Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Léto ve Švýcarsku

Od: martinamo odpovědí: 3 změna:

prosím o radu. V létě jedeme do Davosu autem. Chtěla bych využit výlet vláčkem - Rhétskou dráhou. Existuje nějaká okružní jízda z okolí Davosu, aby nás to neodvezlo daleko od auta a my nevěděli, jak zpět. Je třeba dálniční známka a kde a za kolik ji koupit? Díky moc za cokoliv. Martina

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

au1
hodnocení

0x
nevim jak davos a nejakej vlacek, ale dalnicni znamku koupis kdekoliv pri vjezdu do svajcu na hranicich, maj tusim jen rocni za nejakych 9 stovek v prepoctu.

mp*
hodnocení

0x

Je fakt, že ve Švýcarsku jsem byl jen několíkrát, ale moc sympatii ode mě nepobrali. Prostě studený čumáci.. A hrozně korektní- ty jsou Vás schopný vyhlásit za špatně zaparkovaný auto.

asd1
hodnocení

0x

Známka je jen roční za 40 CHF / 34 euro, koupíte i na pumpách před Švýcarskem. Vždy jsem tankoval na poslední D pumpě a kupoval i známku (Rakousko je ještě levnější).

Podle mapy do Davosu známka až tak nutná není, kolem Bodensee a přes Vaduz jen kousek dálnice a jde snadno objet. Spíš je tam i Rakouská dálnice (taky jde objet bez problému)

Mmch. dálnice v CH jsou super a známku nemám problém koupit, na rozdíl od ČR platím za dálnici...

autobahnen.ch/...

PS: doporučuju dodržovat předpisy, švýcaři je docela hlídají.. Rychlost měří spousta radarů na každém rohu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]