Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
za necelý měsíc končím na úřadě jako agenturní zaměstnanec na dobu určitou (byl jsem tu na rok). Na úřadě je asi 50 ženských. Já jsem patřil po tom roce do 4 oddělení z šesti, vždycky si mě přehazovaly tam, kde bylo třeba něco udělat. V kanceláři jsem byl ale pořád sám a moc kontaktu s okolím jsem neměl (nepočítám když mi něco ženské vysvětlovaly nebo jsem řešil nějaké pracovní věci). Mám jim něco kupovat když už budu odcházet?
Napadlo mě třeba že si v cukrárně objednám 3x30 zákusků a dám to těm ženským, se kterýma jsem spolupracoval. Nebo mám koupít míň a dát jen vedoucím oddělení? A myslíte, že budou stačit papírové talířky? Protože tolik talířů v zasedací místnosti není...
Díky moc
Kdybyste tam byl léta, odcházel do důchodu a kolegové by vám vybírali na dar, tak prosím, ale po roce práce se to nedělá, maximálně potřeste nejbližším rukou.
Souhlasím s bbb. Potřást rukou těm, s kým jsem postávala s kafem v kuchyňce nebo seděla na poslední podnikovém večírku. A taky s těm, kreré mi nějakým způsobem byly blízké. Ale takhle, ve vaší pozici, žádnou nesmazatelnou stopu ve tvaru zákusku nemusíte nechávat. Většina z nich si ani nevšimne, že jste pryč. Nemyslím to zle, myslím to tak, že mají svoji práci, za kterou jsou placené.
Když už, tak jsem taky pro bonboniéry. Je to milé, u mámy v práci se také střídají zaměstnanci a stážisti, a občas při odchodu překvapí takovou pozorností.
3x30 zákusků bych kupovala v případě, že bych odcházela po pěti letech ze skvělého kolektivu, kde jsem se všemi úzce spolupracovala. Což se v tomto případě nestalo.
doplněno 20.04.15 13:28:Obcházet skutečně pozorné není . Bonboniéru bych otevřela třeba po obědě a žádné obcházení, kdo chce, ať si nabídne.
Jedna odcházející kolegyně to udělala tak, že upekla buchtu, tu nakrájela na malé kousky, aby zbylo na všechny, a dp každé místnosti přinesla tácek s několika kousky. Dostalo se na všechny a kdo nechtěl, nevzal si.
rozloučení typu "tady máte 5 sad grilovaných žebírek" je vhodné, když jste v kanclu s 5ti lidmi a jste tam několik let... to pak klidně pokecejte...
Ale ve vašem případě bych navrhoval "kdo bude chtít, zajdem na rozloučkové pivko..." - každý za své a uvidíte, kdo si vás vážil tak moc, že se s vámi chce i rozloučit... Jen se připravte, že to nebudou všichni, co by si chlebíček a zákusek vzali.
V předposlední práci jsem dělala asi 7 let. Pracovalo nás tam asi 40 na ranní i odpolední. Nebyl týden, aby někdo nepřišel abych přispěla někomu na svátek, narozeniny, povýšení, odchod do důchodu, to bylo peněz.! Většinou to vybírali ty, co s tím dotyčným kamarádili. Mě nikdy nikdo nic nekoupil i když jsem se bavila se všema, ale s nikým jsem tam zvlášt kamarádka nebyla. Nakonec propouštěli, šla jsem mezi prvníma, nikdo mi neřekl ani ahoj, báli se, aby nebyli taky náhodou propuštěni. To jen na okraj, jak to taky může v práci vypadat.
Většinu času jste trávil v kanceláři sám, takže žádné bližší kolegiální vztahy jste asi nenavázal.
Za sebe: koupila bych 2 větší balíčky kafe /třeba 2 x 250 g/ a k tomu možná 2 větší bonboniéry. Která bude chtít, at si vezme, která drží tajli, bude mít smůlu. Kafe určitě využijí.
Odpadnou Vám papírové tácky a jiné starosti. A 3 x 30 zákusků = 90 kousků by vás vyšlo minimálně na 1.000 Kč i víc. U nás se prodávají zákusky od 13 Kč - až do 45! Zdá se mi to přehnané. V práci končíte, peníze budete potřebovat.
Ještě si odpovězte, zda vy jste tam taky něco dostával, zda se tam slavilo. Zda někdo přišel s chlebíčkem či zákuskem. Myslím ale , že dneska se na to už tolik nedrží. Slušně se rozlučte, tím kafem je jistě neurazíte. A hotovo. Jaga.
doplněno 20.04.15 11:55:Patra s bonboniérou v ruce bych neobcházela. Jak píše Culda, jistě máte nějakou společenskou místnost, jídelnu apod. Tam bych je otevřela a dala na stůl. Ono by se rozkřiklo, že končíte a že je to od Vás. A kdo chtěl, by si při svačině či po obědě nabídl.
Na to, že jste tam byl jen agenturní zaměstnanec a pouhý rok, se mi zdá to Vaše pohoštění příliš finančně náročné. Možná v takovém nejbližším kroužku, třeba do 3 kanceláří, kam jste nejčastěji chodil pracovat. Ale je to těžké, když jste vlastně vypomáhal všude.
Záleží to opravdu jen na Vás.
No přímo kolegiální vztahy ne, ale občas jsme si popovídali... většina se ke mně chovala vlídně a neměla se mnou sebemenší problém. V kanceláři jsem opravdu byl většinu času sám, občas jsem byl u někoho v kanceláři na kafe nebo něco pracovního řešit (např. že jsem tam byl celý den).
Nějak nechápu to s tou bonbonierou, můžete mi to upřesnit? Jako že si vezmu bonbonieru do ruky a budu obcházet 3 patra kancelář po kanceláři a nabízet kdo chce? Kanceláři je v budově asi 25.
Výjde to na 1.500 Kč cca... protože ještě ty tácky a tak, a taxík stovku, protože tohle bych sám neodnesl.
Ano, pohoštění když se něco slavilo nebo někdo končil jsem dostal vždy. Za ten rok myslím 4x
petrbilek - a nemáte nějakou společenskou místnost? - já jsem to v práci řešila chlebíčkama a zákuskama, byly tam i bonboniéry a kafe. Ale byly jsme na to dvě, které se takto loučily.
Ale pokud jste to již 4x absolvoval, tak asi víte, jak to u vás probíhá - i když jste tam byl jen rok, bylo by slušné se rozloučit. Rozumné je, co píše "babajaga".
No za mě bych se jen rozloučil,popřál hodně štěstí atd.Byl jste tam jen rok,ne třeba 5 a víc.U nás vždycky,když tam byl někdo na takovouto dobu,tak se rozloučil a nic nekupoval.Ale záleží na Vás.Pokud to chcete mermomocí udělat,tak ty papírové tácky nepřijdou na moc a u nás je používali,když šel třeba někdo do důchodu,nebo měl významné výročí.No a buď tedy ty dorty nebo chlebíčky.
U nás se vždy kolektiv složil na dárek tomu, kdo odcházel. Pokud nebyla "firemní" akce při příležitosti odcházení (většinou byla), tak na nástěnce visela pozvánka na rozlučkové posezení, kde odcházející koupil rundu panáků a řekl k přípitku pár milých slov, předal se dárek jemu. Pamatuji si, že jsme dárek nedali jednomu, co u nás byl jen jedno pololetí, jinak všem - i když byli jen rok. Byl to ale malý kolektiv cca 20 úzce spolu pracujících lidí. Ve vaší situaci bych asi také "jen" roznesla pozvánky na rozlučkové pivo a u přípitku poděkovala za spolupráci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.