Nejste přihlášen/a.
Možná, že zpíváš dobře, ale měla bys být všestranná i v ostatních stránkách. Příjemná, inteligentní, vzdělaná...On když někdo napíše, že chce ZKLÁDAT, či hrát na BYCÍ, je to trapárna jako hrom. Nejdřív se nauč učit, chovat, vzdělávat se. Na ostatní je dosud čas.
A co vlastně chceš? Ve třídě mají kapelu a ty chceš hned taky? Proč? Proč se tedy raději nepřidáš už do té vytvořené? Pokud opravdu jen trochu zpíváš, jak píšeš, nebude to asi zpočátku nic moc, ale časem se třeba vypracovat můžeš. Pokud neumíš na nic hrát, zkus se přidat ke kapele, která už existuje, pokud o Tebe budou stát. Nic jiného Ti stejně nezbývá.
Jinak mi tak trochu připomínáš krasavici Marfušku: Oni mají kapelu, já chci taky kapelůůů...JÁ CHCI ŽENICHÁÁÁ. Taková kapela dá hodně práce, pokud má být opravdu dobrá. Nejde říct jen: já chcíí. Tak se nabídni, že se k nim přidáš. A to ostatní, jak to půjde dohromady, už bude záležet jenom na Tobě. Jaga.
Já ale ženicha ani nechci ...
A oni věděli že chci kapelu tak mi ti vzali a ještě si nafrněně vytvořili svou a protože nejsem ani oblíbená tak mě tam zkrátka nevezmou, Navíc mezi holkama které tam jsou ( všechny takovéty kde jejich rodiče vydělávají měsíčně majlandy a všechno jim dovolí) být ani nechci.
Ahoj, no hlavně se nenech odradit psychologickejma rozborama a jdi do toho po hlavě, aspoň budeš mít v důchodu na co vzpomínat
Běž na ZUŠku a do prodejny hudebnin, dej si tam inzerát a hledej muzikanty s podobným věkem a stylem. Učitelé ZUŠ budou taky vědět o nějakých zkušebnách k pronájmu a lidi od muziky ti obvykle rádi pomůžou. Nebude to hned. BTW - není moc dobrý, když zpěvačka chodí s někým z kapely.
Mezitím trénuj pořádně zpěv, sboristky neumí obvykle sóla, kde se jim rozláme slabý hlásek jak sklo nebo neudrží tón. Chce to sílu a umět ovládat a to jde jedině tréninkem, tvoje hlasivky by měly být nadřený jak Schwarzenegger Ostatně na ZUŠce se učí obvykle i zpěv, tam bys mohla chodit a být co nejlepší. Můžeš zkusit i kytaru nebo něco podobného. Taky budete potřebovat peníze na zkušebnu, zkus si něco vydělat.
Držím ti palce, je to spousta práce, ale i spousta fajn příhod.
Já si myslím, že nejsnadněší cesta ke zpěvu s kapelopu je ta, že musíš být natolik dobrá, že se kapely o tebe poperou. Jakože když slyšíš, že si zpěvačka postavila kapelu, tak to je pěkný plk. A když už, tak to za ni udělal buď muzikant nebo manažer. Přihlas se na hodiny zpěvu k odborníkovi. Když k odborníkům chodí takové hvězdy jako Gott, Střihavka a vlastně takhle bych mohla jmenovat až do večera, proč ty to podceňuješ? Každý si představuje jen finále: nasvícené jeviště a plné hlediště. Ale cesta k tomu všemu vede pouze a jen přes vzdělání. Věř mi, na koncertní agentuře jsem pracovala 10 let.
A ještě drobnost, kdyby hvězda napsala cokoliv s tolika chybami jako ty, měl by z ní srandu celý svět. Hlas, je jen část úspěchu.
A proč chceš mít kapelu? Připadá mi to trochu jako "Jaroušek vedle na písečku má kyblíček, já chci taky!" Když umíš jen trochu zpívat a nevíš, kde máš hledat někoho, kdo umí hrát... A máš vůbec představu, jak je to s kapelou (a vlastně se vším) složité? Potřebuješ zkušebnu, nebo aspoň místnost s dobrou akustikou, kde nikoho nerušíte hlukem. Potřebujete zkoušet = scházet se aspoň 3x týdně na několik hodin - máš čas? Abyste měli co zkoušet, potřebuješ mít repertoár, vybrat si styl, najít někoho, kdo ví, co chcete a umí v tom duchu psát. A je toho samozřejmě víc.
Kláro, nápad ani přání nestačí.
Aby kapela měla smysl,
musí každý člen něco dobře umět.
Pokud umíš jen trochu zpívat,
začni tím zpěvem – nauč se pořádně zpívat (ZUŠ nebo soukromý učitel).
Jak jsi na tom s hudební teorií?
Znáš hudební nástroje, které bys v kapele chtěla využít
(musíš vědět, jaké jsou jejich možnosti, jinak bys skládala "nehratellné" skladby).
Nezačínej hledáním lidí, začít je potřeba u sebe ...
Dobrý den, kapelu si klidně založte - a založte ji třeba na šoku a vizáži (aby to byla show).
Ale, co když se proslavíte, budete populární hvězdy a bude málo času? A Vy si kupujete koně a budujete útulek pro zvířátka a to také potřebuje hodně času. Zvládnete to vše ve svém dětském věku? Nemáte těch dětských snů moc najednou? Co, z tohoto, je pro Vás nejdůležitější?
U kterého snu vydržíte? Zdravím!
Založit kapelu ale nejde, jako koupit rohlík na krámě. Hraji si doma třeba na bicí, kytaru, zjistím, že ve třídě nebo soused se zajímá též o stejnou kapelu, styl hudby, zpěváka, hraje na klávesy, povídáme si o tom, rozumíme si, dáme řeč, sejdeme se u někoho doma, kdo má lepší podmínky, a zkusíme si spolu něco zahrát, povídáme si. Kamarád má známého, co hraje na housle, co kdyby ho napříště pozval, a tak to pokračuje a nabaluje se. Velkou roli zde hraje kamarádství, porozumění, sranda, naladění na jednu vlnu, podobný náhled na život.. Větší šance mají a je to divné, ale klučičí kapely. To, že někdo umí zpívat, se tak nějak rozumí, když už má hudební sluch. Ale samozřejmě jsou i takoví, kteří sólo nezazpívají, jenom ve sboru.
Není u Vás dům dětí a mládeže, liduška apod.? Tam se pořádají různé hudební, taneční kurzy a tam by bylo nejlepší začít.
Protože jsi zmínila dvakrát, že nejsi moc oblíbená, myslím, že by jsi se měla nad tím zamyslet, proč. A něco s tím udělat, V čem jsi jiná? Zkus se pomalu změnit, když přijdeš na nějakou chybu, požádej o pomoc někoho staršího, ať tě upozorní, co je špatně. Nekoukej, co udělat někomu natruc, nebo co tobě někdo udělal naschvál, nezáviď, buď pozitivní, ať je s tebou legrace a ne samé pomluvy, ať je s tebou lidem příjemně, pak tě budou vyhledávat.
Nebylo by pro tebe lepší chodit do Sokola, hrát volejbal, hrát divadlo? Tyto věci posilují nejen svaly ale i psychiku, zvládání stresových situací, hra v divadelním kroužku pomůže při učení textů a učením se chování jiné osoby pomáháš i svojí psychice, najdeš zde jistě plno nových kamarádek i kamarádů. Buď svá a nehledej cíle, na které ve svém věku a finančních možnostech nemůžeš dosáhnout. Přeji ti, ať si najdeš nějakou činnost, sport, se kterými budeš spokojená.
Já zpívám raději sóla, sbor to mívá někdy dost falešný že i učitelky se křivý ...
doplněno 21.04.15 14:32:
Ano, něco u nás je...
A je to úplně naopak, nikdy jsem neřekla ničí tajemství, nikdy jsem nepomlouvala tak škaredě jak oni... a kdyby na tom byla alespoň špetka pravdy... a mají docela vulgární vyjadřování > nebo spíše nemravní?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.