Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypocet spotřeby auta

Od: dfdfddfg odpovědí: 5 změna:

Dobrý den...jak mohu vypočítat spotřebu auta...prostě na to nemohu příjít..nechápu to, ale bohužel je to tak...:(

Koupil jsem za 1000 kč benzin...a ujel 440 km...tak kolik mi to ´´žere´´ na 100 km?

žekněme, že benzin stojí 30 kč

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

doktpr365*
hodnocení

2x

7,57L na 100Km.

doplněno 27.04.15 23:31:

1000/30= 33,3l jste koupil

33,3/440kmx100=7,56l na 100km

tesyk*
hodnocení

2x

100km vás stálo 227 Kč. Spotřeba je 7,56l/100km.

ladinpraha*
hodnocení

0x

To jsi ten benzín nalil do suché nádrže a po těch 440 km byla zase suchá? To by se asi měřilo dost blbě. Já kdysi brával vždycky plnou. Napsal stav tachometru a počet litrů. Měl jsem neustálý přehled.

buss
hodnocení

0x

Je třeba naplnit nádrž, zapsat km a pak teprve počíítat. Ujedu n km, naplním opět nádrž a počítám. Jsou jen dvě možnosti jak to spočítat, mám dráhu km a nalil jsem litry, tedy - s/litry,či litry/s. Jedno je správné.

hodnocení

0x

dfdfdfdfg,

pokud jde o orientační výpočet spotřeby, uvedé rady od kolegů jsou OK. Pokud potřebujete přesně vědět průměr, je nutné si to psát delší dobu, nacpat data do poče a máte přehled za několik roků...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]