Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Trápení s přítelem

Od: barka* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, jsem tu, protože potřebuji někomu říci o svém trápení, potřebuju poradit. Mě je 26 a mám o dva roky mladšího přítele. Mám ho moc ráda, jsme spolu půl roku a vše dobře funguje, rozumíme si, umíme se spolu domluvit, zasmát se, ... Nedávno jsem ale zjistila, že má potřebu dokazovat si "něco"..., a to tak, že přes FB balí o dost mladší holky (mezi patnácti a osmnácti). Prostě s nima flirtuje a pořád si s nima píše. Když jsem se ho ptala, proč to dělá, jestli je se mnou nespokojený, odpověděl, že mě má rád a nechce o mě přijít, že se mnou chce být. Slíbil mi, že přestane, ale vím že nepřestal.Dělá mu dobře, když mu píšou takové pěkné holky a jsem přesvědčená o tom, že si tím flirtováním s nimi zvyšuje sebevědomí. Na jednu stranu vím, že jde jen o takový druh zábavy a doufám, že by mě nepodvedl,vždyť já si taky píšu s kamarády (ne v tomhle stylu) Největší problém je ale v tom, že já mám hrozně nízké sebevědomí a pořád si říkám, že ony jsou vlastně mnohem hezčí a lepší. Vždycky když se dívám na fotky holek, se kterými si píše, připadám si hrozně ošklivá a hloupá. Ony totiž mají spoustu zájmů a vůbec jsou hrozně zajímavé. Pořád si říkám, jestli tohle mám za potřebí. Každým dnem si připadám ošklivější a nezajímavá a vůbec nevím co s tím. Hrozně moc se tím trápím, nemůžu to nikomu říct, protože se hrozně stydím za to, že mám tak nízké sebevědomí. Prostě na ně nemám, jsou opravdu krásné. Já jsem malá a ošklivá :) Vůbec kvůli tomu nemůžu být v pohodě, pořád na to musím myslet. Poradíte mi prosím co s tím?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Dobrý den. Pokud se trápíte již po půl roce vztahu, pak je nejlepší to ukončit. Důvěra je ve vztahu důležitá a pokud Váš přítel flirtuje s jinýma, pak Vás nemiluje. Možná, že si něco potřebuje dokazovat, jak píšete, ale Vám to ubližuje. Zbytečně trpíte nízkým sebevědomím. Nesrovnávejte se s jinými, ale najděte si partnera, kterému na Vás bude doopravdy záležet a bude Vás opravdu mít rád. Pokud Vám přítel slíbil, že přestane flirtovat s jinými a nedodržuje to, pak mu na Vás nezáleží a Vy se budete trápit. Píšete, že je o 2 roky mladší než Vy a vyhledává slečny ve věku 15 -18 let. I toto svědčí o tom, že mezi vámi není vše v pořádku. Ale je to na Vašem uvážení, zda má takovýto vztah pro Vás smysl. Myslím si, že on potřebuje dozrát a vztah s Vámi nebere až tak vážně, jako třeba Vy. Ale názory na toto mohou být samozřejmě různé.

hodnocení

3x

Kdybyste spolu byli 20 let, pochopím snad to, že už jste druhovi okoukaná a hledá nějaké jiné objekty. Ale po půl roce? To chování nemá omluvu. Zatím nevěrný není, ale vše směřuje k tomu, že brzy bude. Chlápka bych opravdu vyměnila, než se dožijete skutečně velkého zklamání. Pro Vás má plnou pusu slibů, ale přestat s tím nehodlá. Já myslím, že kdyby nastala vhodná příležitost, zapomene na sliby, hodí Vás za hlavu a půjde za další.

Proto je lepší, když Vy se rozloučíte s ním dřív, než on to udělá Vám. To by Vašemu sebevědomí příliš neprospělo. Jaga.

hodnocení

2x

Při těchto Tvých pocitech bych určitě volil svou vlastní cestu. V první řadě tedy změnit partnera, ke kterému nemáš důvěru. Vím, máš problém s navázáním známosti, ale neboj, život dokáže připravit nečekaná překvapení! Je třeba jen včas rozlišit, zda příjemná či nežádoucí. Nakonec se budeš smát... což Ti přeji! *palec*

sds
hodnocení

1x

Buď je to děvkař nebo Magor.Pryč od něho než bude pozdě!

iz*
hodnocení

0x

Mně chování přítele nepřijde v pořádku

(já bych svému příteli takovou "jenom zábavu" netolerovala).

Kdyby si Vás vážil a stál o Vás, nebude si nic "dokazovat".

Nesrovnávejte se s jinými a zapracujte na svém sebevědomí!

Co Vám brání najít si zajímavé koníčky?

A přítele, který by si Vás (na rozdíl od současného) vážil?

eulalie*
hodnocení

0x

Barko, Barko. To vaše sebevědomí je tedy opravdu úplně někde až pod zemí. Ale proč? Jste malá a ošklivá? Tomu vůbec nevěřím. Nevšímejte si toho, s kým si váš přítel píše. Ignorujte to. Mu asi dělá dobře vám tímto ubližovat. Tím, že vám vadí jeho aktivity na FB, mu děláte jen dobře. Posilujete jeho ego... Umíte flirtovat? Ne? Tak se to naučte a flirtujte taky na FB... a viditelně, aby to váš přítel viděl. Když může flirtovat on, proč byste nemohla taky, ne? Však ho milujete a na vašem vztahu to nic nezmění. A uvidíte, jak to s přítelem zamává. Anebo přítele kopněte do zadku a najděte si někoho, kdo k vám bude vzhlížet a vy budete pro něho ta jediná. Zahazovat se s takovým týpkem, který si vás neváží, nemá moc cenu. Jelikož vás to bude štvát pořád.

webbiecz*
hodnocení

0x

Pokud jste spolu zatím jen půl roku a vy nejste ve vztahu spokojená, váš přítel mám potřebu balit holky na netu... tak něco není úplně v pořádku. Vy byste potřebovala spíš partnera, který vám dovede sebevědomí zvednout a ne ho srážet tím, že si on své nízké sebevědomí léčí balením holek na netu...

Radila bych asi poohlédnout se jinde. Když má potřebu dělat to po půl roce vztahu (a asi to dělal i předtím), tak v tom dost pravděpodobně bude pokračovat a vy se budete trápit. Píšete, že by vás snad nepodvedl... myslím, že sám od sebe asi ne, ale když některá z těch kočen bude chtít, tak se alibisticky nebude bránit.

A samozřejmě - zapracujte na svém sebevědomí. Ne nadarmo se říká, že pokud nedovedete mít ráda sama sebe, nikdo jiný to za vás neudělá. Stokrát vám může okolí říkat, že jste hezká, máte krásné oči, svůdné rty, atd... když vy sama o sobě stále jen pochybujete. A věřte, že tohle po čase otráví i toho nejvíc pozitivního chlapa a i když jste se mu na začátku líbila, otrávíte ho a bude ve vás vidět jen to, co v sobě vidíte i vy sama.

danys*
hodnocení

0x
Podle mě jste stíhačka a máte potřebu ho kontrolovat. Jestli si s nimi jen píše, tak o co jde?

hodnocení

0x

Všichni vám napsali to, co bych asi napsala já, ale nedá mi to a ten váš problém obejdu a podívám se na něho z úplně druhé strany. Nejspíše se budu mýlit, ale přesto se pokusím. ;) Jestli vy pro něho nejste vysoko. Jestli si vás nepostavil na sokl a vzhlíží k vám. Miluje vás, ale má vás v přílišné úctě a respektu. A potřebuje poblbnout, zaflirtovat a zasmát se s "děckama" s puberťákama. Co? Nemohlo by to být takhle? Jestli ano, pak s tím nic neuděláte. A než ze sebe dělat puberťáka, diblíka, jen pro udržení lásky, pak to je hodně veliký nesmysl.

tmdjgt
hodnocení

0x
Jestli jste uz po půl roce nešťastná, tak není co řešit. Investujte svůj čas do jiného přítele, na světě je chlapů...
Mimochodem mně to nepřijde moc normální a je otázka, jestli by vás časem za nějakou tu holku nevymenil.

olinlito
hodnocení

0x

Je na FEJSBŮKU pořád-od rána do noci? Jestli jo, vykopni ho, najdi si jinýho, co je domácí kutil nebo knihomol a je doma pořád-zkrátka má co dělat. Další mnou doporučovanou radou je obětovat DOBRÉ, SPOLEHLIVÉ, PROVĚŘENÉ, KARTÁŘCE cca 500Kč, ta Ti přesně řekne co a jak. Nebo v televizi je pořad Vědmy radí, můžeš se zeptat na cokoli. Nebo si kup nějakou knížku o výkladu Tarotových karet ( karty stojí asi 500,-Kč), přečti si o jejich výkladu a zkus si vyložit karty sama sobě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]