Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hnisa prst

Od: tajemnak* odpovědí: 9 změna:
Dobry den,
Minuly vikend jsem si natrhl kuzicku, bolelo to ale tenhle vikend to zacalo osklive hnisat. Namazal sem to ichtoxylem, toho hnisu ke tam cim dal tim vic.. Zkousel sem tobpropichnout, ale je to horsi nez lepsi..
Zde prikladam fotky, k doktorubse mibs tim jit nechce kdyz to nebude nezbytne nutne.
Mam jeste pockat a mazatvichtoxylem a doufat ze se to provali?
Co byste mi doporucili?

Hnisa prst
Hnisa prst #2

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pobrdny*
hodnocení

2x

No mě se to stalo předminulý týden, a to jsem ten palec ani nijak neporanil. Prostě sám od sebe začal bolet a zanítil se. Když to ani po třech dnech nechtělo přestat, tak jsem zašel k doktorovi a ten mi na to předepsal Framykoin mast. Pomohla, za dva dny v pohodě. Ale je jen na předpis...

tajemnak*

Tak sem nakonec byl na chirurgii. Táta říkal, že bych tam měl zajet. Vyčistili mi to tam a pinzetou roztahli.. Řval sem tam bolestí (nebrečel, ale "auu"..)

Za dva dny jdu na převaz, dali mi višněvského roztok, snad to pomůže. Mám ledovat, nohu v klidu a ještě se uleju ze školy :D (samozřejmě trošku odlehčení, na všem hledám něco pozitivního :) )

Děkuji mnohokrát za vaše rady, ohodnotil jsem co se dalo :)

Hezký večer, Michal

*palec* šikulka, chválím.

tajemnak*

Tak sem byl na chirurgii a zarůstá mi to :/

Doktorka na mne viděla jak se mi nechce aby mi to řezala takže navrhla alternativní postup... Udělat si odvar z hřebíčku dát do lednice a ve studeném odvaru si to mám koupat. Po koupeli mám vzít pilník, pinzetu nebo něco a zkusit si ten nehet nadzvihnout. Na internetu sem se dočetl že si to můžu podložit gázou aby to přerostlo...

Nechtějte vědět jak se bojím :/ Držte mi palce... jestli mi to budou řezat.. :(

Řezání se taky bojím, tak vás chápu, to podložení prý pomáhá, aby to mohlo ven, tak zkoušejte, držím vám pěsti.

fifalona
hodnocení

0x

mastička nestojí za nic.Každý večer to desinfikovat jodisolem,kysličníkem.Mastička špatně desinfikuje.Akorát to zamastí

tajemnak*
hodnocení

To sem zapomel napsat.. Ze to nejdriv dezinfikuji francovkou a teprve pote namazu mastickou a zalepim..

Podle toho, co vidím, není na co čekat. Nechápu, proč se trápíte a nejdete si pro předpis na Framykoin.

hodnocení

0x

Mast HEMA GEL z lékárny. Je sice drahší, cca 150,- za 5 gr. tubičku nebo cca 500,- za 30 gr. ale nám v rodině vždy pomohla na všechny hnisjící rány.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]