Nejste přihlášen/a.
Byla mi nabídnuta kreditní karta od Citibank. Respektivě volala mě na mobil operátorka a nabízela mě KK, včetně výhod tj. 2 x 300 Kč odměny a poukázky. Poskytnul jsem osobní údaje a souhlasil s nahráváním hovoru, včetně provedení dotazu do registru. Následně mě volal její nadřízený a ptal se, zda je všechno v pořádku a zda nemám před obdržením nějaké dotazy. Kreditní kartu mě do 5 pracovních dnů předá kurýr. Vše OK.
Najednou asi za 2. hodiny po telefonátu: Vážený kliente, musíme vám oznámit, že žádost o kreditní karta byla bohužel zamítnuta. Nic jiného pro vás nemáme.
Nechápu proč? Nikde nemám žádné dluhy, žádný kontokorent, exekuce nic.
Nevím co mám dělat?
Nechtějí mi sdělit důvod zamítnutí. Také by mě zajímalo co bude s mými osobními údaji a jaký oni registr klientských unformací prověřují?
Díky za radu
doplněno 22.04.15 12:46:Jen doplním splnil jsme jejich podmínky: příjem, zaměstnání a nejsem ve zkušební ani výpovgědní lhůtě a smlouva v práci mám na dobu neurčitou.
Rozdělme to na 2 části.
1) nabídka - volají všem - prostě jen díky generátoru tel. čísel nebo databázi nějakého operátora... Nabídka je vlastně vnucení něčeho, co sám od sebe nechcete, zjištění vašich osobních údajů pro další zpracování. Až na základě zjištění všech možných dat toto celé předávají k posouzení.
2) neschválení - Každá instituce má nějaké parametry. Např. nikdy nemít na úvěr (10x10% splátky) blbý telefon za 3 litry je pro ně negativní informace - resp. nemáte pozitivní historii ve splácení. Do schválení zasahují různé databáze, ale i scoring - posoudí, zda jste perspektivním dlužníkem. Nemají-li zájem, považujte to za jejich problém a za štěstí, že nebudete dlužníkem...
Závěrem - CITIBank jsem si zřídil kvůli akci 3000,-Kč ke schválení bez omezení. Druhým rokem se s nimi snažím domluvit na zrušení dané KK - telefon je příliš drahý, na maily nereagují, ... Na druhou stranu mne od nich už 2 roky neotravují dalšími dabídkami.
Opravdu čekáte, že Vám tady někdo odpoví, proč byla Vaše karta zamítnuta? No, pak jste velice bláhový. Důvod zná jen banka a ta není oprávněna Vám jej sdělit. Osobní údaje by NEMĚLY být nikde použity. No, skutečnost bývá jiná. Jaký registr prověřují? Dnes je k dispozici tolik registrů, že normální člověk o tom nemá ani ponětí. Těžko říci, jaké všechny registry banka v daný den zkoumala.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.