Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zrušit nájemní smlouvu před nastěhováním

Od: erp odpovědí: 1 změna:

O víkendu jsem podepsal nájemní smlouvu na byt se zájemkyní, smlouva má platit od 1.5. (to se měla i nastěhovat), včera mi ale volala, že se omlouvá a že si našla jiný byt. Nemám problém ji vyhovět, mám i jiné zájemce, ale chci vše řádně ukončit, aby se nevyskytl nějaký háček (kdyby si to zase rozmyslela a vlastně s platnou smlouvu by se 1. května mohla dobývat do bytu). Navíc jí musím vrátit zálohu, kterou mi dala.

Jak zrušení správně formulovat? Půjde o zrušení nájemní smlouvy, nebo ukončení nájemní smlouvy? (když ještě vlastně ani nezačala, může být smlouva ukončena?) Smlouva je podepsaná, a vlastně už běží. Jenže nájem bude "aktivní" až k 1. květnu, ale smlouva přece platí už teď, byť s budoucím datem... Jak z toho ven?

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

vklus
hodnocení

0x

Pokud s tím oba souhlasíte prostě bych se sešel, obě smlouvy roztrhal, peněžně se vyrovnal, vrátila by případně klíče pokud je už má a sbohem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]