Nejste přihlášen/a.
Dobrý den ,mám otázku jak řešit výpověd o ukončení služeb poskytování internetu když ve smlouvě není uvedena výpovědní lhuta, Je tam uvedeno, že výpověd začíná běžet 1 den nasledující měsíc po doručení výpovědi ,není ani uvedeno že je třeba doručit výpověd doporučeně jak tvrdí poskytovatel, ve smlouvě je vyloženě po " doručení" a jaká je pak výpovědní lhuta když se nikde nepíše a nebo píše že podle obchodních podmínek které jsem nedostal ani nepodepsal? Jaké jsou obchodní podmínky když nejsou součástí smlouvy?
Děkuji
Já bych trochu doplnil kolegu - podpisem smlouvy současně říkáte, že jste byl seznámen s jejich obchodními podmínkami. Je ale obvyklé., že Vám to nikdo neřekne a ani Vám je nikdo nedá do ruky. Když se pak někdo na ně zeptá, zpravidla jej odbydou - máte je na internetu. Je to špatné, ale je to tak. Spotřebitel se prostě musí starat sám.
Pokud se výpovědní lhůty nedopátráte, počítejte s obecnou zvyklostí, která říká, že může být maxímálně 3 měsíce.
Odesílání výpovědi je,jak říká kolega, vhodné na doručenku. Druhá možnost je doporučeně s oznámením pošty pomocí SMS,že příjemce zásilku převzal Takovou SMS si můžete uložit,popřípadě lze takovou zprávu v případě sporu dohledat. Pokud by byla výpověď podána obyčejným psaním, počítá se, že doručení proběhne do 3 dnů. jmhad@seznam.cz
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.