Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sociální dávky, jak to funguje?

Od: honza9 odpovědí: 6 změna:

ahoj, měl bych otázku, jak fungují sociální dávky? po deseti letech v práci budu dávat výpověď, ta bude k 30.6.15 z mé strany.(na podzim odlétáme na rok na zéland) na pracáku tak dostanu 45% podpory v nezaměstnanosti. jak ale fungují dávky? když je dostává každý "nepřizpůsobivý" proč bych si o ně neřekl já ne?

trvalé bydliště mám u rodičů, kde ale nebydlím. (další osoba je má výdělečná sestra, otec a matka na polovičním invalidním důchodu) dům je v osobním vlastnictví, nájem neplatíme. (plyn, elektřina, voda)

já bydlím s přítelkyní v nájmu v jiném městě. dávky se vypočítávají podle nějakého základního minima na žití, když dostanu od pracáku cca 6500,- mám na to vůbec nárok? popřípadě záleží na tom, kde mám trvalé bydliště?(pokud ano, a "bydlíme" tam 4, nedostanu určitě nic)

díky

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Řeknu to asi takhle.

Pokud má každý z vašich rodičů minimálně 6500 důchodu a vy všichni 4 máte trvalé bydliště v jednom domě (bytové jednotce) tak nedostanete ani korunu protože sociální dávky se počítají za společnou domácnost což máte se sestrou a rodiči.

Teď sem si ještě všiml že i sestra je výdělečně činná takže nedostanete nic tuplem.

Možná mít jinou barvu...

doplněno 27.04.15 10:28:

Masterjoe: co sem měl možnost se s nima potkat na úřadech tak sem dost často viděl úřednice na kterejch bylo vidět že mají strach jim nevyhovět aby nebyli nařčený z rasismu.

majsterjoe*

Až na poslední větu máte pravdu. Jinak barva na tomlhe nic nezmění.

jofa*

Pochybuji, že dostanete podporu v nezaměstnanosti, když rozvážete pracovní poměr sám dobrovolně.

doplněno 27.04.15 10:27:

Tak asi ano, te se divím.

webbiecz*
hodnocení

0x

No... mám pocit že nedostanete asi nic. Příspěvek na bydlení je podle trvalého bydliště a tam se to zdá být ve vašem případě neprůstřelné. Na pomoc v hmotné nouzi to taky nevidím a přídavky na děti asi nemáte na koho pobírat... takže myslím, že ne. I když znám lidi, kteří ždímou měsíčně stát o hodně peněz a problém s tím není... A ne, nejsou to cikáni. Prostě jen lezou na úřady pořád dokola, tam brečí a hrajou blbé. Pak si ještě zařídí invalidní důchod na hlavu a jsou vysmátí...

uska*

Prosím, napište, jak lze zařídit invalidní důchod na hlavu? Já ho chci taky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]