Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Snížení váhy

Od: ruda6 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den. Je mi 60 roku. Delší dobu jsem na nemocenské. Potřebuji poradit ohledně snížení váhy.Míval jsem dříve 90kg.Měřím 185cm. Váha se mi zvýšila na 105kg.Pohybu mám málo i ohledně kontroly jsem většinou na bytě počítač televize občas jdu na nákup. Chtěl bych se vrátit aspon na váhu 90kg a zustat na ni. Na víc beru tablety na srdce a ředění krve měl jsem plícní embolii.Jaký jídelníček? Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, jste nemocný, tak jste to měl konzultovat se svým lékařem - zeptat se. Tak, snad jen obecné rady, které neublíží. Jíst pravidelně, ale menší porce. Snídani silnou, oběd průměrný a k večeři málo. Na jídlo si udělat čas. Nejíst u PC, vypustit sladké a tučné (smažené), jíst také více zeleniny a ovoce. Nepřejídat se a nechodit "luxovat" ledničku (hlavně v noci). Pijte jenom vodu a nepijte sladké nápoje. Zdravím!

asd1
hodnocení

2x

Obecně platí hýbat se a nežrat. Jak se hýbat a co jíst musíte probrat se svým lékařem, ten by měl vědět co můžete a co ne.

eulalie*
hodnocení

1x

Zkuste se více hýbat. I vašemu srdci by to prospělo. Začít kratšími procházkami a zvyšovat si postupně dávky. Pohyb vám srdce posílí, nicnedělání u televize nebo počítače vám jen ubližuje a srdce vám slábne. Omezte mastné věci typu vepřové maso, mastnou uzeninu, cukr... apod. Snížení váhy docílíte pouze pohybem a upraveným jídelníčkem. Je vám šedesát let, to jste ještě mladík.

hodnocení

1x
Pokud chodíte nakupovat a máte to kousek choďte na nákupy oklikou. Co zvládnete. Pokud 2km, dělejte si okruh 2km na každý nákup. Nebo si udělejte rituál, že každý den půjdete na jiný konec města procházkou tam a zpět. Pravidelný výdej energie způsobem, který vás bude bavit je nejlepší cestou jak u toho vydržet dost dlouho, aby se to mohlo projevit na vaší váze.

adra
hodnocení

0x

Možná by to chtělo jídelníček na míru..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]