Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosil bych o radu. Jsem student a u Ery mám účet. Na účtě jsem se dostal na -5 Kč. Za to si vzali poplatek -200 Kč + 30 Kč poštovné. Tudíš jsem měl na účtě -235 Kč. Domů mi přišel dopis, že mám dlužnou částku uhradit do 14ti dnů. Jenže jsem šel na operaci kolene a peníze netisknu. V pátek mi na jiný účet přišly peníze a v sobotu jsem poslal 235 Kč na můj účet u Ery. Myslel jsem si, že to bude v pořádku. Před chvílí jsem přišel ze školy a všiml jsem si, že si 12. dubna tj. včera (neděle) naúčtovali poplatek - 500 Kč + poštovné za to, že dluh nebyl splacen. Vytáčí mě na tom hlavně to, že platba na dorovnání účtu u Ery (235 Kč) byla provedena v sobotu. Přestože banky o víkendu nefungují, tak si v neděli naúčtovali poplatek (500 Kč), který se mi zdá úplně nefér vzhledem k tomu, že přes víkend se na účet nemají peníze jak dostat. Myslíte si, že mám nějakou možnost, aby poplatek 500 Kč zrušili? Peníze netisknu a příjde mi nefér, co udělali.
Děkuji za odpovědi.
Chyba je v tom, že jste dluh nedorovnal už při první upomínce a s platbou jste otálel. Nicméně účtování poplatků o víkendech je svinárna, mě ČS naúčtovala v sobotu 4.4. poplatek 480 Kč za jakési pojištění karty, tím jsem se dostal do minusu pač účet nepoužívám a hned v pondělí 6.4 (velikonoce) smluvní pokutu za nepovolený nedoplatek. A nikde se nedovoláte, řešil jsem to přímo s oddělením vymáhaní pohledávek, ale bezvýsledně.
Záleží, co Vám ERA napsala, ke kterému datu má být dluh uhrazen, nestačí, co nám píšete, že do 14ti dnů. Jestliže třeba k 20. v měsíci, tak nemůžete platit až toho 20., ale s předstihem a dát i třeba malou rezervu, aby to tam měli určitě v daný termín. Pokud bude sjednaný termín v sobotu, vždy zadat příkaz tak, aby suma byla na účtě banky již v pátek!
Jistě jste dostal brožuru podmínky k účtu, tam by to mělo být vše uvedené a svým podpisem jste souhlasil a přistoupil na podmínky banky. Pokud tam najdete nějakou skulinku, a Vy jste vše dodržel, tak ano, můžete se s nimi soudit o neoprávněný poplatek. Všechny platby pro banku hlídá automat, tak se nedivte, že v neděli již byla pokuta 500 Kč.
Proč si držíte více účtů? Zvolte pro Vás ten nejvýhodnější a ostatní zrušte. Budete mít lepší přehled.
doplněno 13.04.15 14:42:Možná, že se Vám zdá, že je banka krutá a kvůli například jednomu dni zpoždění platby si účtuje takovou velkou sumu. No z něčeho musí ty banky přece žít, a čím víc lidí si nebude dávat pozor, nebude sledovat všechny novinky a změny, tím líp pro ně. Berte to jako zkušenost, chybami se člověk učí.
Dobrý den.
Jsem u ERY taktéž a jejich poplatky mě už pomalu "vytáčí".Odejděte od nich jako i já odcházím .
doplněno 13.04.15 15:53:Poplatek za kartu -5Kč
za vedení karty -10 Kč
atd.
Ahoj, hoši, já jsem u ERY - online už řadu let a nikdy se mi nestalo něco, s čím jsem nebyla spokojená. Neplatím za nic /prý se platí za vkládání a výběr peněz na přepážce /, ale to nedělám. Jen jednou jsem mimořádně vybírala opravdu velkou částku v hotovosti na poště, stálo to 100 Kč.
Veškeré měsíční poplatky mi činí 8 Kč. Není to za vedení pro důchodce. Důchodcem jsem 2 měsíce a tento produkt /i s platbou 8 Kč měsíčně/ mám už asi 5 let. Takže za mě spokojenost. Jaga.
Jsem nevěřící tomáš. Prosím, napište co s účtem děláte. Jest-li přijde důchod a vy jen zdarma jej vyberete na přepážce, tak to možná souhlasí.
Myslím to takto - rozepište - 5 x použita karta, 2 x trvalý příkaz, 3 x platba přes inter. bankovnictví, 1 x SIPO atd.
pro xxxxjanaxxxx Od dubna jsou nové podmínky, kdy se musí na účtě otočit 15000 a to by zřejmě jako student bez velkého příjmu nesplňoval.
pro Babajaga - Všimla jsem si toho již minule, co se řešil účet bez poplatků, kdy jste psala o spokojenosti s vedením účtu za 8 Kč. Nejsem sice hoch, ale také by mě zajímalo, jako Ušku, co jste to vlastně měla za produkt a jaké podmínky, tedy před těmi 2 měsíci. Jakmile pobíráte důchod, tak to je jasné, že měsíční platba je pouze 8 korun. Děkuji a zdravím.
xjanax - v prvním vstupu píšete a doporučejete Era online účet a v druhém již poukazujete na osobní účet do 26 let, to jsou dva rozdílné produkty. Takže pro studenta je opravdu výhodnější ten OÚ do 26 let.
Uško, nemám příliš mnoho transakcí:
Příjem: 1/ můj důchod
2/ důchod mého muže /máme společný účet/
3/ příspěvek na péči o os. blízkou
4/ příspěvek na ZTP /400 Kč/
Výdaje: pravidelně: 1/ platba SIPO
2/ pravidelná platba manželova stavebka
3/ pravidelně platba za mobil
Jinak přes účet jdou všechny ostatní nárazové platby: např.povinné ručení za auto a havarijní pojistka, za přívěsný vozík, dań z nemovitosti, pojištění domácnosti, pojištění osob /děda a já/, platba dovolené rozdělená do několika částí. .
Občas zaplatím někde kartou, naposledy třeba na čerpačce benzín, či koberce do chodby. To je ale nárazové. Tato platba kartou probíhá tak nejvýš 2 x do měsíce.
Pokud potřebuji hotovost, vyberu si v bankomatu ČSOB. To je zdarma.
Snad jsem nic nezapomněla. Není toho mnoho, pohyby na našem účtu nejsou nijak velké. Ale za to všechno opravdu zaplatím poplatek 8 Kč měsíčně. A platila jsem stejně i jako NEdůchodkyně.
Takže od nich mnoho nechci, nijak moc je nezaměstnávám, ale jsem spokojená. Jaga.
Babi, díky, ale takhle podrobně jsem to nechtěla, abyste zveřejňovala rodinný rozpočet.
Z toho jsem JELEN. Platíte za vedení účtu 8,- Kč, to bych chápala. Jak to, že zbytek máte zdarma? Jen odchozí platba zadaná elektronicky stojí 2,- Kč, SIPO 8,- atd. Máte nějaký speciální název vašeho účtu? V ceníku jsme nic nenašla.
Uško, nemusíte se omlouvat. Nejsem ale nijak moc honěná ve svém účtu.Našla jsem si, co uvádějí:
ERA online účet + jméno + číslo účtu. Nic víc. ZTP sama nejsem a babičku mi tam nerespektují. Ona svůj starobní důchod pobírá v hotovosti. Tady je jen těch 400 Kč a POB. O nějakou slevu pro ZTP jsem nikdy nežádala, ani nevím, že je to možné.
Nevím, čím to tak je, ale když jsem si asi před 5 lety zadala online účet /neptejte se mě, jak nevím to dodnes/, prostě celý měsíc neplatím NIC a poslední či předposlední den se mi tam najednou objeví: Service Fees. /nevím, co to je/
Za vedení účtu a výpisy: 0.00
Za transakce: 8.00 /ať jich mám, kolik chci/
Bylo to tak i v době, kdy jsem v důchodu nebyla. Babču jsem nikdy a nikam neuváděla. Proto si myslím, že slevu na ni, jako ZTP nemám.
Tak nevím. Pokud mi tam snad udělali nějakou chybu, neudávejte mě, prosím. S těmi 8 Kč měsíčně jsem totiž velice spokojená. A tím pádem i s EROU. Jaga.
Era - online účet je opravdu zdarma při měsíčním přijmu alespoň 15tis Kč. Zdarma jsou i všechny transakce až na SIPO to je oněch účtovaných 8Kč. Kdyby tam nebylo neplatilo by se nic. Mám ho také a VIP klient opravdu nejsem.
Paní Jaga nám teď objasnila, že má tedy on line účet! Takže díky. Jenom si dovolím nesouhlasit s Taallou, že těch 8 Kč je platbu Sipa. Sipo je u tohoto účtu též každý měsíc zdarma.
Dobrý den, tak já se ještě zeptám, jedná se o osobní účet, ale zvýhodněný, máte tam vklad příspěvek na ZTP, proto máte slevu?
Potom ale na tyto podmínky zdravý a pracující podmínky nedosáhne.
doplněno 14.04.15 10:34:Leda až mu tam půjde starobní, nebo invalidní důchod, příspěvky ZTP, nebo dosáhne 58ti let. Na vdovský a vdovecký důchody se tato sleva nevztahuje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.