vysoké škole...
Vitama, vaše odpověď je tu kontrastním programem...je pěkná, ukázala jste to z druhé strany. Všude jsou ti a ti jiní...poctiví a padouši podvodníci, ale doufám, že souhlasíte a připouštíte tu možnost toho snadného kradení(co si vaše sestra nemůže na maloměstě dovolit). Ve vyspělých sousedních zemích mají ceníky (zák. nařízeno) u dveří, a krást se nejen nedá, ale ani by je to nenapadlo, to je jen česká specialita. Před 25 lety měli v obchodech nápisy: "Češi nekradněte nám tu" - nebo tak nějak špatnou češtinou . Mnoho Čechů se samozřejmě tenkrát cítilo dotčeno, ale dnes už se jim nediví.
souhlasím s Vámi, také myslím, že to přehánějí.
Já za cca 10-15 minut platím od 75-95 Kč...Jedná se o jednoduché stříhání..někdy mašinkou.. a gel si nedávám.. + malé vyfoukání..Náklady? prakticky žádné:: pokud budu počítat 15 mínut práce...průměr ostříhání 80 kč...tak za hodinu to je 320 Kč..
To má málokterý živostník...a když ..tak používá drahé stroje...
Už mě toto často napadlo...
Nic proti kadeřnicím...ale prostě se mi tam zdá určitý nepoměr...,,
Já jdu ke kadeřnici řeknu co bych chtěla a ona mi řekne za jak douho to bude mít a za kolik to bude, takto jich obejdu víc a zjistím která je podle mě nejlepší a tam jdu. kdyby si řekla o 2 tisíce tak tam nepujdu protože je to na mě moc a pujdu k lenější a nebudu probírat jestli je něco zákonýho nebo ne
Mám doma vyučenou kadeřnici, ta říká, že 400,- je ve větším městě OK cena, říká, že si dovede představit, že lidi v Praze, Brně apod. platí i 1.500,-Kč. Takže asi záleží i na tom, kde bydlíte. Mne řekli za střihání strojkem 200,- v Brně, u nás to dělají za 100,- a doma to mám zadarmo
Repkin, teď přeháníš...ona chtěla jen zasříhnout špičky - a to je za 50 korun, když na to ale potřebovala půl hodiny, tak je to 120 korun. 400 berou v luxusních salónech - za takovou prkotinu
Wando, máte jednoduché počty. Mám dceru vyučenou kadeřnici, nyní dělá mistrovou u kadeřnic a že by měly kadeřnice takové příjmy, ani náhodou. Pokud jsou u někoho,kdo má provozovnu, zaplatí pronájem za křeslo 5 až 10 tisíc měsíčně. Dále všechny ty přípravky a nářadí, jen kvalitní nůžky stojí několik tisíc, To je jedna věc a druhá, že těch zákaznic zase tak moc není. U nás ve městě je asi 10 kadeřnictví, ale většinou zejí prázdnotou, žádné návaly se nekonají. Také, když se dcera učila braly do učňáku z celého okresu 4 děvčata, průměr známek mohl být max. 1,9. Nyní berou všechny,kdo se přihlásí a v celém okrese to představuje 120 dětí.
Prosím vás no jenom se jich nezastávejte všichni s těmi náklady?Žádné prostředky na mě nepoužiula mimo 1cm krémečku na prst a nůžky má snad na několik roků,přeci si je nekupuje na každou zákaznici nové a pronájem dělá pro všechny stejně,atˇprodáváš pečivo nebo tam stříháš.Pokud koupí prostředky ( barvu,tužidla,laky ap.),tak si je nechá sakramentsky zaplatit.Z toho flakonu,co stojí 200 kč nastříká 30 hlav a započtě vám majland.
A já s Vámi souhlasím. Nevím jak to je tady u nás, ale kdysi ve Francii byl prováděn průzkum mezi obchodníky a kteří z nich měli nevyšší výdělky. Nevím už jak to šlo po sobě, ale mezi prvními třemi byli lékárny, pekaři a kadeřníci. Myslím to tak, že měli rozhodně daleko vyšší zisky než náklady. Samozřejmě, že bez práce nejsou koláče, ale tyto tři profese na tom jsou prostě nejlépe. A máte pravdu, že kadeřníci vydělávají na produktech. Z jedné lahve kondicionéru, za kterou oni zaplatí velkoobchodní cenu, mají čistý stonásobný zisk a tak dále. Jenomže nad tím málokdo přemýšlí. A ani s tou elektrikou za fénování to není tak hrozné. Myslím ve finále. Každá zákaznice to fénování zaplatí třikrát. Voda a tak dál, to je to samé. 400 Kč. za zastřižení konečků vlasů, umytí hlavy a vyfoukání je hodně, pokud nemáte hřívu jako lvice. Ale i kdyby jste si nechala vystavit účet, nic byste nezmohla. Je to prostě její cena a je na Vás, abyste se předem informovala. Ale měla by mít ceník svých služeb, někde na viditelném místě, aby se mohl zákazník orientovat. Moje kadeřnice má například dokonce v ceníku uvedenou cenu stříhání řídkých vlasů. Je nižší. Ale přiznávám, že jsem ji dlouho hledala. Stříhá výborně, je příjemná, nic nevnucuje, ale musí se u ní objednávat dva týdny dopředu.
sds. Vše je věcí poptávky a nabídky. Když budete dělat jiné řemeslo, než děláte nyní, takové o jaké je zájem, tak si budete účtovat více než nyní? Když nebudete stihat zakázky, tak zvednete cenu? Jesti teď napíšete , že ne, tak ani nepodnikejte - nemáte v sobě podnik.ducha. A když napíšete, že ano, tak jste vlastně stejný, jako ty vydřidušky kadeřnice . Jestliže je kadeřnice dobrá, má plno klientů, tak je za ní vidět hodně moc práce. Možná, že už začíná mít obrovské problémy s křečovými žilami, či s nemocnými zády (nemoc skoro všech kadeřnic). Tak proč by si to nenechala zaplatit? Víte kolik stojí různá školení pro kadeřnice? A ty většina kadeřnic musí absolvovat, aby byly v obraze co se nosí. Přestaňte jiným závidět jejich "příjmy" . Radši začněte dělat něco pořádnýho, abyste měl příjma ještě vyšší. A jestli nic neumíte, tak nezaviďte jiným...
No asi jste zapomenula, že dnes máme smluvní ceny, najděte si levnější. V obchodech se přece též ceny liší, ne? Rohlík v Aši nestojí co v Hrčavě. Co pro vás dělá známá ze známosti je její problém, ta další je cizí a dělá to pro zisk. Co myslíte, je povinnost dát účtenku? A víte, že měla být povinnost ji odebrat? Je-li povinnost dát účtenku, práskněte ji a nestěžujte si, že jste si neřekla.
Buss. Jasně - prásknout za to, že nedala účtenku. Nóóó, ona ta účtenka až tak nevadí, žejo?. Kdyby jí to stálo 50,- Kč, tak by asi nepráskala, co? Je mi zle z toho, jak se uchylují někteří z nás k STBackým metodám. Je to hnus, velebnosti. Chce se mi
Jaké metody. Je to prosté okrádání státu o DPH. Však se taky ti z ODS aTOP09 brání, aby ti jejich voliči podnikatelé nemuseli používat registrační pokladny. S takovými názory je lepší se bod nout.
sebod, klidně se po..., kdekdo brečí, a že ho někdo odře, nedá účtenku a má prachy pro sebe, příjmy nezdaní, okrádá vás nevadí, podivný národ, že? A takových zlodějů kolem nás je. Takže když vás někde ojebou, trpte a mlčte. Mě holiči neojebou, holím, stříhám se sám, od vojny.
Učtenku mi nedala proto,že jsem ji řekla,kdo mě poslal a věděla,že ta "Paní" holička,co mě poslala je moje kamarádka a tak si myslela,že jsme jako kamarádky všechny,jenže za tu cenu ani náhodou.
cno, přečtěte si prosím tu otázku ještě jednou, možná odpovídáte na něco jiného. Wanda má pravdu, byla to typická čecháčkovská drzost - s kterou se dá setkat jen v zemi zlodějů a podvodníků. V Německu tohle fakt není, vyloučeno, ale v Česku stačí, když zákaznice mluví německy, a cenu má hned čtyřnásobnou...
Cenu považuji za normální. Normální v některém městě. Například moje dcera žijící v Praze si nechává upravovat vlasy, když přijede "domů". V Praze by popsané úkony byly jistě 3 - 4 x dražší. Ale vím, že je možné se nechat ostříhat i levněji. Pokud pojedu k paní na vesnici a domluvím si stříhání "nasucho", opravdu ušetřím. Opravdu ušetřím? Stojí mi to cestování a ten pohled do zrcadla na neupravenou hlavu za to? Mně ne.
Každá žena si musí svoji kadeřnici najít. Takovou, u které se jí bude libít jak výsledek, tak cena. Vy jste zatím nenašla. Nic mimořádného. Musíte prostě v hledání pokračovat.
60. léta. Bylo mi asi 10 let. Když mamka uznala, že už jsem zarostlá, dala mi korunu a řekla: Dojdi si za Božkou, ať tě ostříhá!
Šla jsem k nim domů, Božka mě ostříhala, vzala si tu korunu. Byla s ní spokojená, byla jsem spokojená já, že už to mám za sebou, byla spokojená mamka, že už nejsem zarostlá.
Ceny dneska, stejně jako mzdy, jsou ale někde jinde. Navíc je na vlasy plno různých zušlechťovadel,o kterých dřív neměl nikdo ani páru. A všechno se počítá.
Dokud to zákazníci kadeřnici zaplatí, do té doby si to bude účtovat. Pokud jí platit odmítnout, bude se muset zamyslet a ceny přehodnotit. Ale protože má v čekárně dost lidí, jak píšete, asi se veřejnosti to nezdá až tak velká částka. Jaga.
Svého manžela stříhám sama. A hádejte, co mi za to dá?...Jo, jo. Pro dobrotu na žebrotu! Budu se před ním muset zmínit o těch čtyřech stovkách!
Pokud Vám myla i vlasy, tak ta cena je dobrá, stvrzenku u mých kadeřnic vystavují kadeřnice automaticky. Ta Vaše bývalá kadeřnice - kamarádka Vám upravovala vlasy doma nebo v nějaké provozovně s pracovní dobou a vystavovala Vám též nějaký paragon?
Jak zde již někdo napsal, asi tím, že jste se prezentovala posílá mě známá, tak peníze od Vás byly malá domů, a ostatním zákazníkům už třeba doklad vystavuje.
Jak si to pročítám, tak se zapomíná na další věci, jako je splnění hygienických předpisů a to není zdarma. Každý elektrický spotřebič musí mít revizi.
Mluvíte tu o hodinovce a co materiál. Pokud jdu něco dělat, tak zákazník zaplatí materiál a mojí hodinovku. Takže řešte to komlexně. Musíte si vydělat na amortizaci přístrojů a nářadí.
pro SDS. když máte stroje s příkonem 10kW, tak určitě něco vyrábíte. V té vaší taxe máte i materiál, nebo ho účtujete zvlášť?
doplněno 01.05.15 20:22:SDS asi nechápe. Já se ptal, zda v hodinové taxe je i materiál. Mě dělá práce asi 20% ceny zakázky. Takže bych nemohl ani nakoupit materiál a o zisku ani nemluvím a to jedu mezi 10-20% marže. Zase pro ty nechápavé, tak to není zisk.
doplněno 01.05.15 20:51:Uvedu jeden příklad. Rodinný domeček měl podezřele velkou spotřebu elektřiny, často vypadával hlavní jistič. Stálo mě to jen čas a znalosti. Práce na jeden den bez materiálu. V současné době úspora 40.000,- ročně. Běžná taxa by byla 2.500,- a je to adekvátní částka, když za dva roky ušetřil zákazník 80.000,-? Byla by odměna např. 10.000,- adekvátní? Já bych se nestyděl říci i o 15.000,-. Jen si spočítejte kolik dáte za školení (mě to vychází 1.000,- měsíčně) a čas strávený studiem. Nebo se nebudu nic učit a zákazník pak bude platit za provoz a já budu super levnej elektrikář.
Tu odměnu za práci vemte pro ilustraci, protože to bylo u švagra a tak za to byla jen grilovačka a králík z vlastního chovu.
znovu opakuji po sté,že takové hodinové taxy jen za práci jako mají kadeřnice nemá žádný řemeslník.Alespoň ten,co se živí vlastní prací a ne prací druhých.Ale potrefená husa se vždy ozve.Nikdo si nedá šáhnout na peníze.Hlavně z vlastní ješitnosti,co?
doplněno 01.05.15 20:33:S materiálem nebo i bez materiálu.Krom toho kadeřnice za hodinu práce tolik toho materiálu nespotřebuje na to,jaké mají ,,mohutné,,sazby na hodinu.
taxa nebo čistý zisk na hodinu.To už máte jedno a nepleťte sem demagogii!Připomínáte mi politiky,kteří jen zavádí účelově věc jinam mimo mísu
Správně jste asi jediný,který se mnou souhlasí.Ne jako odpovídající "cno" mě dokonce uráží,za to,že nadhodím otázku,která se týká nejen mě,takže takových potrefených hus je tu více.Když si uvědomíte,že práce na zodpovědném místě na úřadu je cca 25.000 kč hrubého v mém městě,tak to je nepoměr.A pokud mi řemeslník odvede práci(přijede autem a pracuje také se svým vlastním nářadím) je to trvalá hodnota na rozdíl od nepovedého střihu ,který pomine bohudíky za pár...
Nikdo vás neuráží - jen vy sama svým dotazem vzbuzujete v druhých dojem, že nemáte moc znalostí o běžném životě okolo sebe.
tady nejde o znalosti v životě,jestli Vám to nedošlo.Jen někdo chtěl upozornit na to,co je dnes možné.Ale spousta lidí raději drží hubu a přitom mají takové platy,že nikdy na kadeřnický plat nemají.a přitom makají jak vzteklí.Připomíná mi to hloupost českého národa.Nejsou schopni proti ničemu vystoupit a raději drží hubu.A když každý drží hubu,tak kadeřnice i politici mají hody a nahrabáno.Každý si holt hrabe na svám písečku a pak to tak vypadá.Jsme v pr.
Promiňte - co je na tom špatného, chtít zaplatit za provedenou práci - navíc cena spíše podprůměrná. Vy jste jistě charita a děláte zdarma, že?
Jak se drží nad vodou? To sotva s takovou, nejvíce máte lékáren,kadeřnictví,realitek a poradenství s půjčováním peněz !
Bývalá kolegyně ač stav.ing.se vydala na dráhu a začala podnikat v pekařství.A víte,jak to dopadlo? Zkrachovala.Ono madam dávají za kabelky statisíce a holičky tisíce ale koupit si kortspiz za 15 kč a koláček za 20 bylo moc? Zkuste se tam zaměřit jaké má vedlejší výdaje,tam elektriika točí hodinami,stroje,hygiena,expirace,co neprodá musí odepsat,nad ránem už peče,nemůže si otevřít až se vyspí,tak je to řemeslo.
Podle tebe "wando" není kadeřnictví řemeslo? Kontroly z hygieny se jej také netýkají? Nejhorší je vlastní neschopnost ruku v ruce jdoucí se závistí.
Jojo, naše schizofrenická Wanda/Sansina sama netuší, co to obnáší. Prý "až se vyspí" .
Nejhorší je závistivec, co o práci ví kulový, ale ví to nejlépe.
A Vy si myslíte, že kadeřnice si může otevřít, až se vyspí? Už jste taky zkoušela stát denně min. 8 hodin s těžkým fénem v ruce? Místo zbytečných řečí to můžete zkusit, nikdo Vám nebrání.
Btw, neznám ani jednu paničku, co dává statisíce za kabelky..
Znovu se ptám - kadeřnice chodí do práce, až se vyspí?
A neznám žádné nuly, co se zviditelňují kabelkami, to se asi pohybujete ve špatné společnosti.
sansino: na vašem příspěvku je možné krásně srovnávat obě povolání. Ta vaše známá si pekařinou nevydělala. Vyráběla draze a lidi to nechtěli-neuměla to. Ta kadeřnice si řekla tolik, že jí to tazatelka dala. A že k ní příště nepůjde? Kdoví? Třeba levnější nesežene. Nebo sežene, ale nebude spokojená s kvalitou. Nebo sežene levnější a bude spokojená s kvalitou. Vše je možné.
A ještě k tomu dotazu, pro tazatelku: Kdyby jste si o účet řekla, MUSELA by jste ho dostat. Pokud máte dojem, že je to její příjem na černo, tak vy jste jí k němu dopomohla. Vy jste si o účet neřekla, tak nenaříkejte.
Když napíšu svůj názor, tak znám kadeřnictví, kde mě ostříhají za asi 80-100 kč, rychle, ale blbě. Už několikrát jsem se tam spálila, kadeřnice mlela a mlela a než jsem stihla něco říct, zkrátila mi vlasy o 8 cm místo 2 cm, udělala mi na hlavě katastrofu. U známé jsem si to minule nechala opravit, umýt, vyfoukat, a platila jsem taky kolem 400,-. A za to, že moje hlava vypadá skvěle (a normálně) si raději připlatím. Mamka od ex byla kadeřnice a ceny fénů a přípravků jdou do mnoha tisíců. Plus nájem, elektřina a tak dále.
Na druhou stranu za obyčejné zkrácení konečků je 400,- luxusní cena, možná je to zrovna holt dražší salon, který těží ze šikovnosti a dobrého jména. V luxusní restauraci taky za jídlo zaplatíte víc, než v hospodě na rohu.
Už tady zaznělo dost názorů, já se přidám taky.
Mně se to nezdá moc. Určitě vám vlasy umyla, už se běžně dělá masáž hlavy, pak použila kondicionér. Nezastřihla to určitě jedním tahem. No a nakonec vyfoukání a úprava. Nepíšete, jak máte vlasy dlouhé, ale pokud jste zastřihávala konečky, tak krátké nebudou, takže i to vyfoukání je pracné. Vím, že jsou různé kadeřnice, dobré i špatné, drahé i levnější. U nás ve městě jsem byla na melíru, střihání a foukání za 1200 a pak jsem si našla jiný salon, kde za to stejné platím 650. Pokud se Vám to nelíbí, můžete si vybrat jinou
Podívejte se na mne - mám střih hlavy strojkem - dvojkou - ostříhán jsem tedy do 3 minut. Jednou za dva roky jdu k holiči, ale jinak se stříhám strojkem sám doma (manželka mne "dojede"). Za poslední 3 minuty u holiče jsem zaplatil 65,-Kč !
doplněno 03.05.15 19:40:ale na druhou stranu - má pravdu.
Když jdu k holiči já, je to stříhání muže za 65,-Kč (letos to bude asi víc..) - a je jedno, jestli přijde kudrnáč a chce "zastřihnout" - což trvá hodinu nebo jestli přijdu já a za 3 minuty jsem hotov vč. placení...
Mám známého autoopraváře. Přijedu, poprosím ho radu ohledně spojky - 10 minut zkoumá, zvedne auto na zvedák, utáhne, přitáhne, ... opraveno. Co jsem dlužen? Nic - vždyť jsem nic neudělal - jen utáhnul šroubek...
Přišel opravář pračky - naúčtováno 3,50 za šroubek, 300,- za cestu a 300,- za "věděl, který šroubek" - je to o mentalitě lidí, o jejich možnostech, ale i o výdělku.
Zatímco opraváře asi už nepozvu, do servisu zajedu za týden znovu, protože budu potřebovat olej, filtry, brzdy, ...
I kdyby v tescu prodávali rýži za 10 000 Kč/ kilo tak je to zcela legální. Prostě si ji někdo koupí (respektive by asi spíše nekoupil) dělá to dobrovolně tak na tom není nic nelegálního.
No a? i kdyby měla 100 tis. za měsíc. Když si to umí vydělat tak proč by nemohla? vy můžete také.
Také trošku počítejte . Pokud je u kadeřnice tak všechno v tom kadeřnictví něco stojí - i ty nůžky. Svítí se tam, hraje tam rádio, topí se tam, teče tam voda to vše se musí zaplatit + práce té kadeřnice. 400 Kč mi příjde vcelku adekvátní částka. Většinou se to pohybuje kolem 600- 800 Kč. Platíte za to co ta kadeřnice umí. Dobrá kadeřnice je dražší. Krom toho dneska 4 stovky není moc peněz .. za to se pořádně ani nedá nakoupit. Takže šikovné kadeřnici klidně 400 Kč za dobře odvedenou práci dám.
ono ji z těch 400 po všem co musí zaplatit zbyde třeba 50 Korun.
Daniel, já doufám, že už to nečte...jen opakujete co už bylo napsáno, ale nevidíte podstatu věci. Dám vám příklad: s koupí pytlíku housek za tisícovku, to ještě tak pěkně nefunguje, ale nechte si vyměnit žárovku v blinkru, a pak si za čtvrt hodiny řeknou o 8 stovek. To je teď podle vaší logiky. Jde o to "psychologicky skryté"...psychologie zloděje podnikatele
housky můžete vrátit, ale stříhání vlasů né. až si na nějakém nádražním stánku koupíte pivo, a on to vytáhne z "mycího roztoku" tak, že při čepování tam budete mít víc jaru než piva?
Prostě před výměnou té součástky nebo přece před čímkoliv zeptám "a kolik to tak zhruba bude" ten člověk mi řekne "no tak plus mínus nějaký 400 Kč" a já se rozhodnu jestli je to pro mě cena adekvátní nebo neadekvátní a službu využiji nebo najdu jinou. Ovšem každý by si měl uvědomit že neplatí za "pouhé stříhání" ale za vše kolem a také za zkušenosti té kadeřnice a za to že vůbec umí stříhat . A tak je to všude. Hrozný zedník co jen chlastá, nadává a na každou otázku rozhodí rukama bude nejspíše řádově o stovky korun levnější než dobrý zedník co stejnou službu udělá za desetinu času, i přesto ten lepší nemá nárok na více peněz protože dělal kratší čas? Platí se za zkušenosti. A u většini kadeřnic se neplatí za čas ale myslím za ukon ne?
Nezlobte se na mě ale celá dlouhá diskuse je jen a pouze o tom, že tazatelka nepostupovala tak, jak se má. Prostě, pokud chci nějaký úkon, službu = chci jako chlap vidět ceník pracovníka a jeho reference., potom se rozhodnu, zda do toho jdu. Na druhé straně chápu tazatelku, protože prostě nepředpokládala, že to bude tolik., ani ve snu a tak se prostě po cenících nepídila. Příště si dá jistě velmi dobrý pozor a situace se již opakovat nebude. Vše zlé je tedy na něco dobré. Wendo, pokud se peněz týče, tak musí být člověk set-sakra ostražitý, jinak dopadne jako vy...a tohle jsou jen stovky., často jde o tisíce...U nás je situace mimochodem taková, že na miniaturním plácku si konkuruje cca 5 kadeřnic, takže mám občas pocit, že ta některá kadeřnice připlácí zákazníkovi, aby šel právě k ní :D Jo a jina panský sestřih 50Kč/30min..a dávám 20 dýško :D
Hlavně co by změnila účtenka? To že vydám účtenku přeci vůbec nic neznamená. Její vydání nEzaručuje to, že prošla účetnictvím, snad jedině při reklamaci. Tady jedině registrační pokladny S FISKÁLNÍ PAMĚTÍ, nebo jak plánuje pan Babiš elektronická evidence tržeb. A to se pak ale budeme divit, co zarovnání špiček bude stát. Ale na rovinu, vůbec to podnikání kadeřnicím nezávidím.
přijde mi to jako nechutná závistivá kritika tady.
také záleží, zda kadeřnice podniká a nebo je v salonu zaměstnana. pokud je zaměstnaná, tak o zisk(čistý zisk=když odečteme veškeré náklady již tady několikrát zmíněné) se dělí se salonem. pokud podniká, tak pokud se nepletu, podnikání je od toho, aby bylo výdělečné, ne aby jí to sotva pokrylo náklady. myslím si, že kdyby to byl takový zlatý důl, tak by tuto práci dělal každý, ne?
zkuste se zamyslet, když budete podnikat =sami si sháníte klienty, sami si platíte soc a zdravotní, nemáte dovolenou, jedná se o práci, ve které musíte stále se školit, je to práce fyzicky i psychicky náročná, budete chtít, aby váš čistý zisk byl pár korun? kord když pokud máte dostatečnou kvalifikaci, jsou zákazníci ochotní zaplatit?
dělá vám službu - vytváří vám vzhled. když je šikovná, mělo by to být oceněno.
řemeslníci živnostníci mají ty samé problémy jako kadeřnice,jak je vypisujete.Ale žádný si nedovolí za půl hodiny práce,jak trvá ostříhání špiček a obarvení co trvá půl hodiny chtít 400 Korun.A to nemají spotřební materiál fén co stojí 500 korun a vydrží měsíce a barvy co vydrží na 20 ženských.Mají mnohem vyšší výdaje.A jestli je pro Vás 400 korun za půl hodiny barvení pár korun tak to už jste dost mimo realitu normální většiny lidí
Tady se pletete. Prosil jsem revizního technika na elektřinu, aby přišel na elektrokotel. Byla to vlastně reklamace, protože potíže vznikly po jeho servisní prohlídce týden zpětně. Za tu první prohlídku kvůli prodloužení záruky elektrokotle si vzal 650,-Kč za cca 45 minut. prý s cestou - tj. 10 + 10km osobákem. Za tu reklamaci, kterou mi neuznal a díky které jsem musel improvizovat (plánuji na podzim nový kotel, protože jen výměna toho dílu zničeného tímto pánem je cca shodná suma jako je nový kotel), požadoval 400,-Kč. Byl tam půl hodiny, z toho 20 minut s někým soukromně telefonoval.
Druhý případ - pán mi přijel položit koberce. Byl doporučen firmou, která mi je prodala, jako jejich smluvní... Položení koberců a PVC za cca 3 hodiny a 3700,-Kč. Jednalo se částku pouze za dopravu cca 50km dodávkou a práci.
to je vaše hloupost,že jste mu dal 3700 Kč.Lidé jsou drzí a zkouší to na důvěřivce a čekají,co oni na to.A revizák nevím co má společného s kadeřnicí,má nějakou odpovědnost.Pletete sem samé nesmysly,co nemají nic společného
pardon, ale je vidět, že to tom víte hovno.. ještě nikdy jsem nebyla u kadeřnice půl hodiny když jdu na barvu a za 500kč nemam ani já neprofesionální fén doma.. a barva na 20ženských? možná tak kdyžby každé obarvila sotva ofinu při škole jsem dělala a recepci v kosmetickém samonu, něco o tom vím..je vidět, že nejste ženská a ke kadeřnicím nechodíte, tak se do toho raději nepleťte. nehledě na to že kadeřnici neplatíte za čas,ale za úkon!
a btw, každý šikovný živnostník si umí určit cenu práce.. když jsem v Praze sháněla obkladače koupelny, tak pod 300,-/m2 skoro neseženete.. zabere jim to tak 15minut, a veškeré náklady jako materiál, elektřinu jsem platila já.. a
a právníci? malíři pokojů? každej, koho práce za něco stojí a je o něj zájem si umí určit slušnou cenu práce.
tady prostě platí poptávka určuje nabídku..
Docela by mě zajímalo, kolik by jste byla ochotná zaplatit za ostříhání a vyfoukání? Cena 400 kč je úplně super. Pokud jste tak šikovná, že se doma sama i nabarvíte, tak určitě zvládnete i stříhání a budete to mít zadara....
Tomu nějak nerozumím...když si nechám udělat barvu, mytí, střih a vyfoukání...tak to mám celkem za 100 kč? Jestli je to takhle, tak to tedy smekám...ale to je zřejmě nesmysl.
No a nebo mytí za 100, barva za 100, střih za 100... no a jsme tam kde jsme byli na začátku.
No já jsem tam nebyl. Ale jedno takové kadeřnictví znám. Připadá mi, že z nich chceš dělat blbce. Spíš ho děláš že sebe.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.