Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. V dubnu mi bylo 60 let. Před měsícem jsem si volal sanitku problémy s dýcháním. Odvezli mne do nemocnice tam na kapačky atd a zjistili mi že mám plícní embolii a a srdeční arytmii zvýšenou nepravidelnou atd. Po týdnu mne propustili domu a předepsali mi léky a to Cordarone na srdce a Xareto na ředění krve. Dále každý den mít zavázané nohy obvazem. Jsem pod kotrolou své doktorky. Jinak jsem nekuřák a hodně roku zaměstnaný jako svářeč. Alkohol občas si dám pivo. Chci se zeptat jak je nebezpečná tato nemoc na co si dát pozor atd? Po vyčerpání zbytku na uřadu ještě 6 měsícu si vyřizuji předčasný duchod. Děkuji.
Vmetek sraženinky krve v plících je embolie spektrumzdravi.cz/..., v mozku mrtvice, v srdci infarkt. V končetině se to jmenuje zase jinak a v pozadí oka zase jinak. S tím okem se mi to stalo 2x. Musela jsem ihned na kapačky do špitálu. A dostala jsem Warfarin. S léky na ředění krve, jako je váš xarelto a můj warfarin, se to má tak, že existují zeleniiny, které ruší účinek. Ne úplně, ale částečně. Proto je potřeba se jim vyhýbat nebo alespoň nepřehánět s množtvím. Kapusta, květák, zelí, salát, atd. Pak je s těmito prášky nepříjemnost ta, že každá sebemenší ranka dlouho a vytrvale hodně krvácí. I při odběrech krve se sestra vždycky ptá.
Větší zásah je složitější. Mi třeba v sobotu vypadla maličká, ale hluboká blombička z hodně zdevastovaného zubu. Včera jsem byla u zubaře a zub musí ven. Zubař mě poslal k internistovi, který mi napsal 10 injekcí fraxiparine, které si budu píchat sama. Až v pondělí půjdu nechat zub vytrhnout, až krev bude mít spravné hodnoty, které nejprve sestra zkontroluje.
U toho mého internisty byla čekárna plná starších lidí a všichni měli nějaké léky na ředění krve. Takže je to docela běžná záležitost v určité věkové skupině. Držte se, když příjdou roky, je to tak.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.