Červené papriky v supermarketech-syntetické?

Od: Datum: 22.04.15 09:51 odpovědí: 10 změna: 23.04.15 00:05

Všichni znají ty velké obří červené papriky v supermarketech,které jsou z Holandska apodobně.Pěstují se ve sklenících ne v zemi ale mají kořeny v roztoku,ze kterého berou všechny živiny.A tak se ptám,zná někdo složení těchto roztoků?Nechce se mi věřit,že to bude něco přírodnho,určitě to je samá syntetika,umělá hnojiva,umělé urychlovače růstu a jiné xindly,které pak lidi sežerou.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 22.04.15 10:04

Neznám urychlovače, ale čím větší, paprika, jablko, mrkev a.p. tím větší šmejd na př. banány dozrávají v zatuchlích podmínkách, matlání ovoce voskem a.t.d.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 22.04.15 10:31
avatar

A co teprve jahody ze Španělska. Kolegyně jela kolem obřích plantáží a od té doby jí jen BIO a české. Nebo lososí farmy. A tak je to se vším (rostlinná i živočišná výroba). Všechno nahnané synteticky. Samé urychlovače a hormony. Pak se určí normy, kolik toho ještě zaneřáděný lidský organismus ještě vydží a prohlásí to za nezávadné. Mňam.

doplněno 22.04.15 11:04:

No, hydroponie je fajn, ale podaří se vám v ní vypěstovat takovou "nádheru" jaká se k nám dováží? Paprika velikosti hlavičky nemluvněte? Pokud ano, nechápu ty zástupy malých českých zahrádkářů, jak se pachtí na svém kousku půdy. Myslím, že tu nikdo nejsme tak naivní, abychom věřili, že velkopěstitelům jde hlavně o naše zdraví. Jde o výnosy. Takže hydroponie ano, ale...vše co přidávají do živného roztoku jde do rostlin a kdopak je bude jíst?

Ohodnoceno: 0x
 
Od: bbbb
Datum: 22.04.15 10:36

Kořeny v roztoku mají rostliny při tzv, hydroponii.Do roztoku se přidává odměřená dávka hnojiva aby nedošlo k poškození nebo spálení kořenů.Sám takto pěstuji některé pokojovky a budete se divit prospívají mnohem lépe než v pěstebním substrátu kde jsem měl problém se smutnicemi.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 22.04.15 10:55
avatar

Když byla vnučka, před 5ti lety, o prázdninách, ve sklenících na praxi (Zahradnická škola) na Jižní Moravě, všecko bylo v roztoku, hydroponie. Ledový salát, listový salát, rajčata, paprika, kytky. Bylo toho více, už si nepamatuju.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 22.04.15 11:07
avatar

stačí sledovat počasí na příklad v Tunisu a je jasné,že takové papriky se tam dají vypěstovat docela snadno i na venkovních pozemcích.Protože jsou to odrůdy s pevnou slupkou ,v dobrém skladě vydrží i dva měsíce.Pokud se týče hydroponie,nevidím v tom nic světoborného,zkoušel jsem pestovat touto technologií rajčata na balkoně a stačí jen slabý roztok NPK a rajčate rostou jako z vody.V podstatě skoro vřem rostlinám stačí tyto tři biogenní prvky a nějaký mikroprvek aby ve včí pohodš vyrostly a plodily.

JABRAKA

Ohodnoceno: 1x
 
Od: hlupak
Datum: 22.04.15 13:56

Ale určitě je rozdíl hydroponie jaká se pěstuje doma a co se pěstuje např. v tom Holandsku,papriky.V Holandsku to bude určitě v roztoku samá chemie.Nebude nic zdravého to jíst.Aby měli co největší zisk,tak tam cpou kdoví co za chemii,aby to rostlo jak vzteklý.

Datum: 22.04.15 14:04
avatar

Je to tak snadné, nenakupovat takové zboží. Jenže naše nestříkaná jablka nikdo nechce ani zadarmo a každý si koupí ta nádherná, naleštěná a bez kazu. Hloupé je, že i já se raděj zakousnu do toho chemického co vypadá nádherně. Naše jablka bez chemie moštujeme a na mlsnou hubu si koupíme ta krásná. Zrovna tak je to s těma paprikama.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 22.04.15 14:16

Holandsko je ještě v pohodě. Největší šmejd se pěstuje na jihu Španělska. Španělé zásobují celou Evropu téměř celý rok s výjimkou období, kdy dozrává úroda v Holandsku. V té době totiž nejsou schopni při daných cenách konkurovat kvalitou.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: pb®
Datum: 22.04.15 14:22

V našem skleníku, hnojené jen koňským hnojem od koní, kteří žerou jen trávu, seno a oves, bez příměsi nějakých vitamínů a průmyslových granulí, vyrostou prakticky totožné papriky, jako ty "umělé" z ciziny. Tak nevím, kde je chyba.

Nejsem botanik, abych věděla, jestli rostlina rozezná dusík, fosfor, draslík a další prvky z organického hnojiva nebo z rozpuštěné soli a nevím, jak moc to ta rostlina dokáže nebo nedokáže zpracovat a přeměnit. Ale jistě i na tohle existují odborné články a studie.

Ale je fakt, že když si utrhnu okurku nebo ředkvičku ze skleníku, musím jí sníst ted den, druhý už je ovadlá, kdežto v obchodě to mají na regálu čerstvé několik dní.

Ohodnoceno: 1x
 
Od: mp
Datum: 23.04.15 00:05

Nomen omen, hlupak je as hlupak.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.