Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chovani přitele

Od: terry76 odpovědí: 12 změna:
Muj otec,má zítra narozeniny.
Jsme s přitelem pozvaný na pátou hodinu.
Jenže zitra je bohužel od osmy hokej a přitel řikal, že v 19:30 se sbali a jde na hokej do baru, jde cela parta jeho kamošů.
U nas v rodině nejsme tak sportovně zaměřeni, jako přítel a zitřejši hokej nam nic neřika.
Vubec nevim jak reagovat.
Možna ještě muj přitel nemá rozum, když je mu 19.
Jinak si to nedokažu vysvětlit.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Váš přítel je svéprávný a svůj rozum má a používá ho. Co Vám na tom vadí? Vašemu otci přijde popřát, i s Vaší rodinou stráví nějaký čas..A pak si prostě chce jít za tím, co ho baví..Co je na tom špatného? Ke vztahu patří i tolerance..Není Vaším majetkem přece a na své koníčky má právo..Alespoň já to tak vidím..Byla bych ráda, že přítel s mojí rodinou stráví alespoň nějaký čas...To,m že Vaší rodině sport nic neříká neznamená, že se ho Váš přítel musí k vůli Vaší rodině vzdávat.

lucie*
hodnocení

6x

Úplně normální:) každá rodina je jiná.Jedna je sportovně zaměřená a druhá zase je na rodinné"srazy".Myslím,že se dá stihnout obojí a nevidím(jako váš přítel)na tom nic špatného.Pokud se vidíte celkem často,tak nevidím problém.Taky máte pravdu,že je přítel ještě mladý,ale z vlastní zkušenosti vím,že i dvě-tři hodky na rodinné oslavě stačí.Určitě bych mu to nevyčítala,je to teď jen shoda okolností,že je ten hokej,tak chce stihnout obojí.

ben®
hodnocení

5x

Dobrý den, a je to takový problém přijít na oslavu v 17 hodin a potom se přítel omluví a odejde? Jste normální dospělí lidé, ne - tak si to v klidu ujasníte a pochopíte jeden druhého.

Nehledejte problém tam, kde žádný není. Zdravím!

hodnocení

2x

Nedivte se mu a nezazlívejte mu to. Takový pěkný hokej, navíc ve společnosti kamarádů fanoušků je pro Vašeho kluka jistě stejně lákavé, jako pro kocoura hrnec smetany. Tomu se nedá prostě odolat. Narozeniny, nenarozeniny.

Od 17 hodin určitě stihne pogratulovat, sníst večeři i narozeninový dort. A pak se může slušně omluvit a odejít si fandit. Proč ne?

Připadá mi, že ač on 19 letý a vy pravděpodobně ještě mladší, chtěla byste ho už tak trochu "ZPODPANTOFLIT". To je ta nejlepší cesta k tomu, aby se s Vámi rozešel. Když si řekne - "budou mi takto poroučet ještě nějakých 50 let - hrůza! *ee* Kdo to má vydržet?" A je klidně možné, že se začne ohlížet po vstřícnější dívce, která mu poskytne větší volnost a ještě raději - půjde ten zápas sledovat s ním. Vždyť co Vám vlastně brání, abyste nešla?

Píšete, že je mu 19 a proto nemá rozum. Vy ten rozum máte? V tom případě Vám je nejmíň 50 a nechápu, proč jste si našla takového mladého zajíčka. K Vám by se hodil spíš nějaký děda, který už není mladý, ale MÁ ROZUM! Připadáte mi jako stará-mladá.

Také jsem se nejdříve divila, když si zeť nastavoval budíka na 2 či 3 hodiny ráno a sledoval zajímavá tenisová utkání ze zahraničí. Dneska už to chápu. Každý má svého koníčka. Ten Vašeho kamaráda není ještě z těch nejhorších. Proč ho tedy nenechat pofandit? Jistě i Vy máte koníčky, které Vás baví a on Vám do nich nekecá. Zkuste se nad to povznést, tolerujte mu to, jsou koníčky i daleko horší, než fandit. :-D A klidně jděte s ním, pokud to uvítá. Uvidíte, že na tom fandění v kolektivu něco je. *palec* Jaga.

hodnocení

2x

Píšete, že nejste sportovně založená rodina. Ale copak váš tatínek nechodí třeba každé druhé úterý mezi holubáře (filatelisty, zahrádkáře...)? A vaše maminka - nemá oblíbeného herce, na jehož představení prostě musí jít, pokud jednou za čas do města zavítá? Tyhle drobné libůstky k pěknému životu patří. A řekla bych, že je vhodné je nejen tolerovat, ale dokonce pěstovat.

webbiecz*
hodnocení

1x

Vše je o domluvě.

Pokud se neshodnete, je fajn zvolit kompromis. Tedy že půjde, popřeje, chvíli posedí a pak se omluví a půjde za svými zájmy. Na druhou stranu i to je třeba řešit tak nějak "vhodně". Chápu, že pokud vám řekl něco jako - no jo, půjdu tam, ale v 19:30 se seberu kašlu na to a mizím s kámošema na hokej - tak že se vás to trochu dotklo...

iz*
hodnocení

1x

Myslíte, že příteli

nebudou dvě a půl hodiny stačit

k vyslovení gratulace?

Nebo co Vám vadí?

Co kdyby se sem Váš přítel přišel poradit ohledně Vašeho chování: Jednou

za x dlouhou dobu jsem se s kamarády dohodnul na sledování hokeje

a přítelkyně mne nutí, abych místo dohodnutého programu trávil čas s její rodinou ...?

moula*
hodnocení

1x

Hele Ludvo totě říkám jestli si ten hokej neprosadíš tak jsi u mě mrtvej muž.

hodnocení

0x

Zdravím, ale až mě zamrazilo - jste tak mladí, ještě nejste svoji a už mu stavíte mantinely, co ano a co ne? Pogratulovat bohatě stihnete a můžete se rozloučit, to přece je naprosto normální a já si nejsem jista, kdo z vás ten rozum má a kdo ne. Ostatní už řekli rádci přede mnou, souhlasím.

hodnocení

0x

Souhlasím s každým, kdo tady psali. Každý má pravdu. Jen bych dodala, že tohle neřešte. Ani s ním, ani se sebou a s rodinou už vůbec. "Šel s klukama na hokej" není co řešit, o čem mluvit. Tečka.

olinlito
hodnocení

0x

Přimlouvám se za přítele-pusť ho na hokej v 19:30. Vži se do jeho pocitů nebo-li osoby. S vámi koukat na hokej asi nebude, protože tam poběží "růžová ordinace nebo ulice nebo jak se to jmenuje". Jednou zestárne a zmoudří snad i on, ale zítra to nebude...Patřim mezi ty, co radši něco dělaj, někde jezděj, jsou v pohybu a ne na místě jak pes u boudy.

dam®

Vem to z té positivní stránky, aspoň neutratil všechny peníze za lístky na zápasy a je ti nablízku.:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]