Nejste přihlášen/a.
A co jste vše udělal proto, abyste ty kamarády měl? Píšete, že se musíte v každé skupině lidí jinak vyjadřovat..V tom se ale mýlíte. Nepřetvařujte se, buďte sám sebou a své příznivce, s kterými si i bez přetvářky budete rozumět, si jistě najdete. Proč se má člověk smát tomu, co není vtipné? Jen proto, že se smějí ostatní? Nemůžete očekávat, že druzí pokaždé začnou komunikovat s Vámi jako první. Ale komunikaci můžete klidně zahájit i Vy sám, jen musíte vědět, o čem s lidmi komunikovat, abyste se zaujali vzájemně. A pokud komunikujete s lidmi, kteří Vás uráží a Vy přemýšlíte nad tím, jak na to reagovat, pak je to naprostá ztráta času. Naučte si sám sebe vážit, věřit si a na urážky nereagovat. Anebo zareagovat čistě diplomaticky..Např. - Mě to neurazilo, ani vtipné mi to nepřišlo, tak přemýšlím, proč jsi to vůbec vypustil z pusy? Pro mě bezcenné, ale o Tobě to leccos vypovídá...A odejděte si v klidu koupit třeba zmrzlinu..Věřte, že když se nedáte manipulovat davem, ti správní vrstevníci si Vás časem i oblíbí.
- pokud chceš mít kamarády, musíš se zajímat taky o ně a nejen o sebe - v podstatě - pokud nikomu nic "nepřinášíš", ani neumíš ostatním "naslouchat" , případně je posíláš do někam ... - tak můžeš být každýmu ukradenej !
V tom případě Tě bude mít i nadále ráda jenom maminka, případně další Tvoje rodina, nevidím důvod, proč by Tě měli mít rádi i cizí lidé - není to jejich povinnost, přece.
Na můj vkus to berete moc osudově. Dle mého názoru je linie ne tak moc tvrdá. Prostě je nutné si si připustit, že jsme různí. Sám jsem to poznal v kolektivu sportovců - to jsou prostě magoři - kteří se snaží být prostě nejlepší na světě. Zase narozdíl od nich jsou Intoši, kteří vším takovým jako by pohrdají - prostě oni jsou ti jediní jedineční. Tak si to srovnejte v hlavě.
Mně přijde normální se "v každé společnosti vyjadřovat jinak".
Jinak mluvím s právníkem, jinak s rodiči, jinak s dětmi a jinak s přáteli, kamarády a známými.
Jinak se budete bavit se sportovcem, jinak s tím, koho zajímá IT, literatura, kinematografie, ...
Akorát byste si měl dobře promyslet své jednání.
Budete-li "na některé lidi hnusný", nebude se s Vámi nakonec bavit nikdo ...
Máte docela výhodu. Píšete: oni se se mnou baví, jenom když já se bavím. To je velké plus. Měla jsem známou a ta kecala, kecala a žvanila, lhostejno, v jaké situaci. Občas jsem si přála, aby se už zasekla. Protože člověk taky potřebuje chvíli klidu. Takže máte výhodu, když se chcete bavit Vy, kamarádi se vždycky přidají. Tak na co si vlastně stěžujete?
A že jste byl ve školce odstrčen? Dneska není doba na "sedávej v koutě". Člověk se musí sám uplatnit, kapku zviditelnit. Bylo to jen na Vás, jestli se budete stydět stranou, či se zapojíte mezi ostatní. A přestaňte ve zlém vzpomínat na dětství. Když budu v 60 letech pořád dokola vzpomínat, jak mi Pepík podrazil nohy a Mirek ukradl jablko, budu už navždy zapšklá bába. Vzpomínejte spíš na příjemné a vedelé zážitky, ty špatné Vám nic nepřinesou a jen se trápíte. Zbytečně.
A pokud jste na některé lidi, jak sám píšete, "hnusnej a sprostej", nedivte se, že vás nevyhledávají. Pokud se začnu s někým bavit a on mě sprostě odpálí, taky si už příště rozmyslím ho oslovit. Spíš ne. Takže si tu větev pod sebou podřezáváte sám, chybu musíte hledat u sebe.
Pokud někdo začne a Vám to nesedí, omluvte se, že dneska nemáte náladu a jděte pryč. Pokud na něj začnete sprostě a vulgárně, roznese se to i mezi ostatní lidi a zůstanete sám. Řeknou si: Co se s tím sprosťákem bavit? Takhle se k lidem nechováme. Zkuste přehodnotit své jednání a chovat se jinak.Půjde to. Ale nebude to ze dne na den. Jaga.
Honzo, nejsi zařazený ve společnosti proto, protože se zařadit nechceš. Pindáš, vymýšlíš, vybíráš chutě, neumíš a nechceš přijímat. Sám sebe stavíš mimo a divíš se, že stojíš sám, mimo. Nemyslím si, že bys byl jiný než my všichni. Jen se tak chováš. Změň své vidění, chápání, chování a změní se celý svět. Věř mi, vím to naprosto jistě!
Každý jsme jiný. Někdo má kolem sebe spoustu lidí, ale to neznamená, že není sám. Je to o povaze. Dle tvého vyjadřování soudím, že jsi ještě velmi mladý. Takže tě mohu ujistit, že někdo, s kým si budeš rozumět bez přetvářky se rozhodně objeví. Píšeš, že se se svými vrstevníky chceš bavit, ale přetvařuješ se, jsi na ně hnusný. To moc nechápu. Když někde nejsem žádán-já sám za sebe-tak tam prostě nelezu. Být tebou, tak si najdu nějaký koníček, něco co tě bude bavit a naplňovat tvůj čas. Teď je toho spousta(crossfit,rope skipping,streetworkout...to jsou jen některé z aktivních, taky se můžeš dát na šachy) a schází se tam stejně naladění lidé. Stačí změnit protředí a budou se dít divy...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.