Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Už víc než měsíc kašel

Od: kocourovec* odpovědí: 10 změna:

Můj přítel už víc než měsíc kašle, bez teploty. Obvoďák ho poslechl, že to nic není a dal mu kapky na odhlenění. Dál se s ním nebavil, že mu nic není. Přítel se sám objednal na plicním, lékař ho poslechl, poslal na rentgen, na EKG, udělal odběry a výsledky jsou všechny negativní. Už neví, co dál. Já měla zánět průdušek a znělo to podobně. Kašle, sice si odkašlává, ale málo. Tolik různých kapek, čajů, prášků, už toho raději nechal, ale co dál? (Ten jeho obvoďák je dáreček, nejen z jeho zážitků, ale i ostatních).

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

A mírní se kašel aspoň trochu? Já dostala v listopadu hrozný kašel, který jsem "dokašlávala" ještě v březnu. Některé ustupují pomalu. Nikde jsem nebyla, kašel se co týden lepšil, sic o málo. Krom něj jsem ještě několik týdnů měla šílenou rýmu a pak lehce chycené dutiny. Nakonec mi pomohl jitrocelový sirup. Takže pokud se to lepší, tak bych se neděsila. Jinak asi - někdo tu psal alergie, asi i to je jedna z možností.

lucie*
hodnocení

1x

Známá tímhle trpí a dcera je z ní už na nervy,jak mamka pořád pokašlává.Nikde nic se neprojevilo(rentgen,plicní...)takže už v zoufalství začala s čaji a léčitelem.Který jí řekl,že je to projev stresu...Někdo jim věří,někdo ne,ale když nic nefunguje,tak zkusit očistnou bylinnou kuru(lichořeřišnice,třezalky...)a uvidí se.

ver*
hodnocení

1x

Nejpravděpodobnější bych viděla tu alergii, ať si přítel někam dojde. Případně i to gastro kvůli refluxu - to jsem měla já.

hodnocení

0x

Nestal sa z neho alergik a kašle na niejaký peľ?

pb®
hodnocení

0x
Pokud rengen nic neukáže, z krve se nezjistí zánět v těle, alergie, chlamydie, bordatela, mykoplazma, pak ještě na plicní, jestli to není astma, může být i nezpůsobené alergií a pak i na gastroskipii, kašlem se může projevovat reflux.
doplněno 21.04.15 22:30: Ještě dodám, že já jsem kašlala půl roku tak, že jsem z toho div nezvracela a lidé na ulici se za mnou otáčeli. Krev brána několikrát, RTG plic, CT plic, gastroskopie, než se doktor dobral závěru.

xenie
hodnocení

0x

Ať přítel zkusí návštěvu ORL (krční, nosní...) a žádný strach, já kašlala přes zimu tři měsíce, a taky to přešlo :).

dfg
hodnocení

0x

Nechce se mi uvěřit,že obvodák a plicní jsou takový fušeři.I když dnes je všechno možné.Měl jsem to samé.Nakonec to bylo náběh na astma.Na plicním mi udělali spirometrii,to je měření dechu.To bylo sice v pořádku,ale na ORL mi doktorka stejně řekla,že mám náběh na astma.Alergolog mi dal inhalační antiastmatikum.Pak to přešlo.Ale jestli kouří tak hloupost nezná mezí a může to být z kouření

kocourovec*
hodnocení

Moc Vám děkuji za info a budu vše tlumočit, už se s tím musí pohnout.

hodnocení

0x

Tak kouří nebo nekouří?

webbiecz*
hodnocení

0x

A co takhle nějaká alergie. astma, nebo tak? Když už je u těch lékařů, mohl by zkusit alergologii-imunologii.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]