Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Era-poplatek účtovaný o víkendu

Od: luke18* odpovědí: 22 změna:

Dobrý den,

prosil bych o radu. Jsem student a u Ery mám účet. Na účtě jsem se dostal na -5 Kč. Za to si vzali poplatek -200 Kč + 30 Kč poštovné. Tudíš jsem měl na účtě -235 Kč. Domů mi přišel dopis, že mám dlužnou částku uhradit do 14ti dnů. Jenže jsem šel na operaci kolene a peníze netisknu. V pátek mi na jiný účet přišly peníze a v sobotu jsem poslal 235 Kč na můj účet u Ery. Myslel jsem si, že to bude v pořádku. Před chvílí jsem přišel ze školy a všiml jsem si, že si 12. dubna tj. včera (neděle) naúčtovali poplatek - 500 Kč + poštovné za to, že dluh nebyl splacen. Vytáčí mě na tom hlavně to, že platba na dorovnání účtu u Ery (235 Kč) byla provedena v sobotu. Přestože banky o víkendu nefungují, tak si v neděli naúčtovali poplatek (500 Kč), který se mi zdá úplně nefér vzhledem k tomu, že přes víkend se na účet nemají peníze jak dostat. Myslíte si, že mám nějakou možnost, aby poplatek 500 Kč zrušili? Peníze netisknu a příjde mi nefér, co udělali.

Děkuji za odpovědi.

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ohneta*
hodnocení

2x

Chyba je v tom, že jste dluh nedorovnal už při první upomínce a s platbou jste otálel. Nicméně účtování poplatků o víkendech je svinárna, mě ČS naúčtovala v sobotu 4.4. poplatek 480 Kč za jakési pojištění karty, tím jsem se dostal do minusu pač účet nepoužívám a hned v pondělí 6.4 (velikonoce) smluvní pokutu za nepovolený nedoplatek. A nikde se nedovoláte, řešil jsem to přímo s oddělením vymáhaní pohledávek, ale bezvýsledně.

luke18*
hodnocení

Děkuji za odpoveď :) Poplatky o víkendu jsou sviňárna...

zztop*
hodnocení

0x

Jednoduchá odpověď je NE. Něco jste udělal a ve smluvních podmínkách to zjevně mají dané tudíž oprávněné. Že peníze netiskneš to je tvůj problém ne banky.

pohanka*
hodnocení

0x

Záleží, co Vám ERA napsala, ke kterému datu má být dluh uhrazen, nestačí, co nám píšete, že do 14ti dnů. Jestliže třeba k 20. v měsíci, tak nemůžete platit až toho 20., ale s předstihem a dát i třeba malou rezervu, aby to tam měli určitě v daný termín. Pokud bude sjednaný termín v sobotu, vždy zadat příkaz tak, aby suma byla na účtě banky již v pátek!

Jistě jste dostal brožuru podmínky k účtu, tam by to mělo být vše uvedené a svým podpisem jste souhlasil a přistoupil na podmínky banky. Pokud tam najdete nějakou skulinku, a Vy jste vše dodržel, tak ano, můžete se s nimi soudit o neoprávněný poplatek. Všechny platby pro banku hlídá automat, tak se nedivte, že v neděli již byla pokuta 500 Kč.

Proč si držíte více účtů? Zvolte pro Vás ten nejvýhodnější a ostatní zrušte. Budete mít lepší přehled.

doplněno 13.04.15 14:42:

Možná, že se Vám zdá, že je banka krutá a kvůli například jednomu dni zpoždění platby si účtuje takovou velkou sumu. No z něčeho musí ty banky přece žít, a čím víc lidí si nebude dávat pozor, nebude sledovat všechny novinky a změny, tím líp pro ně. Berte to jako zkušenost, chybami se člověk učí.

marf*
hodnocení

0x

Počítá se to podle počtu dní, určitě se neošidí.

fantomas*
hodnocení

0x

Nechápu,jak někdo ještě může mít účet u ERY. Jo, špatně sis vybral.

doplněno 13.04.15 15:46:

Sazebník:

odchozí platba zadaná elektronicky: 2 Kč

trvalý příkaz: 2 Kč za každou položku

Inkaso, Sipo : 8 Kč

Zpoplatněná blokace účtu ... no, to snad ne, dál už se nedívám ...

zwiki*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Jsem u ERY taktéž a jejich poplatky mě už pomalu "vytáčí".Odejděte od nich jako i já odcházím .

doplněno 13.04.15 15:53:

Poplatek za kartu -5Kč

za vedení karty -10 Kč

atd.

Ahoj, hoši, já jsem u ERY - online už řadu let a nikdy se mi nestalo něco, s čím jsem nebyla spokojená. Neplatím za nic /prý se platí za vkládání a výběr peněz na přepážce /, ale to nedělám. Jen jednou jsem mimořádně vybírala opravdu velkou částku v hotovosti na poště, stálo to 100 Kč.

Veškeré měsíční poplatky mi činí 8 Kč. Není to za vedení pro důchodce. Důchodcem jsem 2 měsíce a tento produkt /i s platbou 8 Kč měsíčně/ mám už asi 5 let. Takže za mě spokojenost. Jaga.

uska*

Jsem nevěřící tomáš. Prosím, napište co s účtem děláte. Jest-li přijde důchod a vy jen zdarma jej vyberete na přepážce, tak to možná souhlasí.

Myslím to takto - rozepište - 5 x použita karta, 2 x trvalý příkaz, 3 x platba přes inter. bankovnictví, 1 x SIPO atd.

xxxxjanaxxxx

tak proč si nezaložíte ERA online účet? tam máte defacto vše zdarma... erasvet.cz/...

pohanka*

pro xxxxjanaxxxx Od dubna jsou nové podmínky, kdy se musí na účtě otočit 15000 a to by zřejmě jako student bez velkého příjmu nesplňoval.

pro Babajaga - Všimla jsem si toho již minule, co se řešil účet bez poplatků, kdy jste psala o spokojenosti s vedením účtu za 8 Kč. Nejsem sice hoch, ale také by mě zajímalo, jako Ušku, co jste to vlastně měla za produkt a jaké podmínky, tedy před těmi 2 měsíci. Jakmile pobíráte důchod, tak to je jasné, že měsíční platba je pouze 8 korun. Děkuji a zdravím.

xxxxjanaxxxx
Ja mam ucet od ery. Jeste mi 26 neni a tak mam vedeni uctu zdarma. Z bankomatu 2 vybery v mesici zdarma, vic jich nepotrebuji protoze kde se da platim kartou... asi jako vsichni mladi..na co mit i sebe hotovost, staci par drobnych. Jinak era ma uz neco pres rok "svet odmen" kde dostavam body za platbu kartou. A kdyz clovek plati kreditkou dostava tech bodu vice. Kreditku snad v dnesni dobe umi vyuzivat vetsina mladych, je To super platebni nastroj se spoustou vyhod. Diky kreditce jsem si nasetrila body na vedeni karty zdarma za dalsi mam v planu si takto vybrat prikazy zdarma... jasne muzu si zridit nejaky ucet u novych zdarma bank ale era mi vyhovuje. Vyplatu mam v den odeslani penez z uctu zamestnavatele.. a taky se s ni muze platit na poste :)
pohanka*

xjanax - v prvním vstupu píšete a doporučejete Era online účet a v druhém již poukazujete na osobní účet do 26 let, to jsou dva rozdílné produkty. Takže pro studenta je opravdu výhodnější ten OÚ do 26 let.

xxxxjanaxxxx
V tom prvnim vstupu jsem reagovala na jiny prispevek v diskuzi.nekdo tam chtel rozebrat poplatky za jednotlive veci. Proto jsem zminila online ucet kde jsou tyto veci zdarma. Pote jsem vypsala vlastni zkusenost jako uzivatel do 26. Jinak bych zakladateli doporucila zaridit si kontokorent (ktery ma je do 26 zdarma) jsou startovaci limity uz od 2000,- a pak se mu uz nestane aby se dostal do minusu. ;)

Uško, nemám příliš mnoho transakcí:

Příjem: 1/ můj důchod

2/ důchod mého muže /máme společný účet/

3/ příspěvek na péči o os. blízkou

4/ příspěvek na ZTP /400 Kč/

Výdaje: pravidelně: 1/ platba SIPO

2/ pravidelná platba manželova stavebka

3/ pravidelně platba za mobil

Jinak přes účet jdou všechny ostatní nárazové platby: např.povinné ručení za auto a havarijní pojistka, za přívěsný vozík, dań z nemovitosti, pojištění domácnosti, pojištění osob /děda a já/, platba dovolené rozdělená do několika částí. .

Občas zaplatím někde kartou, naposledy třeba na čerpačce benzín, či koberce do chodby. To je ale nárazové. Tato platba kartou probíhá tak nejvýš 2 x do měsíce.

Pokud potřebuji hotovost, vyberu si v bankomatu ČSOB. To je zdarma.

Snad jsem nic nezapomněla. Není toho mnoho, pohyby na našem účtu nejsou nijak velké. Ale za to všechno opravdu zaplatím poplatek 8 Kč měsíčně. A platila jsem stejně i jako NEdůchodkyně.

Takže od nich mnoho nechci, nijak moc je nezaměstnávám, ale jsem spokojená. Jaga.

uska*

Babi, díky, ale takhle podrobně jsem to nechtěla, abyste zveřejňovala rodinný rozpočet.

Z toho jsem JELEN. Platíte za vedení účtu 8,- Kč, to bych chápala. Jak to, že zbytek máte zdarma? Jen odchozí platba zadaná elektronicky stojí 2,- Kč, SIPO 8,- atd. Máte nějaký speciální název vašeho účtu? V ceníku jsme nic nenašla.

Uško, nemusíte se omlouvat. Nejsem ale nijak moc honěná ve svém účtu.Našla jsem si, co uvádějí:

ERA online účet + jméno + číslo účtu. Nic víc. ZTP sama nejsem a babičku mi tam nerespektují. Ona svůj starobní důchod pobírá v hotovosti. Tady je jen těch 400 Kč a POB. O nějakou slevu pro ZTP jsem nikdy nežádala, ani nevím, že je to možné.

Nevím, čím to tak je, ale když jsem si asi před 5 lety zadala online účet /neptejte se mě, jak *ee*nevím to dodnes/, prostě celý měsíc neplatím NIC a poslední či předposlední den se mi tam najednou objeví: Service Fees. /nevím, co to je/

Za vedení účtu a výpisy: 0.00

Za transakce: 8.00 /ať jich mám, kolik chci/

Bylo to tak i v době, kdy jsem v důchodu nebyla. Babču jsem nikdy a nikam neuváděla. Proto si myslím, že slevu na ni, jako ZTP nemám.

Tak nevím. Pokud mi tam snad udělali nějakou chybu, neudávejte mě, prosím. :-D S těmi 8 Kč měsíčně jsem totiž velice spokojená. A tím pádem i s EROU. Jaga.

uska*

Mám jedinné vysvětlení - VIP klient s chybou banky. Nebojte, neudávám

*smich*

Era - online účet je opravdu zdarma při měsíčním přijmu alespoň 15tis Kč. Zdarma jsou i všechny transakce až na SIPO to je oněch účtovaných 8Kč. Kdyby tam nebylo neplatilo by se nic. Mám ho také a VIP klient opravdu nejsem.

pohanka*

Paní Jaga nám teď objasnila, že má tedy on line účet! Takže díky. Jenom si dovolím nesouhlasit s Taallou, že těch 8 Kč je platbu Sipa. Sipo je u tohoto účtu též každý měsíc zdarma.

tak je to pravděpodobně: Trvalý příkaz k úhradě/převodu zadaný na obchodním místě

pohanka*

Dobrý den, tak já se ještě zeptám, jedná se o osobní účet, ale zvýhodněný, máte tam vklad příspěvek na ZTP, proto máte slevu?

Potom ale na tyto podmínky zdravý a pracující podmínky nedosáhne.

doplněno 14.04.15 10:34:

Leda až mu tam půjde starobní, nebo invalidní důchod, příspěvky ZTP, nebo dosáhne 58ti let. Na vdovský a vdovecký důchody se tato sleva nevztahuje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]