Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neproplatili nemocenskou-papír o dohodě

Od: kasandra70* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den prosím o radu, jsem těhotná na neschopence, mám rizikové těhotenství, předtím jsme byla 3 roky doma, malá měla 3 roky v únoru, od té doby jsem na neschopence, do práce jsem nenastoupila, byla jsme už těhotná, v práci poslali neschopenku na sociálku a tam chtějí prý papír o dohodě, kdy jsem měla nastoupit do práce, jinak mi neproplatí nic, samozřejmě žádný papír mi nikdo v práci než sem nastoupila na mateřskou nedal, co se dá s tím dělat zpětně? v práci navrhují, že mi ten papír sepíší, jen, když pak podepíši dohodu o ukončení pracovního poměru ke konci roku

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

4x

Rodičovská dovolená trvala do 3. narozenin předchozího dítěte,

následující den (den po 3. narozeninách) jste byla povinna nastoupit do zaměstnání.

Vy jste zaměstnavateli místo nástupu předložila neschopenku.

Podle mne žádný "papír o dohodě" nepotřebujete.

A rozhodně nepřistupujte na dohodu o rozvázání pracovního poměru dohodou,

pokud v dohodě nebude uveden vážný důvod podle zákona o zaměstnanosti.

doplněno 28.04.15 19:18:

Máte-li kopii písemné žádosti o poskytnutí RD, zajděte s ní, pracovní smlouvou a s rodným listem na OSSZ.

Z těchto dokumentů by mělo být zřejmé, kdy skončila RD a kdy jste měla nasoupit do zaměstnání.

Možná budou stačit i jen pracovní smlouva + rodný list (RD lze poskytnout maximálně do 3 let věku dítěte,

den po třetích narozeninách je rodič povinen nastoupit do zaměstnání).

kasandra70*
hodnocení

děkuji, jakou kopii písemné žádosti o poskytnutí RD máte namysli? ted ráno si budu volat na OSSZ, snad se to nějak vyřeší.moc Vám děkuji

pokud se nastupuje na rodičovskou dovolenou, tak zpravidla se zaměstnavateli píše písemné oznámení, že nastupujete na rodičovskou dovolenou do tehdy a tehdy. tak tu. pokud jste ji nepsala (není nutno mít ji písemně), tak se nic neděje, protože v takovém případě se má za to, že na rodičovskou dovolenou nastupujete v maximální míře, tedy do tří let věku dítěte.

kasandra70*
hodnocení

děkuji, volala jsme na OSSZ, tam mi řekli, že učetní špatně přiložila přílohu, že chtějí moje příjmy za rok 2011 a kdy mi skončila RD, žádnou dohodu nepotřebují, 2krát ji urgovali a ona nic, už jsme jim volala, jen se bojím, co když to nepošlou, a budou dělat problémy, co se v takovým případě dá dělat?děkuji

iz*

Zaměstnavatel je povinen podklady pro výplatu nemocenského předávat OSSZ neprodleně.

Zavolejte – lepší by bylo zaslat písemnou výzvu (nikoliv žádost),abyste měla v ruce nějaký podklad –mzdové účetní a vyzvěte ji, aby OSSZ okamžitě (obratem) zaslala potřebné podklady.

Můžete se obrátit na nadřízeného mzdové účetní nebo na vedení firmy.

Další možnost je pohrozit jim kontrolou z inspektorátu práce nebo z OSSZ.

kasandra70*
hodnocení

Moc děkuji, volala jsme jí včera a řekla mi, že jí řekli tam něco jiného, každopádně jsme jí vyzvala at pošle potřebné dokumenty, řekla, že jo, tak jsme zvědavá. MOc Vám děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]