Nejste přihlášen/a.
Ahoj všichni, určitě jste někdy slyšeli o facebookové stránce Morče je jídlo, ne kamarád (facebook.com/morcejejidlo). Ta stránka má za cíl upozornit na fakt, že jedno zvíře žije v nevhodných a stresujících podmínkách ve vlkochovu (například prase) a druhé zvíře má neuvěřitelně velký luxus (morče). Chtěl bych se vás zeptat, proč se (na té stránce, ale i někde jinde třeba) lidi vyhýbají vážným tématům?
Nic proti morčeti klidně bych si ho dal. Maso jako maso. Jenže když se zabije prase, vykuchá a podobné tak je z něj moře masa. Když zabiju morče, oškubu ho, vykuchám ho a co mi zbyde? Masa, že se z toho stěží nají jeden.
Proč se lidé vyhýbají vážným tématům? Protože na ně nechodí. Dobře ví, že to jsou jen a jen řeči, které skutečnost nijak nezmění. Když zjistím že mohu něco změnit, jdu do toho a vůbec nediskutuji. Na netu už vůbec. Když zjistím, že je to jen blablabla pohodlných lidí (já k nim také patřím), utíkám jinam, kde se zasměju, pobavím, poučím. Je to můj život a já si ho nechci kazit diskuzí, že někdo snědl morče místo chudinky kuřátka. Tož, tak to vidím já.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.