Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Manipulace s výsledky losování v časopisech

Od: ije001 odpovědí: 7 změna:

Mám vážné podezření na to, že redakce časopisu nedodržuje postup při stanovení SMS výherců - konkrétně měla vyhrát X-tá doručená SMS a vyhrál někdo jiný. Který orgán by mohl zkontrolovat, zda nedochází k manipulaci s výsledky? ČOI? Ministerstvo financí (loterijní zákon)? Policie? Děkuji za odpovědi.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

No a najlepšie je na tom,že takýmto odoslaním sms väčšinou dávate súhlas na marketingové účely svoje číslo a potom sa čudujete nad otravnými sms-kami.

iz*
hodnocení

1x

Odkud berete informace o tom kdy a v jakém pořadí

která SMSka dorazila k příjemci (z čeho plyne Vaše podezření)?

Účastníci soutěže mohou ovlivnit pouze dobu odeslání ...

Obávám se, že se MF ani ČOI k informacím od operátorů nedostanou.

ije0001

Jistotu beru proto, že při výhře 50-SMS vyhrává jsem jich poslal zhruba 55 z několika telefonů ihned po půlnoci. A to už několikrát, protože se přece jen mohlo stát, že stejný nápad měl i někdo druhý. Ale aby to nevyšlo ani po desáté, to už není náhoda!

iz*

Potvrzujete mi, že znáte pouze čas odeslání, nikoliv čas doručení.

Odeslání 55 SMSek Vám zabralo nějakou dobu, SMSky jste odesílal postupně,

neodeslal jste všchny naráz v jeden okamžik.

Doručení SMSek závisí na operátorech odesilatele i příjemce (ještě nikdy jste nedostal zprávu se zpožděním?).

Podle mne je pravděpodobnější, že v tutéž dobu poslalo soutěžní SMS dalších pár desítek (nebo stovek) soutěžících (myslím, že tentýž nápad – odeslání zprávy těsně po půlnoci – měly desítky dalších), než že by s pořadím doručených zpráv někdo nějak manipuloval.

kimbert*
hodnocení

1x

Tak můj operator mi umožní posilat SMS do soutěží jen když složím kauci 5000kč,takže to mám o to jednodušší...*palec*

hodnocení

0x

Do toho asi nikdo nevidí. Představte si, že lidé hojně posílají SMS. Jedna přijde v 16,35, další v16,36, další v 16,37...A ta prostřední je právě ta stá. Tak vyhrává.

Jenže jak to lidé, jako laici poznají? To musejí vědět jen v té redakci, kolikátá odpověď která je. Tím se nezabývejte, musel by se člověk nutně zbláznit, kdyby i na toto měl myslet. Jaké máte důvody pro své podezření?

Nejlepší je asi soutěžní SMS neposílat. Člověk si ušetří A/ peníze B/ nervy. Občas mě to taky popadne, tak jednou do měsíce, třeba když v časopise nabízeli výhru 30.000 Kč, tak jednu taky pošlu. A pak si říkám - TY HUSO! ;) Jaga.

willy

pravda pravdouci.. pokud to neni pod notarskym dohledem, je to krajne podezrele ... nikdy zadne sms .. nic :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]