Kolikastupňové pivo to je?

Od: Datum: 26.04.15 18:32 odpovědí: 10 změna: 26.04.15 21:53

Hezký den,

právě jsem koupil plechovku piva,na níž je napsáno Alc.8,5% vol.

Kolika stupňům by to asi odpovídalo,podle dřívějšího značení? Jestli mám vůbec najít odvahu to otevřít...

A sorry,že jsem dal dotaz do rubriky zdraví,nic lepšího mě zrovna nenapadlo:)


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 26.04.15 18:34
avatar

Těžko říci. Stupňovitost piva nemá velkou souvislost s množstvím alkoholu. Minimálně to bude 13°pivo.

doplněno 26.04.15 18:40:

Vždyt to přece není důležité. Faktem je, že se jich asi nevypije tolik jako 4% piva, ale kousek, dva nejsou problémem. Každopádně čím vyšší stupňovitost, tím pivo je sladší a pro někoho ne moc chutné.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 26.04.15 18:38
Aha,takže otevřít,zkusit a pokud padnu při druhém, je to jasné:)
Je na tom napsáno Extra strong,tak dám bacha.
Od: noh
Datum: 26.04.15 18:37

Je to 16ti stupňové pivo.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: tumenn
Datum: 26.04.15 19:07

Mám takovou zásadu - Víc stupňů, víc osvěží!

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 26.04.15 19:34
V podstatě je to jen jako pít 2 piva současně. :D Na sluníčku rychlejší účinek. :D
Ohodnoceno: 0x
 
Od: akymŽ
Datum: 26.04.15 20:14

Ten Strong extra, to je Ambrosius z Kauflu, žejo? Ty jsem měl loni v lese na houbách (2 ks) a viděl jsem pořád normálně, i cesta zpět nalezena. Klidně je hrkni do volete. Dříve byl na té úrovni 18° jakýsi "Diplomat".

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 26.04.15 20:23
Akym: Ne,je to Royal Dutch,Holandsko
Od: lujsŽ
Datum: 26.04.15 20:52
avatar

Ambrosius Strong z kaufu má 7,2% vol. alc.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 26.04.15 21:27

"Máte štěstí, že jdu zrovna kolem " Se stupňovitostí piva je to podobné jako s vínem. U vína se taky běžně neuvádí množstní alkoholu (obvykle 11%), ale počáteční cukernatost moštu (kabinet, pozdní sběr, výběr z hroznů,výběr z bobulí) to platí pochopitelně u vína a u piva jde taky o množství cukernatého extraktu - sladu. Aby to mělo odpovídající chu, tak se kvašení musí ve správné době zastavit a zbytkový cukr pak dává chu našemu nápoji. Jde to taky nechat dýl, ale pak to bude mít víc akoholu a hnusnou chu.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: alisa25
Datum: 26.04.15 21:53

Odhaduji těch 16 až 17% . Místo stupňů je nutno správně uvádět tzv. extrakt původní mladiny EPM – a to v procentech hmotnostních...:Wiki; což má být zhruba stejné. Pila jsem pivo 28% nebo stupňů 28°, a mělo 16 % alkoholu. Bylo hustší než sirup, asi jako hustá polévka, nedalo se to pít a nechutnalo. Nejlepší jsou do těch 8,5 % alk., bych řekla

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright Š 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.