Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zodpovědnost za děti v práci

Od: pruvodce odpovědí: 2 změna:

Začal jsem pracovat v jedné lesní mateřské školce. Nepodepsal jsem žádný papír, kde se zavazuji k zodpovědnosti za zdraví dětí, jen tradiční pracovní smlouvu. Samozřejmě dělám maximum, aby se dětem nic nestalo. Naše "vedoucí" ovšem dává dětem na můj vkus příliš volnosti a tak se bojím, že dříve nebo později dojde k vážnějšímu zranění. Nejsem to já, kdo rozhoduje o tom, co děti smí a co ne...ale až přijde na lámání chleba, až se něco stane, ponesu i já zodpovědnost?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Přemýšlím, jestli kdy já jsem měla podepsanou zodpovědnost. Myslím si, že ne. Ta vyplývala ze smlouvy. ;) Neděste se! To je začátek, to je nejistota z neznalosti dětí. Časem zjistíte, že přesně víte, co od kterého dítěte můžete očekávat. A také začnete mít oči i na zádech. Když zavřete oči, budete umět přesně vyjmenovat, kde které dítě je a co dělá. Ikdyž na žádné nebudete vidět. Chvíli to trvá, ale naučíte se. Vlastně, příjde to samo. ;) Kapku vám závidím, jsem už v důchodu a po dětech je mi stále smutno.

hodnocení

0x

Odpovědnost za děti nese školka a tím pádem i Vy jako zaměstnanec, který má děti na starosti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]