Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
jedna zahraniční společnost nabízí možnost přefakturace na partnera v ČR. Je to kůli plátcovství DPH, jinak bych musel být plátcem nebo id. osobou. Osobně sice jsem identifikovaná osoba, ale nerad bych to řešil a musek podáat přiznání a souhrnné hlášení. Proto další možnost je ta zmíněná přefakturace.
Je takový postup legální? Teoreticky by na tom nemělo být nic špatného, protože to DPH zaplatí ta společnost v ČR, pomocí které bude přefakturace probíhat. Zároveň FU se to asi z mé faktury nemůže nijak dovědět.
Je to legální a nemůže z toho být problém,
Děkuji
Proč by to mělo být nelegální? Když se najde někdo v ČR s živností k prodeji, kdo ze zahraničí danou věc koupí a pak vám ji prodá. Předem se ale dohodněte se společností v ČR na konečné ceně, abyste se pak nedivil, že si třeba musíte připlatit. V prodejnt Taky nezkoumáte, v obchodě
doplněno 11.04.15 21:48:musela jsem přerušit psaní navazuji, co jsem chtěla dopsat. V obchodě nezkoumáte, zda je výrobek z ČR nebo ze zahraničí. Máte obchodní vztah jen s osobou, od níž zboží kupujete.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.