Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
žiju se svojí matkou, jejím přítelem a "nevlastní sestrou" kteří se k nám nastěhovali. Té holce 22 let a přišla mi za začátku celkem fajn. Jenže se ukázalo že je to pěkná potvora. Začala mi dělat různý naschvály, samozřejmě když rodíče nebyli doma. Když jsem se sprchoval tak mi vlezla do koupelny a vzala ručník, pravidelně se taky stávalo že mi polila vodou kalhoty aby vypadalo že jsem se pochcal, nebo mi strkala ruce do kalhot a dělala zářezy, a těch nepříjemností je celkem hodně. Snáším to víc jak půl roku. Samozřejmě že jsem si mámě jednou stěžoval jenže ona mi nevěřila, když jsou doma, fakt se chová normálně, ba dokonce se snaží dělat fajn sestru. Fakt už mě tohle přestalo bavit, když se ji zeptám proč to dělá, nic mi neodpoví. Přítele kterýmu bych to třeba řekl nemá. Co mám dělat? Začít se ji stejně uchylně mstít? Je to zatím asi nejlepší řešení. Nebo zkusit naopak být k ní ještě víc milej.
Proč se necháš? Mně vzít ručník tak se utřu do jejího trika. Polít mi kalhoty, tak jí popadnu, strčim do sprchy a zleju studenou vodou. Strkat ruce do kalhot tak jí za tu ruku vezmu, z kalhot jí vyndám a žeknu ať už to nedělá. Atd. Hned po "trestu" bych to bral jako vyřešený a choval se k ní jako k sestře. Dělat bude jen to co jí dovolíš.
Mstít se to ne, to nic neřeší, jen bys spadl na její úroveň. Každý naschvál okamžitě potrestat, tak aby to pocítila ale neublížilo jí to - musí vědět že se nedáš a dokážeš se bránit a trestáš jí jen za ty naschvály.
Asi je ještě v pubertě a hrabe jí, nebo taky platí co se škádlívá to se rádo mívá a chce jen tvojí pozornost.
Dobrý den, nepíšete, kolik let je Vám. Ale, možná je to láska, možná je to žárlivost, možná je jen zákeřná nebo má smysl pro humor. Ale, to tady nikdo takto nezjistí. Musíte si ujasnit Váš vztah k ní a pak si nastavit nějaká pravidla a ty dodržovat - mstu bych nedoporučoval, spíše rozhovor s ní a ujasnit si, proč se takto chová. Vám to vadí a měla by to vědět. Zdravím!
doplněno 13.04.15 21:38:No, ten vzájemný rozhovor bude asi nejlepší řešení - ujasnit si situaci a srovnat slečnu. Také ji vysvětlit, že už nejste malý chlapec a ona už by neměla být puberťačka. Když může v jedné domácnosti žít např. pes i kočka, tak se snad domluví i lidé.
Mstít se a dělat si naschvály nikam nepovede. Ještě se to ve vaší rodině zhorší. Já bych si to nenechala líbit a snažila se situace, které jsou Vám nepříjemné, řešit s oběma rodiči. Kolik je Vám let, že se nezamykáte v koupelně? Pokud tam nemáte klíč, požádejte matku, ať ho obstará, aby se nemohlo stávat, že někdo vstoupí do koupelny když se sprchujete. Pokud Vám slečna, které je 22 let, dělá takové dětinské naschvály, pleskněte jí jednu a je hotovo. Ona se chová jako puberťačka a kolik je let Vám, že Vám matka nevěří, když si stěžujete na chování té slečny?
doplněno 13.04.15 21:34:Tak to už máte věk na to, abyste ji vysvětlil jak se k Vám má chovat. Promluvte si s ní o tom a nebojte se jí říct, že chcete, abyste se vzájemně respektovali a vyhnuli se tak zbytečně trapným situacím. Pokud má všech 5 pohromadě, začne se chovat, jako dospělá ženská.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.