Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neschopenka a kontroly od pojišťovny

Od: masine odpovědí: 5 změna:

Když má člověk neschopenku a je doma,práce neschopný,chodí kontroly.Stalo se někomu,že u něj doma byla kontrola během třeba 14 dnů vícekrát nebo chodí jen jednou a není pak pravděpodobné,že třeba za 2 dny přijde znovu?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

4x

Kontrolu dodržování léčebného režimu neprovádí pojišťovna, ale OSSZ,

v prvních 14 dnech nemoci i zaměstnavatel. Neexistuje žádné pravidlo, podle kterého by kontroly chodily (nebo že by bylo možné v době jedné nemoci provést pouze jednu kontrolu).

Kontrola Vám může přijít opakovaně, klidně i několikrát v průběhu jednoho dne. (Opakovaná kontrola v průběhu jednoho dne sice není moc častá, ale měl byste počítat i s touto možností.) Kontroly mohou přijít kdykoliv, včetně víkendů i státních svátků, většinou chodí v době od 06. do 22.00 hodin, ale ani na tuto dobu není radno příliš spoléhat.

Potřebujete-li si něco vyřídit mimo dobu vycházek, je lepší se s ošetřujícím lékařem dohodnout o změně vycházek, než se spoléhat na náhodu nebo pravděpodobnost.

Pokud by Vás kontrola nezastihla doma, může OSSZ i zpětně snížit nemocenské a vyměřit pokutu.

Porušení léčebného režimu je i důvodem, pro který může zaměstnavatel dát výpověď bez odstupného.

Skončí-li zaměstnání z tohoto důvodu, není navíc nárok ani na podporu v nezaměstnanosti...

vklus
hodnocení

0x

Já měl za rok dvě kontroly a to celkem krátce po sobě.

masine
hodnocení

jde mi o to,že jestli mi přišla už přišla kontrola,tak jestli se mám obávat,jestli třeba přijde zítra nebo za 2 dny.Nebo jestli chodí jen jednou během jedné nemoci a má splněno a víc nepřijde.

hodnocení

0x

Můžete mít smůlu a nahlásí vás soused...

Např můj otec marodil skoro rok po nehodě. Jezdil pravidelně k lékaři na 2-3 návštěvy týdně a v jednom období měl třeba 3 kontroly za měsíc - vždy, když nebyl doma.. proč asi?

doplněno 19.04.15 14:56:

Třeba se soused jen nudil... a co vy? znáte své sousedy dobře? Nebo spolupracovníky... Někdy stačí naštvaný kolega, který na facebooku uviděl vaše chlubení, že jste večer zašel na pivo...

masine
hodnocení

tak to máte souseda blba nebo jste ho něčím naštval.Zkuste přemýšlet.Většinou to má nějaký podnět

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]