Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Je mi 60 roku. Delší dobu jsem na nemocenské. Potřebuji poradit ohledně snížení váhy.Míval jsem dříve 90kg.Měřím 185cm. Váha se mi zvýšila na 105kg.Pohybu mám málo i ohledně kontroly jsem většinou na bytě počítač televize občas jdu na nákup. Chtěl bych se vrátit aspon na váhu 90kg a zustat na ni. Na víc beru tablety na srdce a ředění krve měl jsem plícní embolii.Jaký jídelníček? Děkuji.
Dobrý den, jste nemocný, tak jste to měl konzultovat se svým lékařem - zeptat se. Tak, snad jen obecné rady, které neublíží. Jíst pravidelně, ale menší porce. Snídani silnou, oběd průměrný a k večeři málo. Na jídlo si udělat čas. Nejíst u PC, vypustit sladké a tučné (smažené), jíst také více zeleniny a ovoce. Nepřejídat se a nechodit "luxovat" ledničku (hlavně v noci). Pijte jenom vodu a nepijte sladké nápoje. Zdravím!
Zkuste se více hýbat. I vašemu srdci by to prospělo. Začít kratšími procházkami a zvyšovat si postupně dávky. Pohyb vám srdce posílí, nicnedělání u televize nebo počítače vám jen ubližuje a srdce vám slábne. Omezte mastné věci typu vepřové maso, mastnou uzeninu, cukr... apod. Snížení váhy docílíte pouze pohybem a upraveným jídelníčkem. Je vám šedesát let, to jste ještě mladík.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.