Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Záhadný nápis

Od: tabaterka odpovědí: 13 změna:

Tušíte, co je napsáno na této (zřejmě) tabatěrce, nalezené v lese hledačkou kovů? A jakou je to vlastně řečí?

Abych předešel zbytečným příspěvkům, rovnou podotýkám, že nestojím o překvapivá sdělení typu, že podpis je Ammy, nebo datum dole je 28. únor 1920. To vidí každý.

Jde mi především o ten první řádek.

Záhadný nápis

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

0x

Jakémusi poručíkovi dala tabatěrku z lásky nějaká Anny. Prostě dárek z lásky.

doplněno 17.04.15 00:29:

První slovo, možná to nakonec bude jméno, ale já tam vidím ...ltn = Leutnant.

kangaroo*
hodnocení

0x

1920 to musela být krásná doba na život :)

Připomnělo mi to Nohavicovu "Kdybych se narodil před sto lety", u které vždycky pláču. Byla to krásná doba, kdyby nepřišlo to, co přišlo.

tabaterka
hodnocení

No, že půjde o dárek (patrně z lásky) je nasnadě, taková informace mi k ničemu není (omlouvám se, ale je snad každému jasné, že nechat do tabatěrky vyrýt věnování člověk dělá pro nějakou milou osobu, ne pro sebe).

To, že 1920 musela být krásná doba je možná pravda, možná ne, ale na to jsem se neptal.

Jde mi o to, co a jakou řečí tam stojí. Mimochodem, Ladine, jak jsi přišel na toho poručíka?

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, myslím, že je to německy. Zdravím!

doplněno 17.04.15 00:00:

Já tam vidím "jméno" (nepřečtu ho) a za ním "z lásky" nebo možná "s láskou". Podpis Ammy a datum.

tabaterka
hodnocení

A já si právě myslím, že ne. Nevidím tam jediné německé slovo. Také zdravím!

iz*

Je to německy,

přestože tam žádné německé slovo nevidíte.

(Nápis je psán kurentem:)

Behalte mich lieb!

Anny.

28. Feber 1920

Zachovej mne v lásce! (Zachovej mi svou lásku!)

Záhadný nápis #2
Záhadný nápis #3
moula*

@ivzez co nejhlouběji se klaním a smekám. Perfektní znalosti mám v neskonalé úctě!

ivik*

Dovoluji se připojit, paní ivzez je rádce na svém místě,odpovídá stručně, jasně a srozumitelně a za to jí patří obdiv a dík:)

tabaterka
hodnocení

No sláva! Konečně také odpovídá někdo, kdo opravdu ví (to se bohužel na poradte.cz zas tak často nestává).

Moc děkuji, Ivzez!

iz*

Není zač.

Já mám naopak pocit, že je na Poraďte hodně dobrých rádců,

pokud se potřebuji na něco zeptat, ptám se většinou zde ...

uberte .. neprovokujte hodné a často moudré lidi .. nebo se někdo zeptá co jste v tom lese ještě našel ...

Tabatěrko (a další nicky)
Od osoby, která je tu na poradně pár dní, sama ničím ke kvalitě poradny nepřispěla, kromě čtyř poděkování ve vlákně o plnokvětu, je to dost troufalé a neopodstatněné tvrzení!
Pro některé dlouholeté uživatele dokonce urážka...
Zkuste se zamyslet! Ne nad kvalitou poradny, ale nad svým hodnocením lidí, kteří nezištně ve svém volném čase odevzdávají svoje vědomosti a zkušenosti druhým, těm, kterým se vědomostí nedostává! Teda právě i Vám...
Otevřte si statistiku uživatelů této poradny,
1 rek ben 931 3.238 28.8%
2 rek ivzez 886 3.254 27.2%
3 děk babkazov 549 2.546 21.6%
4 rek dejavu 472 1.077 43.8%
5 sys milancukrar 354 2.051 17.3%
6 děk wamp 347 1.366 25.4%
7 sys kapkanadeje 303 744 40.7%
8 sys ladinpraha 275 903 30.5%
9 děk martinaa 264 1.301 20.3%
10 děk babajaga 262 983 26.7%
11 děk eulalie 258 1.044 24.7%
12 doc diesel 248 1.941 12.8%
13 děk kartaginec 240 1.120 2
To je jen prvních 13 v žebříčku.
Počet ohodnocených odpovědí, počet vložených za posledních 365 dní, procento úspěšnosti - to znamenají ta čísla!
A to je za pouhý poslední rok. Jsou tady rádci někteří už i 10 (slovy DESET) let, někteří se blíží k 19 000 příspěvkům...
Ale ani ty na druhém konci žebříčku s pár příspěvky není třeba podceňovat a urážet.
Pomáhají všichni, podle svých možností.
Těch protikladných je méně. Podstatně. Mnozí změnili svůj názor. Někteří ne. Ti už změnili poradnu...
Poděkování všem, kteří vytrvali!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]