Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Máme skoro zaplaceno ... proč znova?

Od: daniterka* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

již několik let splácíme dluhy, které jsme měli z nutnosti natažené ažaž, a nakonec přišel úraz - pojištění neuznali...takže po hodně letech je téměř 95% dluhů zaplaceno, ale letos začíná kolotoč nanovo. Např. Bývalý Profireal - současný Proficredit půjčka i s úroky celkem 80 000kč. Zaplaceno s pohledávkama a poplatkama a bůhví s čím ještě - 138 000kč. Platil pouze manžel, půjčka byla pouze jeho, mě absolutně vynechávali. Asi po 3 letech (možná více) přišlo platit mě zvlášt asi 20 000kč a manželovi asi 25 000kč - prý náklady řízení (jaké? Netuším, byly zaplaceny již před lety) atd.

Můj dotaz zní - netušíte někdo, jak by mohl na takovéto dluhy pohlížet soud - když si podám insolvenci - zastavím to, ale nebudem o suché kůrce?

Děkuji za odpovědˇ

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, obraťte se na odborníky viz odkaz - nejlépe osobně a přinést veškeré "papíry", které k těm dluhům máte k dispozici. Zdravím!

financnitisen.cz/...

doplněno 29.04.15 12:11:

Nemáte zač.

daniterka*
hodnocení

Děkuji, rozhodně zkusím.

hodnocení

0x

V prvé řadě si zjistěte, co jsou to za částky a jakým způsobem k nim došli. Teprve pak se můžete ptát zde. Do té doby můžeme věštit z křišťálové koule. Návrh na insolvenci je trochu předčasný. Kolik máte celkem dluhů?

daniterka*
hodnocení

tohoto typu asi 4, oni to nazývají různě, většinou poplatky,náklady (nevím z čeho, když už to bylo hrazeno s první exekucí) čekací doba.. a hlavně si to přeprodávají, tenhle profireal to přeprodal už asi 3 exekutorovi a každý to chce, další je komerční banka, v telefonu sdělen dluh necelých 6 tis... včera mi přišli domů a dluh je již 66 tis...celkem dluhy netuším - poprávem tam mám zdravotní a sociální celkem pouze dluh 60tis + úroky a poplatky, a poprávem ještě jednu, dluh 17 tis + popl.

Máme skoro zaplaceno ... proč znova?
pinda
Zajděte se na financak, tam vam reknou veskere dluhy co mate, pote muzete postupovat dal. A insolvenci kvuli 100 tisicum nedostanete. Pokud by jste v insolvenci byli tak budete o suche kurce nasledujicich 5 let.

dd
hodnocení

0x

v každém krajském městě je beplatná právní poradna,kam můžete zavolat a objednat se

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]