Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,má mzdová účetní právo požadovat parte mé zemřelé matky,když jsem dodala potvrzení s pohřební služby,děkuji za odpověd Malučká Lenka
Zemřel tchán. Zařizovala jsem jeho pohřeb, pak jsem se, samozřejmě, zúčastnila i obřadu. Měla jsem tím pádem nárok na 2 dny volna.
1/ 1 den - zařizování pohřbu - pohřební ústav mi vydal potvrzení, že jsem to skutečně zařizovala
2/ 1 den na obřad. V zaměstnání chtěli na mzdovce tchánovo parte. Úmrtní list ne. K tomu jsem přiložila potvrzení o tom, že jsem se obřadu zúčastnila. Vydávají to přímo v kanceláři u kremační síně.
Tohle jim úplně stačilo a oba dva dny jsem měla proplacené. Takže to opravdu vyžadují a proč jim to neposkytnout? Určitě jedno parte zbyde /nebo ho ofotím/ a povinnosti je učiněno zadost. Lepší, než se šprajcovat a nedostat to zaplacené. Jaga.
Zaměstnavatel, který Vám na pohřeb matky poskytuje omluvené volno s náhradou mzdy v rozsahu jeden až dva dny, má samozřejmě právo po Vás vyžadovat doložení skutečnosti, že na toto volno máte nárok.
Neobsahuje-li potvrzení z/od pohřební služby vše potřebné, může zaměstnavatel požadovat doložení dalších dokladů či podkladů.
Podle mne by potvrzení od pohřební služby mělo stačit. (Co v něm podle účetní chybí?)
Ani podle mne není parte potřebným podkladem (parte si může vytisknout kdokoliv a napsat do něj cokoliv).
Podstatné je to, co obsahuje dodané "potvrzení".
doplněno 30.04.15 16:43:Pro "kovis" : v tom já s Vámi snad nepolemizuji?
Na druhou stranu netuším, k čemu bude mzdové účetní parte. To přece není žádný doklad a může si tam každý vytisknout cokoliv.
Ne, na úmrtním listu není. Nicméně se budu opakovat - na parte si můžete natisknout cokoliv. Nemusí tam být ani datum pohřbu a občas se tam ani neuvádí.
doplněno 30.04.15 16:45:Nehledě k tomu, že parte ani nemusí existovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.