Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Povinné focení v práci

Od: karrolina odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,potřebovala bych poradit: Pracuji v domově pro seniory a naše vedoucí si vymyslela,že zaměstnanci se musí povinně vyfotit a fotky budou zveřejněny na tabuli,před vstupem do domova. A taky každý uživatel,kterého máme v péči má mít naši fotku v šuplíku.zdá se nám to nesmysl a nesouhlasíme s tím,aby naše fotky byly takhle zveřejněny.Myslíte,že na tohle má zaměstnavatel právo?Paragrafům nerozumím a tak prosím poradte,jak postupovat.Děkuji všem za odpověd!

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pu®
hodnocení

1x

Já bych se naopak k fotkám přikláněla. Chápu, že je Vám to nepříjemné, ale všude na západ od našich hranic je v těchto a podobných institucích (zdravotnických zařízeních, vzdělávacích zařízeních - školách, školkách...všude, kde je podstatou práce vztah s lidmi) taková tabule s fotografiemi naprosto běžná a mám dojem, jestli ne povinná. Nejsem sice z těch, co budou tvrdit, že "v Americe je všechno lepší", ale domnívám se, že to má své opodstatnění. Krom těch podvodníků, jak již někdo zmínil (a ještě k tomu, že podvodník si způsob vždy najde - najde, ale takhle to bude mít těžší, a o to jde), jde také o to, že pokud někoho potřebujete, hned víte, za kým jít, a nestane se Vám, že zaklepete a kolega dané osoby Vám oznámí: "Jé, ten/ta právě odešel/-la, to jste se minuli..." Nadto (a to nemyslím zle ani osobně) mám pocit, že v Čechách panuje pořád a stále takové to "je lepší se schovat, aby se nepřišlo na to, kdybych něco pokazil/-a"; uveřejnění fotek by vlastně všechny vystavilo větší kontrole zvenčí - ale to je přece správně, ne? Dělám-li svou práci dobře, pak není třeba se za ni stydět. Jsem-li dobrý zaměstnanec, proč bych se měl bát toho, že mě lidé, kteří do instituce přicházejí, budou znát jménem?

hodnocení

0x

Viděl jsem to již v několika zařízeních. Mají to jako ochranu před různýma falešnýma ošetřovatelkama. Starý člověk má někdy chaos v tom, kdo je kdo. Asi to není zlý úmysl, ale ochrana před různými vetřelci.

kt8d5*
hodnocení

0x

Zdravím, nikdo Vás k tomu nemůže nutit ale ... možná je to pro zlepšení vztahu se seniory. Nevím, jaká je u Vás situace, ale když jsou senioři, nebo teď je móda říkat klienti, již hodně staří a někteří i dementní (bez urážky - stařecká demence), budou vždy vědět,na koho se obrátit. Zároveň můžete otestovat smysl pro humor Vašeho vedení. Domluvte se a na to focení na společnou fotografii přijďte všichni třeba ve škraboškách :DDD

lidka*
hodnocení

0x

Karrolino, to mi připadá jako pěkná volovina. Z jakého důvodu? Chápala bych, mít identifikační kartičku, třeba i s fotkou na plášti. To bych pochopila, aby Vás mohli senioři i třeba jejich návštěvy oslovit jménem, nebo třeba si i na Vás postěžovat. :D Nic proti tomu. Ale domnívám se, že s tímto opatřením souhlasit nemusíte. Ke zveřejnění musí mít Vaše vedoucí jistě souhlas. Navíc, pokud Vám to vedoucí řádně nevysvětlí a nebo nevezme v úvahu připomínky, obraťte se na zřizovatele (obec, město, kraj). Hezký den!

doplněno 22.07.09 15:20:

To jsme se krásně seřadili po pár minutkách. :) Stejně si myslím, že by stačily ty indentifikační kartičky. Podvodník si vždycky cestu najde. A bohužel, ti co jsou už trošku mimo, těm ta fotka v šuplíku stejně nijak nepomůže. Pohlídat pohyb v zařízení by měl především personál a ten se jistě navzájem zná - k tomu není třeba tabule s fotkami. Ne, tomu bych se asi také bránila. *nevi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]