Nejste přihlášen/a.
dají se sehnat v lékarně protistresový léky bez předpisu?
Proč se pouštíte do tak rizikového postupu, když máte jen delší dobu blbou náladu? Nemyslete si, že prášky a léky, zvláště pak, antidepresiva jsou bez vedlejších účinků. To ani omylem! Navíc si rozhasíte chemii mozku a to tak, že hodně. Poklikejte a pohledejte si příbalový leták jakéhokoliv antidepresiva. A pak teprve zapláčete a budete mít depky! Prozatím popracujte sám na sobě a nevzdávejte se tak snadno!
Navíc, tělesnou aktivitou mozek začne vylučovat hormony štěstí - endorfiny. Co vám brání v tom, když se necítíte v pohodě, obout si pohodlné kecky a vyběhnout o kousek dále, než je zastávka busu. spektrumzdravi.cz/...
doplněno 13.04.15 07:45:Ujendys, ptal jste se na léky nebo na potravinové doplňky?
To je zase rada tohleto...
doplněno 12.04.15 17:23:Bez lékařského předpisu se nelze bavit o prášcích jako takových, ale o doplňkách stravy, přičemž dle výše uvedeného odkazu je to stejně bezpečné jako cokoliv co přináší klid a úlevu, navíc to lze pobírat i v době, kdy nemáte čas a ani chuť se jít procházet do parku.
Dobrý den, raději se zkuste podívat do prodejny Natura (Zdravá výživa) a poptat se na bylinky nebo nějaký čajík. Bohužel. přesně Vám neporadím, ale určitě Vám poradí tam.
Bylinky a čajíky jsou snad na vše - minimálně uklidní před spaním (tuším, že na to je čaj z meduňky nebo majoránky). Zdravím!
- na deprese je prý dobrá třezalka - prý se nesmí "míchat" s antidepresivy. Nikdy jsem ale třezalku nezkoušela.
Třezalka je víc jak dostačující na problémy se světabolem a depresý z ničeho.Chce ji jen užívat nějakou dobu,mě zabrala po týdnu a půl.Sbírám ji a suším,když dojde,tak ji koupím v nálevových sáčcích v lékárně.Jak se váš stav dle vašeho úsudku zlepší,pokračujte ještě měsíc,pak skuste vysadit na týden.Jinak skuste pohledat užívání,sběr a sušení Třezalky zde na netu.Pokuste uvěřit této kouzelné rostlince,plevele a uděláte víc jak polikání antidepresiv Prozac a jiné.Sluníčko v srdci,vím co to jsou deprese,porvěte se,nedejte se
Hlasuji též pro třezalku. Vyladí. Dá se koupit v lékárně sypaná a vaří se z ní čaj. Už slabý působí silně. Třezalkoví uživatelé nemají z jakéhosi důvodu chodit na přímé slunce. To je zase dobré na tu depresi. Takže třeba vařit čaj až slunce zajde: pozdě odpoledne.
Protistresové léky (lidově antidpresiva) pouze u psychiatra - volně ne. Nenávykové mají ale delší náběh účinku - cca 14 dnů - neomezují v činnosti ani v řízení motor. vozidel. Návykové náběh podle typu - omezují některé činnosti.
Něco lze nahradit bylinkama, ale náběh účinku je zhruba stejný jako u nenávykových léků, tzn. delší.
Rozesmála mne rada - běžte si zaběhat. To navrhnout někdo mně, když mám "blbou náladu", tak nebude stačit utíkat - ale ten navrhovatel
Ronyx, to běhání, to je fakt blbý nápad. Máte pravdu. Když má někdo domek nebo zahradu a hodí na sebe monterky a jde se pohýbat do dílny, na zahradu nebo do garáže, pak je to skvělé. Hůř jsou ti z bytu. No a já jsem viděla člověka z bytu.
Když se mi na světě nelíbí, většinou čistím okna. Pěkně svižně. Běhat mi nejde. Ke konci toho čištění, musím sama sebe přesvědčovat, ať pohnu, protože mě ta blbá přechází. A nechat nedomytá okna, to nejde
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.