Nejste přihlášen/a.
Mám vážné podezření na to, že redakce časopisu nedodržuje postup při stanovení SMS výherců - konkrétně měla vyhrát X-tá doručená SMS a vyhrál někdo jiný. Který orgán by mohl zkontrolovat, zda nedochází k manipulaci s výsledky? ČOI? Ministerstvo financí (loterijní zákon)? Policie? Děkuji za odpovědi.
Odkud berete informace o tom kdy a v jakém pořadí
která SMSka dorazila k příjemci (z čeho plyne Vaše podezření)?
Účastníci soutěže mohou ovlivnit pouze dobu odeslání ...
Obávám se, že se MF ani ČOI k informacím od operátorů nedostanou.
Jistotu beru proto, že při výhře 50-SMS vyhrává jsem jich poslal zhruba 55 z několika telefonů ihned po půlnoci. A to už několikrát, protože se přece jen mohlo stát, že stejný nápad měl i někdo druhý. Ale aby to nevyšlo ani po desáté, to už není náhoda!
Potvrzujete mi, že znáte pouze čas odeslání, nikoliv čas doručení.
Odeslání 55 SMSek Vám zabralo nějakou dobu, SMSky jste odesílal postupně,
neodeslal jste všchny naráz v jeden okamžik.
Doručení SMSek závisí na operátorech odesilatele i příjemce (ještě nikdy jste nedostal zprávu se zpožděním?).
Podle mne je pravděpodobnější, že v tutéž dobu poslalo soutěžní SMS dalších pár desítek (nebo stovek) soutěžících (myslím, že tentýž nápad – odeslání zprávy těsně po půlnoci – měly desítky dalších), než že by s pořadím doručených zpráv někdo nějak manipuloval.
Do toho asi nikdo nevidí. Představte si, že lidé hojně posílají SMS. Jedna přijde v 16,35, další v16,36, další v 16,37...A ta prostřední je právě ta stá. Tak vyhrává.
Jenže jak to lidé, jako laici poznají? To musejí vědět jen v té redakci, kolikátá odpověď která je. Tím se nezabývejte, musel by se člověk nutně zbláznit, kdyby i na toto měl myslet. Jaké máte důvody pro své podezření?
Nejlepší je asi soutěžní SMS neposílat. Člověk si ušetří A/ peníze B/ nervy. Občas mě to taky popadne, tak jednou do měsíce, třeba když v časopise nabízeli výhru 30.000 Kč, tak jednu taky pošlu. A pak si říkám - TY HUSO! Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.