Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jednání u soudu - náhrada škody

Od: smolar* odpovědí: 1 změna:
Dobrá den.
Už před dvěma lety jsem podal žalobu (o vydání bezdůvodného obohacení, o náhradu škody). Žalovaný i soud celý případ protahují. Žalovaný se 2x nedostavil k soudu, dodal nemocenský lístek a omluvil se. I přesto, že měl vycházky, tak mu byla omluva uznána. Také se nedostavil bez omluvy jeho svědek a asi také bez postihu. Je to běžné v našem soudnictví? Po dvou letech se mi zdá, že výsledek je 0. Je to důvod k stížnosti na soud? A jak se to provádí?
Za informace děkuji.

doplněno 22.11.12 05:20:

Doplnění:

Po asi jednom odročení a druhém bez účasti protistrany ( žalovaného i svědka) byly 4 stání, cca co 3 měsíce. A po tomto co proběhlo se zdá, že soudkyně věří žalovanému nebo to je ve stavě 0. Jeho spolupracovníci ( svědci) vypovídali v jeho prospěch. Domluvili se a svalují vinu na mne. Já nemám svědky nebo pouze jednoho člena rodiny, který zase vypovídal stejně ( podobně) jako já. Žalovaný zase tvrdí, že tam člen rodiny nebyl celou dobu, tak neví o co jde. Vlastně tvrzení proti tvrzení. Která výpověď má větší váhu? Kdyby jsem si nebyl jistý že mám pravdu, tak se ani nesoudím, ale teď si nejsem jistý jak to po 3 letech dopadne.

Děkuji.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

andrea1*
hodnocení

0x

Na krajský soud můžete podat stížnost kvůli liknavosti soudu prvního stupně. Příp. se můžete obrátit na předsedu soudu, jehož je soudkyně - soudce členem a žádat o přiřazení k jinému soudci, nebo podat stížnost na Unii soudců na jednání soudkyně - soudce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]