Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rodičovská dovolená a nástup do práce

Od: borby odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, chtěla bych se poradit zda můžu nastoupit do funkce ředitelky mš, kde jsem pracovala před nástupem na rodičovskou dovolenou jako učitelka a zároveň pobírat rodičovskou dovolenou když dítě neumístím do žádné mš?

Díky za odpověď.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

1x

Zaměňujete dva pojmy:

rodičovská dovolená = volno na péči o dítě od zaměstnavatele (tu lze čerpat, nikoliv pobírat) a

rodičovský příspěvek = sociální dávka (ten se pobírá)

Podmínka celodenní péče o dítě se považuje za splněnou i v případě, že na dobu, kdy budete v práci, zajistíte hlídání jinou zletilou osobou (pak můžete rodičovský příspěvek pobírat dál).

Půjde-li o nástup k původnímu zaměstnavateli, skončí pravděpodobně spolu s nástupem rodičovská dovolená (odhaduji, že by nešlo o novou pracovní smlouvu, ale o změnu druhu práce dodatkem k původní smlouvě).

iv®
hodnocení

0x
Dobry den. Pobirate rodicovsky prispevek. Klidne ho muzete pobirat i nadale, kdyz splnite podminku, ze dite neumistite v materskem zarizeni. A na misto reditelky muzete nastoupit s naprostym klidem.
Toto už právě není pravda, u dětí starších dvou let už se docházka nehlídá. Může státní školku navštěvovat denně. Vlastně- my nevíme jak staré je toto dítě, takže pokud mladší dvou let, platí to, co píšete. ;)

hodnocení

0x
Rodičovský příspěvek můžete nadále čerpat, a zároveň přitom pracovat. Pokud je dítě starší dvou let, můžete ho dokonce dát i do školky - a to neomezeně. Taky to tak mám, do práce jsem se vracela, když synovi bylo 2,5 roku, rodičovský příspěvek dostávám, dokud nevyčerpám těch 220 000. Takže v klidu nastupte :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]