Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mohu jít do směnárny i když je mi 14 a balík

Od: qwertzuiop odpovědí: 9 změna:

ahoj

chci se zeptat jestli můžu jít do směnárny vyměnit 20 liber a 20 euro... je mi 14 let, nebudou chtít občanku kterou nemám? a mohu si objednat dobírku na poštu a při placení místo občanky ukázat pas - nevadí, že mi není 15? hezký večer

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rexona*
hodnocení

0x

V 90 % případů můžeš *smich*

qwertzuiop
hodnocení

potřebuji jednoznačnou odpověď ať mě pak nevyhodí nebo ať si neobjednám balík a nemůžu ho vzít

uska*
hodnocení

0x

1. Ne

2. Ne

doplněno 20.04.15 09:18:

I ve směnárně předkládáš OP. Proč jim to vadí, když nemáš OP se zeptej přímo na místě.

qwertzuiop
hodnocení

ani směnárnu a proč jim to vadí

doplněno 19.04.15 23:18:

směnárna se jmenuje tourist centrum

Každá směnárna má své podmínky. Když víš přesně která to je, tak se přes internet zeptej přímo jich, když se teda stydíš u okénka. Což mi přijde trochu přehnané, ale budiž. Já bych to za Tebe udělala, ale nemám čas to hledat.

sunset*

Měla byste vědět z občanské nauky, že do 15 let je má osoba omezená práva k uzavírání smluv. Z toho titulu mohou ve směnárně odmítnout výměnu, neb se jedná o uzavření kupní smlouvy, kterou lze kdykoli úspěšně zpochybnit. Teoreticky to lze, nicméně musí se jednat o částku vyloženě bagatelní. Faktická hranice (např. 10 euro) ovšem vyznačena není.

Navíc se jedná o striktně regulovanou oblast pod dozorem ČNB. Nesmíte ani zapomínat, že hotovost je v bankovnictví vždy podezřelá. Já jako směnárník bych myslel, že se jedná o provokaci dozoru a mladého pána poprosil, ať přivede tatínka - stejně jako s cigaretama nebo vodkou.

dam®

Sic, lásky plná odpověď, v podstatě nerozbitná, o daném dítěti je nerozum se baviti, proč vlastně chce měnit měnu a jak se k obolusku vlastně dostal, copak daný človíček nemá možnost svému rodiči říci o pomoc, či mezi částečně bližníma nemá osobu jenž by chtěla pomoci? Zde na netu hledá úspěch? Nebo mám věřit, že není-li popsán postup, tak neexistuje řešení?

sunset*

Dam: Yoda říká, že obolusek získati vlastní prací lze.

Ale vážně - ve věku tazatele jsem už měl 2 roky za svoje peníze kolo (tehdy favorita) a v 15 jsem našetřil na počítač Atari. Ve směnárnách mi tehdy ochotně měnili, ale to byla jiná doba. Nejraději jsem všechno kolem svých brigád a obchodu dělal sám, všechno pěkně od začátku do konce vymyslet, naplánovat a udělat. Myslím, že vůbec není na škodu, když je tazatel zvědavý a samostatný.

Nono, co tak zhurta? Mohl se přece zeptat na internetových stránkách a byl by v obraze.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]