Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

V čem přijít na pohovor na práci traktoristy?

Od: cernonozec odpovědí: 13 změna:

Oblek je asi zbytečný luxus ne? Možná by stačila košile s krátkým rukávem a hezký džíny? Nevíte?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

stačí obyčejné čísté oblečení

host*
hodnocení

0x

S řidičákem na traktor a dalšími osobními doklady a oblečený a obutý tak, abyste mohl případně zasednout za volant a předvést zkušební jízdu, takže pohodlné, ale čisté boty na řízení, čisté pohodlné oblečení, jestli jste zvyklý na čepici, tak si ji nezapomeňte při vstupu do místnosti sundat z hlavy, můžete ji držet v ruce a případně tak skrýt počáteční nejistotu, když byste nevěděl co s rukama. Nedávejte si ji na věšák, tam ji určitě zapomenete. Věřím, že tyto rady jsou pro vás zbytečné, ale hodně záleží i na prvním dojmu, kterým uchazeč o práci zapůsobí.

Vysvědčení a případné další doklady nebo papíry z minulých zaměstnání nezmačkané, stačí ověřená kopie vysvědčení, výučního listu, nebo čehokoliv jiného, co byste s sebou přinášel.

cernonozec
hodnocení

Zkušební jízdu? To vážně něco takového může být? S vlečkou moc couvat neumím :(

layborr*
hodnocení

0x

No hlavně přijít v čas ,

není nutné klást na oblečení až takový důraz, nicméně i v takovém případě byste měli přijít v čistém oblečení a upravení.

Při vlastním jednání byste měli vycházet z toho, že zaměstnavatel je při pohovoru společensky významnější osobou. Podání ruky tedy nabízí jako první on, sednout byste si měli až na vyzvání. Při jednání byste však neměli působit submisivně, chovejte se a hovořte sebevědomě, nikoliv však arogatně.

Připravte si konkrétní otázky a jejich formulovaci. Otázky by se převážně měly týkat pracovní pozice o kterou se ucházíte, pracovní doba, druh pracovní smlouvy, plat a různé benefity.

hodnocení

0x
Ano, košile a kalhoty zcela stačí.
Kravatu, motýlka, frak a své oblíbené hodinky značky Breitling klidně nechte doma.

pohanka*
hodnocení

0x

Určitě neformální oblečení. Podívejte se na neformální oblečení www.fashiontips.cz , kde máte velmi dobře vše podrobně vysvětleno. Stačí civil, ale novější a trochu kvalitnější. Bunda nebo běžné sáčko.

traktorista
hodnocení

0x

Imho džíny a košile s pěknými botami a páskem je optimální, případně polokošile, nebo tričko a svetr. Dal bych důraz na celkovou sladěnost oblečení. Že má být oblečení čisté, nevytahané, boty neokopané beru jako samozřejmost. A přijít včas, takže pokud to máte daleko, přijet raději dříve a dát si někde kafe, než přijít pozdě. Nesmrdět kouřem, nebo nekouřit před pohovorem, pokud si to neodpustíte, tak žvýkačku a umýt ruce. Mít doklad o vaší profesní způsobilosti a jak bylo řečeno, být připraven na zkušební jízdu a mít časovou rezervu, kdo ví jak dlouho se zdržíte. Ale na to další jste se vlastně neptal. Takže pokud to není fór, hodně štěstí!

cernonozec
hodnocení

Není to fór. Jen jsem ještě nikdy nebyl na pohovoru a všude si lidi berou obleky a ženy společenské šaty, tak jsem nevěděl, jestli je to tak i pro o něco nekvalifikovanějsí práci. Vy jste skutečně traktorista? Co po mě můžou chtít v tý zkušební jízdě? Doufám, že po mě nebudou chtít někam nacouvat s dvojosou vlečkou *smich*

webbiecz*
hodnocení

0x

Myslím, že to bude stačit. Pokud máš tmavé džíny, vezmi raději tmavé. K tomu pěknou košili. Na nohy čisté boty, pokud máš něco jiného než kecky, tak si to vezmi.

marf*
hodnocení

0x

Hezký džíny = čisté džíny, to je OK. Nebo jiné vyžehlené a vyprané sportovnější kalhoty. Košile (čistá) spíš dlouhý rukáv, možná. Bílá by vypadala pěkně, ale nehodí se k traktoru, tak nějakou do barvy. S bundou. AŤ to vyjde!

ronyx*
hodnocení

0x

Mám odlišný názor od lidí, kteří tady už odpovídali. Na místo traktoristy (záleží kde to místo je - nějaké nóbl podnik nebo malá soukromá farma) bych šel buď normálně v civilu a určitě čisté neroztrhané montérky a pracovní boty s sebou a nebo klidně přímo v pracovním oblečení (čisté neroztrhaném). Nedá se totiž moc předpokládat, že si vás tam budou brát na parádu, ale budou vás chtít na práci. A dá se celkem předpokládat, že si vás hned vyzkouší, co umíte a znáte (aspoň tedy já bych to tak udělal). To jen abyste nebyl překvapen, až šéf třeba řekne - ok, tak tamhle si vezmi traktor (určitě vás nebude zkoušet na traktoru za 3 miliony, ale spíš na té nejhorší potvoře, co na dvoře zrovna bude), zapřáhni si vlek a tamhle zacouvej apod.
Vycházím z toho, že kousek od domu mám poměrně velkou velkou farmu (cca 300krav, asi 10 traktorů, kombajn atd) a okolo mne dost často zaměstnaci jezdí na louky a na pole. Občas se tady objeví i některý z majitelů (2 bratři a otec) a za 10let jsem ještě ani jednoho z nich neviděl, že by přijeli jinak než v pracovním, bez ohledu na den (včetně nedělí). A protože se s některými jeho zaměstnanci znám, tak jsem si třeba všiml, že když se mezi nimi objevil někdo nový, mladý, tak vždycky přijel se starým zetorem. Na John Deerech mají chlapy tak okolo 30 roků a starší, na kterých je vidět, že už něco odjezdili a něco umí. To jen aby vás nepřekvapilo, že se nejdete ucházet o práci v kanceláři, ale o poměrně špinavou a náročnou práci.

marf*

Vzít si do tašky pracovní je dobrý nápad, ale tazatel jde na pohovor. Tam se může pohybovat personalistka bez slabosti pro montérky. Umaže se až nastoupí, to prokáže v debatě. Oblek by to být určitě neměl, jenom to, co se na traktoru dá zamazat / potrhat.

fkk
hodnocení

0x

V tom, v čem běžně chodíte na nákupy. Jen ne rádiovku a kostkovanou košili...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]