Nejste přihlášen/a.
Prosím jak a kde si stěžovat na "pana doktora", který zanedbal lékařskou péči mé švagrové, která měla migrény, ztráta čichu a chuti. S migrénou šla na neurologii, kde jí paní doktorka udělala CT vyšetření a poslala panu doktorovi na orl zprávu, ať jí udělá další CT vyšetření. Pan doktor řekl, že další CT není třeba a ztrátu čichu řešil mastičkami a kapkami. Asi po 3 měsících jeho léčby jsem vzala švagrovou k jiné paní doktorce na orl, která ji okamžitě poslala na CT a řekla jí, že má polypy v nose. Pak už to šlo velmi rychle. Odběr vzorků, ozařování, chemoterapie (ještě nemá všechna chema za sebou) Zhoubný nádor byl velmi velký a agresivní. Zasáhl levé oko na které už nikdy neuvidí a čich se jí taky už nevrátí. Chuť možná...
Určitě bychom po panu doktorovi požadovali i finanční odškodné, ale vůbec nevíme kolik máme požadovat a jak máme postupovat.
Děkuji za každou radu
Co zkusit Svaz pacientů? Ve sloupci vpravo je poradna apod. pacienti.cz/...
S felčary mám podobné zkušenosti. Několik skvělých znám, zbytek cca 80 % jsou flinkové, kteří by tak nejraději seděli, pili kafe, kvákali a brali statisíce ve výplatě.
tak jmenujte těch 80 procent - urážet může každý. Teď pro chytrý a inteligentní - prostě doktoři jsou asi taky lidi jako ostatní. Mě se taky nepovede někdy dobrý steak. a ted si představte neomylného doktora. Já obdivuju takového každého a myslím, že právě kvůli tomu, že se vybírají ti nejlepší, tak máme alespoň naději.
neposlal švagrovou na další CT vyšetření, jak doporučovala neuroložka. Tím pádem podle mě zanedbal péči, protože mezi tím se jí v nose rozrůstaly polypy, které zasáhly oko na které už neuvidí. Lékaři z nemocnice jak jí odebírali vzorky na histologii říkali, že ztráta čichu a chuti se nemůže řešit kapkami a mastičkami. Jak nastupovala do nemocnice na ozařování vážila 39 kg
Přijde mi to trochu zmatené.
1) kde byl uložen velký, agresívní nádor? Jestli na mozku, tak toto je věc neurologa. To může být i příčina ztráty zraku, ale i čichu, chutě. Neuroložka podle vás dělala CT, co řekla vaší švagrové? Nevěřím, že švagrovou jen poslala na ORL a nic ji 3 měsíce neřekla, jak dopadlo CT a zjistili nádor až na nosním.
2) ztráta čichu může být důsledkem polypů, ale i nádoru na mozku. Polypy se mohou řešit operatívně, ale někdy to ani nepomůže.
Než některého lékaře obviníte, raději si všechno nechte důkladně vysvětlit, třeba od jiného lékaře.
nediferencovaný karcinom dutiny nosní, etmoidů, očnic s propagací do přední jámy lební. To je celková diagnoza. Ale děkuji asi nevštívím nezávislého doktora u uvidím.
Podat stížnost můžete i u zdravotní pojištovny, kde vám poradí. Nebo u LK - lékařská komora.
Ale nejdříve si vše pořádně rozmyslet. Hlavně důvod stížnosti. Totiž lékař na ORL zásadní chybu neudělal. Když byla vaše švagrová na neurologii, musela neuroložka lékaři na ORL předat zprávu a výsledek CT. Tím, že lékař léčil polypy není příčinou poškození zraku, ale pravděpodobně nádorem a ten tam již musel být, když navštívila neurologii. Ani tento typ nádoru nevznikne během jednoho dne. Vaše švagrová již musela mít různé náznaky. Třeba slzící oči, bolest kolem očí, snížený čich, častěji zalehnuté uši, časté krvácení z nosu, ucpaný nos jako při rýmě. Chápu, že si mohla myslet při různých příznacích, že je pouze nachlazená. Ale některé, třeba časté slzení očí, bolest očí je něco jiného. Kdy švagrová navštívila poprve lékaře s problémy?
I na CT by paní doktorka z neurologie pravděpodobně vyděla změnu. Mohla vás také poslat na magnetickou rezonanci. Je to těžké říci, že ten nebo ten udělal chybu. A žádat finanční odškodnění, že švagrové neudělal druhé CT?.
doplněno 15.04.15 16:46:oprava: viděla změnu
Stížnost podat můžete mzcr.cz/..., na odškodné jsou tabulky a myslím, že promlčecí lhůta je 3 roky. Budete-li konat sama tak s vámi zametou, vzala bych si právníka a doufám, že veškerou zdravotní dokumentaci máte ofocenou (u některých lékařů se ztrácí).
doplněno 15.04.15 10:23:Píšete polypy a pak mluvíte o velkém, pozitivním nádoru?
Já tedy před lety taky zvažovala stížnost,ale pak jsem od toho upustila. Říkala jsem si, že bych na to neměla nervy ani já ani manžel po všech peropetiích a prodělaných operacích . Určitě bychom neměli čas a nervy někde jezdit a něco dokazovat, protože si umím přestavit, že veškerá dokumentace by se ztratila a určitě nebyla k dohledání - vím jak to chodí... člověk je nakonec rád , že tu péči nepéči přežil...a peníze -těmi zdraví nenahradíte.
Jen moje zkušenost a názor.
no hodně štěstí proti té mafii!Hlavně všechny zprávy od toho mizery i všechny jiné okopírovat a originál pokud možno nedávat z ruky!
dd nějak moc rychle jste pana doktora odsoudil. Na CT paní byla, polyp není zhoubný nádor. Vy vlastně nevíte nic ale lékař je podle vás mizera, počkala bych s odsouzením. Já až tak špatné zkušenosti se zdravotní péčí nemám a to jsem po špitálech dost často.
Víte co? Já jsem trochu v opozici.
Moje stanoviska 1. za zdraví si zodpovídá každý sám. (osobní disposicí, náladou atd.)
Pokud je potřeba zdravotní péče, tak je potřeba vědět, co vlastně chceme.
Žalovat doktora je podle mě ta nějvětší křivárna na celém šírém světě a kdo by toho byl schopen, ať se smaží v pekle!
Přijde mi to trochu zmatené. Pokud tam byl nádor, který zasahoval i oko, jak je možné, že nebyl vidět na původním CT? Proč neuroložka dělala jedno CT (předpokládám hlavy) a poslala pacientku na ORL k dalšímu CT? A co v tom nose vlastně měla? Polypy, nebo nádor? To přece není jedno a totéž...
Než budete chtít někoho žalovat, udělelejte si v tom nejprve jasno, zejména pokud chcete uspět...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.