Nejste přihlášen/a.
Ahoj všichni... Vím, že jsem se asi netrefil na ty správný stránky, ale jsem tak zoufalej, že nevím co dělat. Moje rodiče se poslední dobou furt hádaj... Mamka, když dojde třeba z posezení se spolupracovnicemi, vždy podezírá taťku, že je "vožralej". Přitom vožralej není. Ona, aby si prosadila svou, vždy řekne, že ve flašce toho a toho chybí tolik a tolik... A že to nemyslí vážně apod. A teď hrozí rozvodem. A to je to, co já nechci. Fakt nevím co dělat, poraďte mi prosím někdo. Moc díky za odpověď
Tady je fakt každá rada drahá.Víš, není to lehké,vím,že tě to trápí,ale to ty nezměníš,zkus si s rodiči povídat,ale s každým zvlášť. Co je trápí,co by chtěli a taky jim řekni ,co chceš ty. Možná se zamyslí. Ty se orientuj na sebe,máš koníčka,sportuješ? . Na to co děláš-studuješ? Mysli na to co chceš. Ne na to co nechceš. Přitahuješ na co myslíš.Hlavu vzhůru!Hezký den!
Je fakt, že rodiče by si měli své problémy řešit bez účasti dětí, protože děcko většinou nezná pozadí sporu a nebo ho nemůže ani objektivně posoudit. I v tomto případě si myslím, že jsi víc na straně táty a máš strach, aby nedošlo k rozvodu. Jak už zde bylo řečeno, občas na hádky dojde u všech manželů. Je to stejné jako mezi sourozenci, spolužáky, kamarády atd. Pokud má hádka jenom formu diskuze, není to tak strašně, jak se zdá a nebo čím se vyhrožuje. Tvoje maminka by tyto závěry o rozvodu neměla používat před Tebou. V té hádce si to asi moc neuvědomí, jaký strach to v Tobě budí. Až se třeba začnou hádat, chyť je oba dva a řekni jim, ať se nehádají, že je máš rád oba dva a nechceš, aby se něco pokazilo. Třeba si uvědomí svou chybu a trochu popřemýšlí. Také věřím, že to jsou jenom řeči, které se občas vedou. A klidně si i s mamkou ještě promluv později a jak jsi to řekl zde nám, ať to ví také. Mají třeba starosti finanční, strach o práci a to se potom projeví ve větší nervozitě a hádky jsou důsledkem. Moc Ti přeju, ať hádky ustanou!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.