Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Mám několik let trvající spor se sousedy ohledně parkování před domem.
Před domem vždy byla možnost parkovat celkem 4 auta. Soused si před několika lety obstaral povolení na zbudování parkovacího stání pro invalidy na svoji registrační značku. Toto místo zbudoval úplně vpravo a tím my ostatní máme možnost parkovat už jen na 3 místech (nás ostatních je 6), ale respektujeme to a prostě parkujeme o ulice dál a pak chodíme pěšky, když večer místo už není, o to nejde. Jde o to, že soused má auto ještě druhé a to si začal parkovat na parkovacím místě, které jsem označil v obrázku číslicí 3. To také nevadí, ale jde o to, že soused si na toto místo začal parkovat své druhé auto a začal si na toto místo dávat krabici nebo kýbl jako pojistku, když tam není. Vždycky, když tam něco takovéhop bylo, tak jsem si tam stoupnul a krabici vyhodil. Pak tam začal vždycky nechávat něco jiného. Dokonce jednou na mě přišla jeho manželka, jak tam budu stát dlouho, že tam bude chtít manžel zaparkovat. Tehdy jsem ji jen řekl, že dokud se mi bude chtít a popřál jsem jí hezký den. Jenže minule jsem přišel k autu a za stěračem už jsem měl nějaký "buzer lísteček," že pokud š*kám tak, jako parkuju, tak stojím za nic. Ale samozřejmě, že jsem ho neviděl, jak ho tam dává. Nemám čas, chuť a ani náladu hrát si s nějakým dědkem na žabomyší války a chtěl bych to vyřešit a Vás bych se chtěl zeptat, jak byste toto řešili Vy?
Podotýkám, že tihle sousedi celoročně bydlí na chalupě a jezdí si domů jen párkrát týdně pro poštu, ale i přesto si nárokují parkovací místo č.3. Ještě bych rád doplnil, že to jeho invalidní stání není označené vodorovnou dopravní značkou, ale i přesto mu vždy nechávám 1,5metru boční odstup, jako, kdyby mělo.
Děkuju Vám za návrhy k vyřešení.
řešil bych to s klidem - pokud tam lísteček bude, zahodím ho do koše. Pokud místo bude obsazeno, zaparkuji jinde. Nedělejte si naschvály. Když bude opět nadávat (on, jeho žena), ať si zajistí další parkovací místo vyhrazené pro ně, postup už znají. Invalidé nejsou nadlidi - jejich postižení je neopravňuje buzerovat ostatní. Vy naopak neprovokujte (jako oni tím kýblem) - prostě žít a nechat žít...
Až když se přiostří jejich strana, odkažte je na PČR. Že jim jistě vysvětlí jejich práva.
Taky souhlasím. Případně souseda natočit, jak si dává "pojistku" a pak to oznámit na úřad za přestupek proti veřejnému pořádku (jelikož dělá bordel), příp. by se možná dalo najít i něco na neoprávněný zábor veřejného prostranství (ale ted nemám čas to hledat, jestli to na to jde napasovat či nikoliv). Upřímně já to mám naopak. Vedle je panelový dům, parkoviště tam nemají (ale co je mi do toho, že jo). Máme celý dům svůj a pokud si před dům nedám nadrzovku popelnici, tak večer nebo o víkendu nezaparkuju, jelikož každý čičmunda, co má v paneláku pět aut je schopný je všechny nastrkat u mne před dům. Hřeším na to, že ten řidič bude líný, nevystoupí z auta a tu popelnici nedá na stranu. Sousedi z vedlejších domů už to tak dělají také. Samozřejmě přes den se někdo napasuje mezi popelnice, ale zas po chvíli odjede. Případně když tam stojí soused, tak mi to nevadí. Jsem naštvaný i proto, že narozdíl od města uklízíme (resp. otec) nejen chodník, ale i kus silnice kde parkujeme. Ostatní spolehají na to, že jim to auto budeme hlídat apod. Jsem tu jedinej blbec, který volá, když u sousedů kradou zloději, když nesvítí lampy nebo teče voda ze silnice ostatní na to kašlou a spoléhají na to, že to udělá někdo jiný za ně, ale pak by brečeli, když by tu vodu měli platit. Zkoušel jsem na městě, zda se dá udělat reservační místo, že by jsme si ho i platili, ale to město nechce dovolit (i když i přes debatu s dopravním inženýrem PČR to nechápu). Vedle v obci to mají. ... není nad to mít svůj vlastní soukromý, oplocený a zabezpečený pozemek, kde můžu bezstarostně parkovat.
doplněno 21.04.15 19:19:milane pokud tam nechává odpad (krabice apod.) tak je to bordel (§47/1 d z.č. 200/1990 Sb.)
"znečistí veřejné prostranství, veřejně přístupný objekt nebo veřejně prospěšné zařízení anebo zanedbá povinnost úklidu veřejného prostranství," jsem "sviňa" já vím
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.