Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký protistresový prášky

Od: ujendys* odpovědí: 11 změna:

dají se sehnat v lékarně protistresový léky bez předpisu?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Proč se pouštíte do tak rizikového postupu, když máte jen delší dobu blbou náladu? Nemyslete si, že prášky a léky, zvláště pak, antidepresiva jsou bez vedlejších účinků. To ani omylem! Navíc si rozhasíte chemii mozku a to tak, že hodně. Poklikejte a pohledejte si příbalový leták jakéhokoliv antidepresiva. A pak teprve zapláčete a budete mít depky! ;) Prozatím popracujte sám na sobě a nevzdávejte se tak snadno!

doplněno 12.04.15 15:49:

Navíc, tělesnou aktivitou mozek začne vylučovat hormony štěstí - endorfiny. Co vám brání v tom, když se necítíte v pohodě, obout si pohodlné kecky a vyběhnout o kousek dále, než je zastávka busu. spektrumzdravi.cz/...

doplněno 13.04.15 07:45:

Ujendys, ptal jste se na léky nebo na potravinové doplňky? *hej*

majsterjoe*

To je zase rada tohleto...

stres-nervozita.heureka.c/...

doplněno 12.04.15 17:23:

Bez lékařského předpisu se nelze bavit o prášcích jako takových, ale o doplňkách stravy, přičemž dle výše uvedeného odkazu je to stejně bezpečné jako cokoliv co přináší klid a úlevu, navíc to lze pobírat i v době, kdy nemáte čas a ani chuť se jít procházet do parku.

gabriella*
hodnocení

0x
Také si myslím, že prášky nejsou nejlepší volbou. Navíc si na ně můžete zvyknout a budete mít potřebu zvyšovat dávkování.. Na vnitřní klid má vliv prostředí, stravovací návyky a sport má také velký vliv. Jestli se stresujete v práci, občas se doma pohádáte, není důvod řešit to prášky. Ty Vám dá lékař třeba v případě silných depresí..

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, raději se zkuste podívat do prodejny Natura (Zdravá výživa) a poptat se na bylinky nebo nějaký čajík. Bohužel. přesně Vám neporadím, ale určitě Vám poradí tam.

Bylinky a čajíky jsou snad na vše - minimálně uklidní před spaním (tuším, že na to je čaj z meduňky nebo majoránky). Zdravím!

gresik.cz/...

culdabulda1*
hodnocení

0x

- na deprese je prý dobrá třezalka - prý se nesmí "míchat" s antidepresivy. Nikdy jsem ale třezalku nezkoušela.

abraka

Třezalka je víc jak dostačující na problémy se světabolem a depresý z ničeho.Chce ji jen užívat nějakou dobu,mě zabrala po týdnu a půl.Sbírám ji a suším,když dojde,tak ji koupím v nálevových sáčcích v lékárně.Jak se váš stav dle vašeho úsudku zlepší,pokračujte ještě měsíc,pak skuste vysadit na týden.Jinak skuste pohledat užívání,sběr a sušení Třezalky zde na netu.Pokuste uvěřit této kouzelné rostlince,plevele a uděláte víc jak polikání antidepresiv Prozac a jiné.Sluníčko v srdci,vím co to jsou deprese,porvěte se,nedejte se*pusa*

fin*

Teda ty hrubky:-D

fram

Hlasuji též pro třezalku. Vyladí. Dá se koupit v lékárně sypaná a vaří se z ní čaj. Už slabý působí silně. Třezalkoví uživatelé nemají z jakéhosi důvodu chodit na přímé slunce. To je zase dobré na tu depresi. Takže třeba vařit čaj až slunce zajde: pozdě odpoledne.

To nestačí, látky v těle vydrží déle, než pár hodin. Informovala jsem se na to v lékárně, ani s čajem ani s olejem (používám třezalkový po koupání) se nedoporučuje výskyt na slunci min. dalších 24 hodin. Trvale způsobuje skvrny na kůži.

ronyx*
hodnocení

0x

Protistresové léky (lidově antidpresiva) pouze u psychiatra - volně ne. Nenávykové mají ale delší náběh účinku - cca 14 dnů - neomezují v činnosti ani v řízení motor. vozidel. Návykové náběh podle typu - omezují některé činnosti.
Něco lze nahradit bylinkama, ale náběh účinku je zhruba stejný jako u nenávykových léků, tzn. delší.
Rozesmála mne rada - běžte si zaběhat. To navrhnout někdo mně, když mám "blbou náladu", tak nebude stačit utíkat - ale ten navrhovatel :-D

Ronyx, to běhání, to je fakt blbý nápad. Máte pravdu. *jasne* Když má někdo domek nebo zahradu a hodí na sebe monterky a jde se pohýbat do dílny, na zahradu nebo do garáže, pak je to skvělé. Hůř jsou ti z bytu. No a já jsem viděla člověka z bytu. :-D Když se mi na světě nelíbí, většinou čistím okna. Pěkně svižně. Běhat mi nejde. Ke konci toho čištění, musím sama sebe přesvědčovat, ať pohnu, protože mě ta blbá přechází. A nechat nedomytá okna, to nejde :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]