Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ničím se kvůli nešťastné lásce

Od: martin94 odpovědí: 18 změna:

Jsem už hodně dlouho nešťastně zamilovaný ale ona mě nechce a naděje jsou velmi malé, prostě klasika, má to tak jako já hodně lidí. Ale já z toho poslední dobou špatně jím i spím a navíc se posledních pár týdnů začínám dost ničit i tím že chodím pít. Prostě chodím každý víkend s kamarády někam a to jsem dřív až tak nedělal, takže i nějaká ta cíga každý víkend a přitom dřív jsem nekouřil vůbec nebo jen vyjímečně párkrát za rok. Občas je to klub/diskotéka a tam někdy potkám i tu do které jsem zamilovaný, tak jsem v tu chvíli i šťastný že jí můžu aspoň pozdravit a prohodit pár slov, ale to brzy zase přejde do smuttku. Kamarádi nebo známí to na mě už delší dobu poznají že se tak ničím a snaží se mi radit, jenže se mnou je to marné. Teď v sobotu jsem s něma zase byl a na nic nemyslel, jenže probuzení po chlastu a párty je ještě horší a teď v nedělní noc to na mě zase nějak všechno padá (Přes týden nepiju ani nechci) . Může mě to asi zničit úplně, pokud se dál budu trápit, ale co s tím. Pořád na ní myslím a zdají se mi často o ní i sny i několikrát za týden.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Myslím si, že lžeš sám sobě. Dívka asi ví, proč Tě nechce.

I kdyby Ti popřála sluchu, s největší pravděpodobností pít nepřestaneš.ˇVím to. Žila jsem a alkoholikem a takový člověk má k napití důvod pokaždé. Z radosti, že ona ho chce. Z bolesti, že ona ho nechce. Protože dneska leje a nedá se nic dělat. Protože ztratil práci, protože se dozvěděl zajímavou zprávu, protože "jeho" hokejisti vyhráli, protože "jeho" hokejisti prohráli...atd.

Musíš se smířit s tím, že nedostaneš pokaždé to, co chceš. Kolik žen toužilo třeba po Kájovi Gottovi? A kolik žen si ho vzalo? Nauč se, že nejde všechno, co chceš. Zároveň pro to ale něco udělej.

Najdi si jinou dívku - víš, kolik jich je? Ale - která bude chtít přicamraného chlápka, který smrdí chlastem a cigárem? Musíš pro sebe něco udělat, začít žít tak, aby ses za sebe nemusel stydět. Přestat pít. A slušnou dívku určitě najdeš. Není přece na světě jen ta jedna. Ale musíš ji něčím zaujmout. Řadou piv to ale určitě nebude. Je dobře, že si uvědomuješ, že děláš něco špatně. Teď Ti zbývá se od toho ještě oprostit. A uvidíš, když budeš slušný chlap, slušnou dívku si určitě najdeš. Pokud zůstaneš močákem, přilepí se na Tebe zas jen nějaká hospodská povalečka. A to bys přece asi nechtěl.

Jen málokdo si vezme svou první lásku. Tak hledej, jsi mladý a můžeš si to dovolit. Jaga.

Všemi deseti souhlasím s každým slovem, které Jaga napsala. *hej* Jsi alkoholik a konečně jsi našel důvod, na koho to hodit. Ne na svou slabost pro alkohol, ale na všechno, co se ti hodí do krámu. Nainstaloval sis do mozku program, který má ikonku jako flašku nebo půllitr. A čím více piješ, tím více roníš opilecké slzy a naříkáš, jak tě ona nechce. A ti, co neví, jak alkoholik vypadá anebo pijou s tebou, ti přizvukují, souhlasí s tebou a litují tě. Kdo alkoholika delší dobu poznal, ví, že pěkně kecáš. Ale víš co?! Je to tvůj život. Co si s ním uděláš, to budeš mít. Po několika letech, alkoholem zdevastovaného, tě dívka potká a řekne si:Dobře, že jsem se o něho nezajímala. Tohle mít doma?! *plac*

martin94
hodnocení

Možná jsem dal v příspěvku moc do popředí ten alkohol, ale tohle vážně můj problém není. Aspoň zatím ne. Znám dost lidí, kteří se ničím takovým netrápí a chodí do klubů a na diskotéky ještě více než já.

martin94
hodnocení

Děkuji za odpověď .

iz*
hodnocení

3x

Co s tím? Okamžitě přestat chlastat!

Problém není nešťastná láska/zamilování ani trápení.

Problém je, že jste si "našel důvod", proč pít.

martin94
hodnocení

Samozřejmě, o víkendu nikam jít nemusím a můžu sedět doma, žádnou chuť na alkohol nemám. Ale když vypadnu a jdu, zapomenu na své trápení, i když je to celkově špatně.

iz*

Proč byste o víkendech neměl nikam chodit? Existuje spousta možností, kam jít

a čemu se věnovat, určitě je leší sportovat, chodit po výstavách, koncertech apod.

Jen bych se vyhýbala místům, kde je "prvoplánový" alkohol ...

hodnocení

2x

V životě Vás potká ještě mnoho problémů a třeba závažnější, než je tento. Budete je všechny řešit alkoholem? Pokud se nedokážete vyrovnávat s problémy sám, zkuste se obrátit na psychologa. Uvědomte si, že problémy alkoholem nevyřešíte, jen si zbytečně třeba zničíte možnost zamilovat se šťastně. Nechce Vás tato, bude Vás chtít jiná, ale jako alkoholik si snižujete šance u jiných děvčat. Já bych Vám doporučila, abyste se přestal ráchat v tom, co nemůžete změnit a neutápěl svoji sebelítost v alkoholu. Je to Váš život, nehledejte důvody proč se utápět v alkoholu, ale proč to nedělat. Najděte si jiné zájmy, snažte se mít pevnou vůli, smiřte se s tím, že ne vždy může mít člověk to, co by chtěl a připusťe si, že alkohol je ten Váš skutečný problém, který musíte chtít především řešit Vy sám, abyste si svůj život opravdu nezkazil. Žádná z rad Vám nepomůže, když Vy sám nebudete chtít se svým problémem bojovat. Za svůj život je každý odpovědný sám.

pohanka*
hodnocení

2x

Určitě nehledat novou holku. V sobotu a neděli si domluvit brigádu v lese, na stavbě, na statku a makat. Pořádně se fyzicky utahat, tím se vypudí ty špatné, sebezničující, lítostivé, bolavé myšlenky. Hned ne, ale postupně to bude lepší, určitě lepší způsob, než sedět v hospodě, litovat se, plácat se po zádech s kamarády, jak jsou ženský divný. Uděláte něco pro svoji kondičku, něco se naučíte, přivyděláte si peníze, oproti útratě v hospodě, nebude kocovina po ránu a někdy po půl roce až 1 roce potkáte jinou slečnu. Jinak zamilovaný bývá člověk tak ty dva roky /v těžších případech 2 a půl/, tudíž počkejte, vydržte to. Jestli si na tuto radu vzpomenete, tak mě dáte za pravdu.

Je mi ale jasné, že ta hospoda - disco, je lehčí způsob, jak řešit tento Váš současný stav. Záleží, jestli se dokážete sám z toho dostat, nikdo jiný Vám nepomůže. Děvče s Vámi z lítosti přece nebude chodit, jenom proto, že se trápíte, jaký je to chudák. Když ona k Vám nic necítí, tak ji nemůžete nutit. Nevyhledávejte společnost, kde ji můžete potkat. Vrhněte se úplně někam jinam.

esme*
hodnocení

1x

Nojo, nešťastná láska je prevít. Co s tím?

1/ Sejde z očí, sejde z mysli. Snaž se té dívce vyhýbat, vyhoď její fotku, vymaž si její mobil, ksichbook, nestýkej se s lidmi co ji znají. Když si ji budeš pořád připomínat, nedáš ráně kterou jsi utržil šanci aby se začala hojit.

2/ Nová láska vyléčí starou - to je taky spolehlivý recept. A nemusí to být jen láska k dívce. ;) Pořiď si nového koníčka, nové přátele, novou práci, bydliště, morče, psa, kočku, vrtulník... prostě cokoli co ti přinese do života změnu a radost. Až bude čas a ty budeš zas v pohodě, pak se i nějaká ta nová holčina najde.

3/ Zapomeň na alkohol a na vymetání diskoték ze žalu. Nic to neřeší, jen tě to drží dole. Abys časem nedopadl jako jeden můj bývalý. Pil když jsme se poznali, sliboval, že to bude řešit, neřešil, rozešli jsme se. Vsugeroval si tedy myšlenku že pije, protože je sám. Nikdy nepochopil že je sám právě proto, že pije. Taky se chodil bavit, prý aby byl s kamarády. Ovšem nikdy ne tam, kde nebyl alkohol. Když jsem se ho zeptala proč s kamarády nemůže jít třeba sportovat, na kafe, nebo do kina, tak sám nevěděl. Prostě už pro flašku neviděl les. Tak bacha ať nedopadneš stejně.

1) Tuhle radu bych neaplikovala moc obecně, třeba u mně to fungovalo přesně naopak. Čím míň jsme se viděli, tím víc to bolelo. Nakonec jsem i vnitřně přijala to, že budeme max přátelé, což není přece zas tak hrozná věc. Raději si udržet výborného kamaráda než ho ztratit kvůli něčemu takovému. On totiž ten 2) bod docela funguje, takže pak není potřeba aplikovat ten první. Plus většinou se člověk nevídá jen a pouze s tím druhým člověkem, ale mají společné přátele a těžko bude tazatel pokaždé zjišťovat jestli má nebo nemá někam jít, protože by tam mohla být ona.

Co se toho 3) bodu týče. Po přečtení příspěvků mi přijde, že to tady dost lidí přehání. Naše parta se např. schází tak 1x do týdne, popíjí se (spíš to je pár tvrdých panáků a u toho je vždycky nějaká akce - hry atd., a účastní se tak 10-20 lidí, takže žádné vysedávání v hospodě x hodin a chlastání jednoho piva za druhým - to je imho mnohem horší) a nějak si myslím, že u tazatele to bude podobné. Nějaký náběh na alkoholismus bych do toho netahala, pokud nezačne pít sám a ještě doma. Ale uznávám, že opíjet se do "zapomenutí" každý týden asi není pro tělo dobré a pro duši taky ne.

Takže moje rada by asi byla... užívat si, že jsi zamilovaný, protože být zamilovaný je prostě krásné, ale zároveň nečekat víc než přátelství a zbytečně se o tu dívku "nesnažit" (např. flirtovat atd.).

danys*
hodnocení

1x

Chlapče, takovýhle věci se občas stávají a je to úplná banalita. Být tebou, tak to vůbec neřeším a jdu dál. co budeš dělat až se s tebou nějaká holka po x letech rozejde? *bzum*

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, musíte si uvědomit, že alkohol problém neřeší - jen ho "opticky" zmenšuje a dělá snesitelnějším. Ale, řešení to není. Řešení je udržovat se ve formě, neubližovat si a hledat jinde. Netrápit se pro někoho, kdo nemá zájem nebo ani tušení, že se pro něho někdo trápí.

Koukejte i po jiných dívkách a raději bez požití alkoholu - jim to bude příjemnější a Vy si lépe vyberete.

Alkohol ženu zkrášluje - v očích opilce . Zdravím!

doplněno 13.04.15 23:59:

Tušení má - a co Vy z toho máte? Počáteční alkoholismus, trápení a kulové!

doplněno 14.04.15 08:27:

martin94 - ale, ten sen Vám zůstal a to je fajn. Od toho sny jsou. Ale, dejte pozor - některé sny se mohou vyplnit a potom se člověk nestačí divit, jaký to je průšvih. Dokud je ta dívka jen Vaším snem, tak je to úžasné - realita by mohla být krutá.

martin94
hodnocení

Tušení má, ví to už dlouho.

martin94
hodnocení

Ona je můj sen, ze kterého teď už nemám nic, to je pravda.

janm*
hodnocení

0x

Zdravím

Tohle "trápení" dokáže pochopit jen ten, kdo něco podobného zažil, v podstatě jde o "nesdělitelný a velice hořký zážitek", který může trvat a člověka bolet i několik let ano, čtete dobře i několik let, kdo něco takového nezažil opravdu nemůže pochopit, není to možné, jsou věci na které zkrátka racionální úvahy nestačí protože problém není racionální to však neznamená že je nereálný. Člověk si tím zkrátka musí projít byť to trvá někdy i velmi velmi dlouho, podobně jako když má člověk fyz. nemoc sice se léčí ale stejně si to "musí projít prožít a protrpět", když tím ale projdete tak vás ta zkušenost na druhou stranu velice obohatí budete se dívat na věci více do hloubky nebudete už nikdy tak plytký a povrchní můžete se díky tomu stát "lepším člověkem"., daleko lépe pochopíte bolesti druhých vzpomenete-li si na svou vlastní. Nejlepší přístup jak se s tím vyrovnat je asi "přijmout tuto skutečnost", zní to jednoduše, je to ale nesmírně těžké.

K tomu alkoholu, no podívejte alkohol působí jako nejdostupnější a velice mírné "anestetikum" a zejména ze začátku může velice velice pomoci, když je bolest příliš silná a člověk by si jinak místo toho aby se malinko opil šel lehnout na koleje, těch případů sebevražd z nešťastné lásky není málo. Je ale třeba k tomu alkoholu přistupovat spíše jako k "utišujícímu léku" čili vyvarovat se jeho bezbřehého užívání, pokud ale přez týden nepijete a dáte si jen s přáteli o víkendu pak ta "pozitiva alkoholu mohou být větší než jeho negativa", pokud je ale vaše trápení opravdu velké a cítíte, že už musíte pít každý den, pak by bylo lepší nechat si raději napsat nějaké léky něco ve smyslu antidepresiv ap. aby to bylo přece jen "pod kontrolou" a nepropadl jste závislosti. Alkohol nebo léky které napíše lékař je nutno ale opravdu brát jen jako "první pomoc" a v opravdu "nutných případech", to základní je se s tím vyrovnat psychicky, pokud zjistíte, že se s tím vyrovnat nedokážete můžete samozřejmě vyhledat i odborníka, psychologa atp.,

asd1
hodnocení

0x

Zaměstnej se - práce, sport. Ideálně mezi lidma resp. abys potkával slečny. Chlastat a kouřit tě leda stáhne pod vodu.

Prostě pokud ti bude smutno, tak se seber a jdi ven běhat (nebo dělat cokoliv co tě zaměstná a má nějaký smysl do budoucna).

hodnocení

0x

Martine, asi ti už všichni napsali téměř všechno. Já bych jen chtěla, aby sis uvědomil, že žádný alkoholik neřekne, že má problém s alkoholem. Je to tak zákeřná záležitost, že si to nepřizná, ani sám sobě. Stále má pocit, že není problémem zříct se pití. Všechny terapie začínají tím, že postižený řekne své jméno a nahlas, světu oznámí, že je alkoholik. Bez toho nelze vůbec nic! Všechny řeči jako: já nejsem akloholik, já nepiju, ty to dramatizuješ, kdykoliv si to odpustím, jen trošku si líznu, dnes naposledy, ještě jednou, jen jednou, atd. To je ono. Tam je první zastávka na dlouhé cestě pijana, alkoholika. *hej* Záleží jen na tobě! Držím ti všechny palce, protože moc dobře vím, kdo alkoholik je a jak vypadá jeho rodina, jeho děti, jeho cesta životem, kterou neřídí on, ale alkohol. *hej* Drž se, nedej se!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]