Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Příspěvek od státu

Od: misa87 odpovědí: 4 změna:

Dobrý den. Bydlím s přítelkyní byt je napsaný na ní. Jsem rozvedený na uřadu práce pobírám 5600kč podporu. Mužu ještě žádat stát o dávky na bydlení a jine? Trvalé byliště mám u přítelkyně. Děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Podle všeho jste mladý junák. 5.600 je velice malá částka.Jak přispíváte družce na bydlení, na stravu apod.?

Neuvažovala bych o nějakých dávkách, ale koukala bych se poohlédnout po nějaké práci. Nemáte zřejmě žádné problémy /zdravotní apod./, takže můžete vzít každou vhodnou práci. Neznám vaše vzdělání, ale jako skladníka či řidiče Vás určitě vezmou všude rádi. A vyděláte si.

Bylo by mi trapné ptát se po dávkách,kdybych byla mladý člověk a mohla dělat. Na dávky máte ještě dost času. Jaga.

doplněno 18.04.15 13:54:

Omlouvám se, věk jsem neodhadla. Když někdo píše, že má přítelkyni, vybaví se mi pokaždé mladý člověk. Je to prostě už ve mně. Mladí - přátelé, starší = manželé, ti ještě starší jdou dědové a babičky. Tak se nezlobte za omlazení. I když byste ho možná bral.

doplněno 18.04.15 13:58:

A co předčasný důchod? Myslím, že od 60let už byste si požádat mohl.

risa67
hodnocení

Nejsem mladý je mi 60.let pracoval jako svářeč z minulé práce z čeho se počítá u mne zbytek podpory ta bude 6 měsícu jsem měl výdělek 12000kč čistého a zbytek podpory je 45% to je 5400kč. Tak to je.Navíc nemoci dlouhodobě na nemocenské. Jak to bude s těmi dávkami od státu? Děkuji

plavest*

To je málo informací. Musíte ještě napsat, kolik vydělává přítelkyně , či jaký má důchod, dále kolik vás stojí bydlení, tj nájem, topení, elektřina, voda a odpady. Teprve potom se dá vypočítat, na jaký příspěvek máte nárok. První co je, že můžete požádat o příspěvek na bydlení, ale je k tomu nutné znát výše uvedené údaje.

iz*
hodnocení

1x

O příspěvek na bydlení by mohla požádat přítelkyně (Vy nemůžete doložit vlastnictví bytu),

ale pro účel státní sociální podpory i pomoci v hmotné nouzi

se vždy posuzují společně příjmy všech osob tvořících společnou domácnost.

Je-li Vaše přítelkyně zaměstnána, je možné, že na žádné dávky "nedosáhnete".

—–—

Příště prosím doplňte původní d/... nebo reagujte v diskuzi pod ním

(nezakládejte ke stejnému problému více dotazů → odpovídajícím se v problému bude lépe orientovat).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]